Отгатнете! Ще има ли Съединени европейски щати до 2025-а?

Бившият шеф на ЕП Мартин Шулц изтупа идеята от прахта
Обновена: 9 дек 2017 10:20 | 9 дек 2017 10:16, Анисия Иванова
363
Отгатнете! Ще има ли Съединени европейски щати до 2025-а?
Архив: Reuters

Когато набере скорост, Мартин Шулц направо няма спиране! Неговата страст за Европа е впечатляваща, но същевременно и прекалено ураганна. На конгреса на германските социалдемократи (7 декември) бившият председател на Европарламента изтупа от прахта старата цел на федералистите: Съединените европейски щати.

Според Шулц те трябва да възникнат до 2025 година, а държавите, които не подпишат необходимия за целта Конституционен договор - да напуснат ЕС. Рече и отсече!

Днес Мартин Шулц очевидно вече съжалява, че по време на предизборната борба не се разрови достатъчно в европейската политика, за която се предполага, че е най-силният му коз. И това е разбираемо. Но нима сега трябва да отива в другата крайност? Да, навсякъде се говори за новоосноваване на ЕС, за нови инициативи и импулси. И това е добре. Но нека все пак не прекаляваме, пише в свой анализ "Дойче веле".

Да създадем Съединени европейски щати - това е възвишена и легитимна цел, както са легитимни и други организационни представи за ЕС. Само че за да повярваш, че тази идея ще получи подкрепата на голямото мнозинство в Европа, трябва доста смелост.

В намерението да изхвърлиш пред вратата онези държави, които не искат веднага да поемат по този път, обаче няма никаква смелост - от гледна точка на демократичната политика то е направо съмнително.

Тъй че Мартин Шулц в един момент може да се почувства доста самотен. А битката му за Европа и срещу десния популизъм може да налее вода в мелницата тъкмо на популистите: като доказателство за твърдението, че "Брюксел" означава принуда. Самият Шулц се оплаква от принудата да се пести, а в същото време сам предлага принудителна интеграция.

ЕС няма как да функционира по този начин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез пък,все някой им пръскал,все някой ги окупирал,все някой ги използвал...Какво искате ,знаете ли изобщо ?Комунизъм ?Късно е,отдавна се провали като строй !Русия ?Те себе си едва оправят с тая мафия и олигахия,камо ли да мислят за нас !Стойте си на г,ъза и се молете ЕС да не ни зареже,че жална ни майка с този манталитет,алчност,корупция,шуробаджинащина,простащина,лобизъм,наглост,беззаконие ...и т.н.
211
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам ама в нито един фантастичен филм от 90-те няма смартфони с тъч дисплеи и ислямски терористи, но пък идеята за безсмъртие и междузвездни пътувания е широкозастъпена. Мисля си че светът пое по сбъркан път и май бъдещето ще е ядрена война между различните халифати на шиити, сунити, уахабири, ровинги и каква ли не религиозна *** мечтаеща за девиците
210
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България ще стане санджак от османска или германска империя.
209
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да стане защото немците и турците са егоисти, не дават пари на другите и само крадат население, ресурси и територия от другите народи. Турците не допускат и християни да живеят на тяхна територия и избиват кюрдите.
208
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е като Гея, кух отвсякъде.
207
3
 
7
 
! Отговори
До 273 преди 6 години
Луди хора има навсякъде във всички религии, а смартфона дава възможност за разпространение на всякакви недомислици и глупости, просто е, виж само колко много хора вярват във "дирите на самолетите"
206
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целите на комунизЪма и на исляма са едни и същи:Насилствено въвеждане на тяхната идеология, терористични действия, рушене на църкви, убийство на християни.
205
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, кога започва ислямския фундаментализъм е ясно, но замисляли ли сте се защо ние не можем да ги разубедим, че е тъпо в 21 век да вярваш че ще отидеш при някакви девици като умреш? А да не говорим, че мнпго екземпляри родени на запад почват да вярват в тия глупости. Явно с последната версия на смартфона не е особено силен аргумент да ги убедиш, че научно тегническия прогрес е заместител на тъпотиите у корана!
204
7
 
4
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
Освен европейски щат и руска губерния, България има и трета опция - част от Британската общност. При този сценарий ще си запазим що годе идентичноста.
203
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема с ислямския фундаментализъм започва през 50-те и 60-те години на 20 век, когато СССР-то почна да изнася "народни" революции, докато тия страни си беха колонии на европа всичко си беше ОК
202
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой отслаби ФРГ и Франция?
201
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За възхода на исляма е виновен и комунизмът. Не знам защо това не го казвате.Защото комунизмът отслаби традиционно силните християнски държави като Русия, Беларус, Украйна, Грузия, България, Румъния, Сърбия, Македония (Западна България).Комунистите рушаха църкви, забраняваха да се чете Евангелието. В Комунистическа България Библията се намираше много трудно. Ако ходиш на църква имаше проблеми после с властта.Да не говорим за избитите клирици и миряни в Русия и другите държави,които са милиони.
200
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че точка 3 се припокрива отчасти с моята идея, защото западното общество няма какво да предложи на арабите и *** като алтернатива на вярата в алах. Какво можем ние да покажем като алтернатива на понятието рай? Нищо! Ако имахме напредък в борбата с рака можехме да им кажем ето вижте ние ще ви осигурим безсмъртие тук *** земята от плът и кръв без да трябва да умирате. Но уви, това което постигнахме последните 30 години е фейсбук и смартфоните. Друго не виждам!
199
6
 
4
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Само рублата е с покритие нали?!Най голямата страна по площ с най смешната икономика (опс световна бензиностанция)
198
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Банкерите и мафиотите да си крият парите си във офшорки, накрая обикновените хора да плащаме сметката за да го има тоя скапан ЕС.Това ли е европейската интеграция и солидарност?Не.............без мен, тия финикийски номери вече са ми ясни, помислете за някоя друга лъжа-по-финна лъжа.
197
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тия бюрократи в Брюксел да измислят нещо ново, че масонският им проект за ЕС почна много да куца.САЩ-СЕЩ.Долари без покритие, евро без покритие-все балони.Голяма манипулация е тая финансова система, после що имало финансови кризи и фалити на банки.
196
0
 
0
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 6 години
До 254Изборите за президент в САЩ са непреки, мажоритарни. Отделните щати излъчват различен брой електори съобразно населението си, които после гласуват за президент.
195
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
И без това политиката на ЕС е да се печата много евро без покритие, за това се учат от Федерелния Резерв в САЩ.Поне да вдигнат малко стандарта на живот в страни като България.В противен случай можем и без тоя ЕС.
194
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
За експанзията на Исляма има много причини, но някои от тях са следните:1.политиката на западните служби , която доведе до цветни революции и Арабска пролет2.по-високата раждаемост при мюсулманите3.презадоволеност и загубено чувство за самосъхранение на хората на Запад4.политици като МеркелСписъкът може да се продължи!
193
2
 
0
 
! Отговори
BG преди 6 години
Щото хората не ядът оръжия и стабилен президент питай руснаците