Отгатнете! Ще има ли Съединени европейски щати до 2025-а?

Бившият шеф на ЕП Мартин Шулц изтупа идеята от прахта
Обновена: 9 дек 2017 10:20 | 9 дек 2017 10:16, Анисия Иванова
363
Отгатнете! Ще има ли Съединени европейски щати до 2025-а?
Архив: Reuters

Когато набере скорост, Мартин Шулц направо няма спиране! Неговата страст за Европа е впечатляваща, но същевременно и прекалено ураганна. На конгреса на германските социалдемократи (7 декември) бившият председател на Европарламента изтупа от прахта старата цел на федералистите: Съединените европейски щати.

Според Шулц те трябва да възникнат до 2025 година, а държавите, които не подпишат необходимия за целта Конституционен договор - да напуснат ЕС. Рече и отсече!

Днес Мартин Шулц очевидно вече съжалява, че по време на предизборната борба не се разрови достатъчно в европейската политика, за която се предполага, че е най-силният му коз. И това е разбираемо. Но нима сега трябва да отива в другата крайност? Да, навсякъде се говори за новоосноваване на ЕС, за нови инициативи и импулси. И това е добре. Но нека все пак не прекаляваме, пише в свой анализ "Дойче веле".

Да създадем Съединени европейски щати - това е възвишена и легитимна цел, както са легитимни и други организационни представи за ЕС. Само че за да повярваш, че тази идея ще получи подкрепата на голямото мнозинство в Европа, трябва доста смелост.

В намерението да изхвърлиш пред вратата онези държави, които не искат веднага да поемат по този път, обаче няма никаква смелост - от гледна точка на демократичната политика то е направо съмнително.

Тъй че Мартин Шулц в един момент може да се почувства доста самотен. А битката му за Европа и срещу десния популизъм може да налее вода в мелницата тъкмо на популистите: като доказателство за твърдението, че "Брюксел" означава принуда. Самият Шулц се оплаква от принудата да се пести, а в същото време сам предлага принудителна интеграция.

ЕС няма как да функционира по този начин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, не и с гарчулята вътре. Още имаме да им връщаме и да си взимаме територии. Виж, ако изчезнат всичките безследно, може.
271
1
 
4
 
! Отговори
Така де преди 6 години
Незнам защо половината коментиращи се изказват като последна инстанция по въпроси за международния ред. Сякаш забравят, че от нас нищо не зависи, то дори от европейските лидери от телевизора много малко зависи. Ние сме срам за самите себе си, държава на стратегическо географско положение, с дълга история, азбука и прекрасна природа сме я превърнали в *** и се гордеем с това.
270
6
 
2
 
! Отговори
Абе преди 6 години
След 2025 г., когато Путин ще се оттегли най-после от властта, ще има Съединени руски щати, от които впоследствие ще остане само Московска губерния.
269
2
 
3
 
! Отговори
Bulgaria преди 6 години
За какво са ни Съединени европейски щати? То същото като Европейския съюз. Само дето името различно. Не ни трябва да ставаме една държава, защото все пак нека припомним че САЩ са държава едва на 200 години и то създадена от емигранти! А в Европа има държави от над 13 века....... (България), другите след нас са от над 11 века... много история много култура.
268
4
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Само това е гаранция за демутризацията на България!Иначе постаро му източване на здравни каси крадене обири фалшива съдебна система и бандитски формирования от полудебили от Люлин Младост и тн.
267
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казват не на ЕС,а в същото време нищо реалистично,логично,смислено,аргументирано и обективно насреща ! Каква Русия бе ? Хабер си няма Русия точно пък за вас.Всъщност има-Лукойл заедно с един Бг олигарх.Горивото почти колкото в Англия.Това ли ви е Русията?Всяка жаба да си знае гьола ! Такава ни орисията.Както Нигерия е по-зле от нас,така и ние ще сме по-зле от Германия.Но с разликата,че ние ще имаме достатъчно благодарение на Германия,а нашите останали читави коли 87г. отиват в Нигерия .
266
1
 
4
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Преди много години вярвах в това. Никога няма да стане, защото много управляващи няма да ги има, защото няма да има нужда от тях. Политическата каста не го иска!
265
5
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Те Сащ едни визи не ни махат аз на тях ще чакам.Като е толко зле ЕС що в самата Великобритания Шотландия иска се цепи за да остане в ЕС.Българският мутрафон го е страх да не го окошарат и вика срещу ЕС ми да дойдат руснаците те направо ще ви разстрелват по улиците жалка пасмина от ***!
264
5
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименНаричаш Русия еле па Китай еле па еле па Индия алтернатива на какво с мизерен стандарт на живот ниска хигиена и панелки на кво е алтернатива на ромската маала може би.Сащ вика къде са Сащ на пи.ко.ци аз ще се махна от ЕС за да одя при тъпите янки които са пред разпад и се трепят всеки ден.Прав и път на Англия само че ще гризнат дръвцето скоро мислят се за колониална сила ама Индия вече не е тяхна както и Пакистан ЮАР и тн Англия е просто една плюнка в морето вече ако не се разпадне!
263
5
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Която почна в момента в който сърбете се опитаха насилсвтено да държат хърватите хърватите са европейци католици и нямат нищо общо със сръбската пасмина която се използва от "православна" Раша с цел да управлява Балканите и етсествено хърватите не искаха да са васал на Раша а логично да са там където им е мястото при европейските държави албанците се надигнаха постфактум като видяха накъде отиват нещата с помощта на америка която искаше бази там!
262
2
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименНяма бг бизнес класа това са пасмина мошеници от най-долен вид които в нормална правова държава щяха да бъдат окошарени за едно денонощие и да търкат наровете в някой затвор.Това са деца на шумкари които изтепаха елита и се нанесоха в имотите им 1945.Да не говорим че повечето от тези бизнесмени са от провинцията.А Югославската война почна заради сърбете вечният ни враг които искаха да спрат разпадането на тазо уродлива държава Югославия!
261
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 333:Я върни лентата малко по-назад.ВИС и СИК нямаше да ги има без Югославската война, оръжейното и петролно ембарго чрез неспазването, на което се роди БГ бизнес-класа.Какво щеше да е, ако Михаил Горбачов го беше сгазил трамвай преди да го изберат за шеф на СССР?
260
6
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До анонименЩе ти се да изчезне и разни висаджии и сикаджии да разпределят пазара за наркотиците да се возите у изпърдела 124ка чист дизел и от джамците да звучи тигре тигре.Умре тая който и инвеститор да дойде дали ще е ЕС Китай Катар Русия или тн иска сигурност за да инвестира никой не губи пари ей така.и Кръв ще про.ере.е.А без чуждестранни инвестици тая държава ще умре дори и в момента едва се крепи!
259
2
 
0
 
! Отговори
До 331 преди 6 години
Жизъс крайст,соу ловли
258
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
През 2025 г.няма да има нито СЕЩ, нито САЩ, нито ЕС.Ще изчезнат както изчезнаха Римската и Османската империя навремето.И светът ще стане по-хубаво място, аман от само забравили се императори вече.
257
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защо се замислихте чак за 2025 година?Да ви кажа следното:1.тогава няма да има ЕС със сигурност, нито СЕЩ, освен ако масоните не го крепят изкуствено с еврото2.много скоро може да стане глобален ядрен конфликт, тогава няма да има не само ЕС, ами цялата побъркана цивилизация ще изчезне
256
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо по- добро не може дa бъде създaдено от еднa Европейскa Федерaлнa държaвa. С губернaтори упрaвлявaщи отделните щaти! Тогaвa дори идеятa нa лу..мпените от Aтaкa зa рaвно зaплaщaне в цялa Европa ще е фaкт, дa не говорим зa предимствaтa нa общa европейскa aрмия, съд, прокурaтуa и т.н Инaче Щулц е прaв, че в тaзи Федерaция ще влязaт тези, които искaт подобно упрaвление и държaвa, дaже зaкъсняхa с товa!
255
2
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
после пак Масква чрез СЕСЕРЕ.За 20 години собствено управление родихме генетични *** като Вис Сик и мазна чалгица.Ясно е че от тази държава става нещо само под чуждо управление диктат и чужд башибозук да се саморазправя с 80% население от де.или както каза оня от Бсп(за пръв път някой от Бсп да е прав) и то не са 80 ами 100%.Иначе нищо не става от тоя коптор.
254
3
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До PolskaНяма как да е на равноправни членове колко внасят Германия и Франция каква им е индустрията и населението както и световното им влияние и какво е това на мизерна България.Няма как гласът на България на 6 милиона шумкари да управляват 82 милионна Германия и 67 милионна Франция.Няма как да стане.Ще слушате и хоро ще играете историята е показала че България е управлявана от българи преди падането под турско.След това са ни управлявали турци руснаци западняци от немско-френски произход
253
3
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До анонименЩе ти се да се разпадне като совецкио сойоз ама нема.Как ще се разпадне като всички държави ще загубвят от разпадането.Това е огромна икономическа машина и пазар.Парите движат вСвета а ЕС е изграден на базата на бизнес СЕСЕСЕРЕТо беше изградено на *** идеология и нямаше никаква икономика а затворени граници с кучета и картечари.А сег от Испания минаваш във Франция и само по табелата разбираш къде си кой луд ще иска връщането на границите и бодливата тел.Пътници сте чалгарчета!