Как изглежда умираща от глад полярна мечка? Вижте!

Заради глобалното затопляне те все по-трудно намират храна
Обновена: 12 дек 2017 09:30 | 9 дек 2017 20:37, Камелия Цветанова
115
Как изглежда умираща от глад полярна мечка? Вижте!
Снимка: Нешънъл Джиографик

"Ето така изглежда глобалното затопляне". С тези думи телевизионен екип показа скрийншот от последната си експедиция, на който се вижда умираща от глад полярна мечка.

Мечката е изключително слаба, като козината ѝ виси от тялото и животното влачи задните си крака. Тя е била забелязана на островите Бафин край Канада.

Един от операторите разказа пред "Нешънъл Джиографик” сблъсъка им с умиращото животно.

"Стояхме там и плачехме. Снимахме и сълзи се стичаха по бузите ни”, споделя мъжът, цитиран от bTV.

Екипът е искал да се намеси, но не са разполагали с подходяща храна за животното, нито с пистолет с упояващи стрели, за да я приспят. Затова решили да продължат да снимат, "за да не умре напразно” бялата мечка.

"Когато учените казват, че мечките са изчезващ вид, искам хората да знаят как изглежда това. Мечките ще умрат от глад. Така изглежда умираща от глад мечка”, казва операторът.

Заради глобалното затопляне и топенето на полярните ледове, естествената среда на белите полярни мечки изчезва. Те се изхранват с лов на тюлени, но с отдръпването на ледовете храната им изчезва.

В миналогодишно изследване на Европейския геонаучен съюз топенето на полярните шапки е посочено като водеща заплаха за полярните мечки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТе дори и при все че са си изнесли всичкото производство в Азия, въпреки това продължават да бълват 6 пъти повече вредни емисии от средното. 5% от човешката популация - 35% от ресурсите, 35% от ***...
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Причината за глобалното затопляне е най - вече в западноевропейската и американската промишлена експанзия през последните 100 години. Сега изнесоха производствата в Азия и вече могат да мрънкат за оскъпяването му с цел да прекратят развитието на другите региони. Ами за да няма замърсяване, да си спрат транспорта и заводите и за всички ще има чист въздух. Няма смисъл да плачат. няма да помогне.
76
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Канада е богата. Да оформят и организират хранилки. Като няма лед, ще може да се движат повече рибарски корабчета. При нас ловците как имат задължение да подхранват дивите животни.
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Xxx"Там където е снимана е трябвало да има сняг и лед."И мечката щеше да е доволна и с пълен търбух, понеже мечките ядат сняг и лед. Нали?Все един и същи глупости, които ги агитират шепа *** които печелят милиарди да таксуват въглеродните емисии и прибират паричките без да правят нищо по въпроса. Не е лошо да се затопли арктика, ще има повече растителност, повече тревопасни и повече хищници. Екосистемата нема полза нито от крайно топло нито от крайно студено.
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РеалистЗнаех си че Путин е виновен!
73
1
 
5
 
! Отговори
ТОШО /НЕ ЖИВКОВ/ преди 6 години
До Анонимен" АЙДЕ СЕГА ,ЧАК ТАКА НЕ ИЗГЛЕЖДАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ. СЕГА ПАК ИМ УВЕЛИЧИХА ПЕНСИИТЕ И ИМ ДАДОХА ПО ЕДНО ПАРЧЕ / 50 ГРАМА / СУДЖУК ОТГОРЕ. Е,УВЕЛИЧАВАТ ИМ ВОДА ,МЕСО И ДРУГИ НЕДОСТИЖИМИ РАБОТИ С ДЕСЕТКИ ЛЕВА ,НО ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА -ПРАВЯТ СЕ ЖЕРТВИ И ТО С ХИЛЯДИ СЪДБИ.ИНАЧЕ СМЕ ЗА ПРИМЕР С ИКОНОМИЧЕСКАТА СИ СТАБИЛНОСТ ,КОЯТО НИКОЙ , ОСВЕН УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ЗАБЕЛЯЗВА.
72
4
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
***, чета коментарите и не мога да повярвам колко си зле. Нали и ти имаш деца, не те ли интересува как (и да изобщо) ще могат да живеят?За 5 копейки си готов да продадеш бъдещето на децата си. Жалко, че не могат да те отделят заедно с Тръмп и Путин на някоя планета да си я унищожавате без да вредите на останалия свят ...
71
2
 
10
 
! Отговори
ужас, плачели преди 6 години
спомнете си онази ужасяваща снимка как голо мънинко виетнамско момиченце бяга със баб си от войници които стрелят с ***.снимката е обиколила света и спечелила сумата награди. и никои непипита фотографина а защо не зави детето... снимал го за да спечели... извратеняцисъщото и с мечката
70
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямали подходяща храна? Ех каква загуба, как може да тръгнат без да вземат "храна за бели мечки" със себе си? А верно, белите мечки ядат хора. Лъжци! Нямали подходяща храна.
69
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая гледка и у нас се среща често. Само че не са бели мечки а бели старци. И на никой не му дреме.
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 50-те ХИЛЯДИ деца в Йемен дето умряха от глад миналата година заради действията на ФАЩ и пионките им ислямисти обаче никой не рони сълзи.
67
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох милите те, плачели. Ми нахранете я бе, вместо само да се чудите какво да политизирате да изкарате парички. Глобалното затопляне било виновно. Горката мечка, няма сняг да яде... Факт - стоплянето на арктичния кръг е полезно за цялата екосистема - никое животно не яде сняг, много животни ядат трева.А тая мечка може да е стара, може да е болна, може хората да са и изтрепали или подплашили храната. Кой да ти каже. За тия със сигурност се знае че лъжат и сълзиците им са крокодилски.
66
3
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Снимачния екип и е счупил задните крака за да заснеме шокиращите кадри.Преди време при нахлуването в Ирак телевизия СНН беше платила на войници в отпуск да симулират бой за да могат да заснемат най горещите кадри от войната.Ей така ни манипулират.По поръчка
65
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 6 години
До Българин - Трамп е казал в Кнесета: Не тая мечка, а Бойко Борисоф да ми кацне, ще го свъсам Той е като ***, моя приятел Станишефф ми го пробута, а и Сорос го цени. Аз обаче се заричам, че докато Ершалахем не стане столица, няма да го пипам. Столица на какво Господин Президент? На мен и моя приятел Бойко, български фашисти! Алах абкар и яхве таман.
64
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Тръмп със сигурност се е трогнал.
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да и бяха купили няколко тона храна.Изхарчили са стотици хиляди долари за да си занесат дебелите *** до там,най вероятно са пътували часове с хеликоптер след това с джипове,то е било снимачен екип,плюскане,къркане и тн.
62
0
 
8
 
! Отговори
видими резултати! преди 6 години
София побеля, ще да е от глобалнато затопляне, сега столична община ще се окаже неподготвена за такъв сняг и понеделник столицата ще бъде блокирана - още веднъж глобалното затоплане е виновно за тази снежна покривка!!
61
2
 
16
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Fake news! Мечката е с частична парализа на задните крака следствие на контузия, нищо общо с глобалното затопляне.Ай сиктир, хипита!
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко удобно да нямат нито храна, нито стрелички. И плачели горките! И вместо да помогнат на животното го оставили да умира, а те плачели снимайки! Егати ужаса! Много добре са знаели къде отиват и какво ще намерят там. Можели са да помогнат, но са избрали да напълнят джобовете с шокираща и жестока снимка. След катастрофата на принцеса Даяна папараците по същия начин се втурнали да снимат и дори забравили да повикат линейка.
59
4
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Добре де, а възможно ли е тази мечка да е болна от някаква болест, която я убива, а глобалното затопляне да е просто обяснение на въпросните безименни учени?