Как изглежда умираща от глад полярна мечка? Вижте!

Заради глобалното затопляне те все по-трудно намират храна
Обновена: 12 дек 2017 09:30 | 9 дек 2017 20:37, Камелия Цветанова
115
Как изглежда умираща от глад полярна мечка? Вижте!
Снимка: Нешънъл Джиографик

"Ето така изглежда глобалното затопляне". С тези думи телевизионен екип показа скрийншот от последната си експедиция, на който се вижда умираща от глад полярна мечка.

Мечката е изключително слаба, като козината ѝ виси от тялото и животното влачи задните си крака. Тя е била забелязана на островите Бафин край Канада.

Един от операторите разказа пред "Нешънъл Джиографик” сблъсъка им с умиращото животно.

"Стояхме там и плачехме. Снимахме и сълзи се стичаха по бузите ни”, споделя мъжът, цитиран от bTV.

Екипът е искал да се намеси, но не са разполагали с подходяща храна за животното, нито с пистолет с упояващи стрели, за да я приспят. Затова решили да продължат да снимат, "за да не умре напразно” бялата мечка.

"Когато учените казват, че мечките са изчезващ вид, искам хората да знаят как изглежда това. Мечките ще умрат от глад. Така изглежда умираща от глад мечка”, казва операторът.

Заради глобалното затопляне и топенето на полярните ледове, естествената среда на белите полярни мечки изчезва. Те се изхранват с лов на тюлени, но с отдръпването на ледовете храната им изчезва.

В миналогодишно изследване на Европейския геонаучен съюз топенето на полярните шапки е посочено като водеща заплаха за полярните мечки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда като руснак
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
можело е да и предложат да хапне някой от снимачният екип но са постъпили егоистично.
96
8
 
1
 
! Отговори
бялата мечка... преди 6 години
всеки ще започне да прилича на това след като са я пренесли от някоя фалираща (например украинска Зоо градина, забележете няма сняг) и са я оставили да мляска прогнили тикви
95
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а защо да не се разгледа тезата че тия, плачещите де, дето са снимали мечката първо не са я "боцнали" с припивателна стрела, после са я остригали козината и накрая преди да я събудят са й треснали една упойка в ломбагото за обезчуствяване на задните й крайници.Погледнете колко "геометрически чисто" и Обезкосмяването.И защо не са я снимали от към главата, отзад, както и от лявате й страна.това са мошенници, които са се изгаврили със животното
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що триете истината бе?
93
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До неразбралМоже и български депутат/ка/,а по-добре всичките.
92
9
 
13
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ми що не снимахте и веселите и щастливи неизядени тюленчета.
91
0
 
27
 
! Отговори
Васил преди 6 години
Жалко за всички животни на тая планета които са пред изчезване,заради никому нужните,жалки и безполезни хора,които се множат,кат *** и вече сме над 7 милярда,а горките мечки нямат и 100 бройки.
90
4
 
23
 
! Отговори
така е преди 6 години
Само глобалното затопляне е виновно,ако не е то мечката да е жива и здрава!А причина за глобалното затопляне е холокоста с неговите 60,000,000 евреи!Да си дойдем на думата,де!
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където се пресичат територии на мечките и хората(градчета по северните дължини),основният проблем е,че мечките ЯДАТ ВСИЧКО!А най обичат човешка храна и си обикалят ***,вече са свикнали че могат лесно да получат от там храна,без да я ловуват!Токова на тези смешници,които са искали да си получат снимката!
88
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно дали ще плачат като си осребряват чековете? Дали ще дарят тия пари за борба с глобалното затопляне, или да помогнат на мечките да го преживеят?
87
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е че тая мечка ще получи съчувствието на милиони, а всички знаем колко важно и полезно е това. И е много повече отколкото други получават.По груби сметки близо 50 000 деца са умрели тая година в Йемен, просто защото саудитците са решили да направят блокада за наказание че им изритаха диктаторчето.Но за тия 50 000 деца никой не рони сълзи, защото няма как да ревем за глобалното затопляне. Макар че ако си напрегнем главиците, може да изкараме Путин виновен все някак си.
86
1
 
27
 
! Отговори
sid преди 6 години
Добре,радвайте се злобари на това умиращо животно и поздравети екиипа за блестящото шоу което ви спретна.Така е и с хората.Никой не поглежда падналия,по добре да го стъпчем ...а най-добре ще е да го снимаме докато умира.
85
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безграничния интелект на някои коментатори ме разплака и накара да пиша тук. Путин бил виновен!
84
9
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
Глобалното затопляне е глобална лъжа и манипулация.
83
6
 
17
 
! Отговори
sid преди 6 години
Снимачния екип е за съд.Не че ни представя тежката действителност,а че не са помогнали на животното.Те са част от това убийство.Можело е дори да извикат ветеринар или да го преместят до място където да се спаси животното.Те са съучастници в това убийство.
82
1
 
14
 
! Отговори
Пинко преди 6 години
то там я докарахме, скоро и животните хора ще са така или да бягат на друга планета че тази я осрахме за хартийки и алчност
81
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капели им сълзите,а не купили една храна да я спасят от смърт,лицемери!По-важно е да си продадът фото материала за пари и слава!
80
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаше лед и сняг щеше да е по-добре - мечката щеше да се слее с фона и нямаше да я видят колко е изнемощяла.Направена ли е аутопсия на мечката? Установено ли е дали пък няма друг проблем, като например болест или старост?Или директно сме сигурни че е от глобалното затопляне?
79
2
 
11
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Тези от снимачния екип, като са толкова загрижени за мечката, да се бяха представили на нея, като порция обяд без вино, какво са се разревали?