Османският блян на Ердоган: Нови граници на Балканите

Георги Димов: Ердоган иска да възстанови империята
10 дек 2017 14:34,
301


С искането на турския президент Реджеп Ердоган за ревизия на Лозанския договор от 1923 година се цели ревизия на границите на ЕС с Турция и суверенитета на Гърция и България. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria бившият генерален консул в Одрин Георги Димов.
Още по темата


Ердоган и управляващият елит Турция изповядват ислямистки национализъм или национал-ислямизъм.

"Те искат да бъде възстановена Османската империя“, добави гостът в студиото.

След адекватната, по мнението на Димов, реакция от страна на българското външно министерство, държавата може да предприеме и други действия – като например да забави приемането на акредитивните писма на новия турски посланик у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
5
 
10
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
до Глупости на десетаМакар че БГ не е страна по Лозанския договор, той определя демилитаризирана зона от 20ина км в дълбочина по българо-турската и българо-гръцката граница докъм Смолян - не знам дали някога тази клауза е спазвана от БГ.
153
0
 
7
 
! Отговори
pagane8 преди 6 години
исках да кажа "С отнемане на земя от България"
152
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 167Текстът на Лозанския договор е известен. Всеки може да го прочете. Престанете с фалшивите новини и пропагандата им.
151
6
 
9
 
! Отговори
pagane8 преди 6 години
До казано еДа, но Ердоган казал, че ако кюрдите се отцепят и направят държава, то тогава Турция ще компенсира загубата на територии с отнемане на земя от "***".
150
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ислямиста каза, че тогавашният договор е бил добър, но за тогава. Сега вече не устройвал Турция и трябвало да се ревизира.Освен това Лозанският договор засяга не само Турция и гърция, а още и доста държави, в т.ч. и България.Так че не знам кой не е запознат с темата.
149
7
 
34
 
! Отговори
Глупости на десета преди 6 години
Лозанският договор не се отнася до границите България, а до границите на Турция и Гърция. Как иска да го ревизира Ердоган - като върне Измир, който й е даден по Лозанския договор ли? Като възстанови изключителните привилегии за свободна търгонвия без мита на Великите сили в Турция ли, които са ОТМЕНЕНИ с този договор ли? Стига глупости! Стига насаждане на страхове в напълно неуките българи, които вече не учат не само история, но и нищо не учат и са неграмотни! Не ви ли е срам поне мъничко?
148
8
 
16
 
! Отговори
Ako преди 6 години
Ако ще се променя договора и границите , то тогава Армения ще взема територии . Измир и крайбрежието на Гърция, ами държавата Кюрдистан.Турция ще се раздели с 2/3 от територията си.
147
7
 
30
 
! Отговори
дядо Петко преди 6 години
Мераците на турците за южна дъга на Балканите - от Тирана до Истанбул никога не са били изоставяни. Ердоган просто пробва почвата за реализирането на тази идея...Но добре че гърците му отразяха квитанцията, а и другите балкански правителства му казаха да си носи ибрика и "духа таратора"
146
7
 
34
 
! Отговори
Пурко преди 6 години
В първите години на ВСВ Хитлер не се е занимавал с еврейте! Но по някаква причина в един момент решава, че трябва да отмъсти на еврейте! Естествено историята се пише от победителите, но според мен, здраво са го подвели в някой техен пъклен план! Спомняте си, когато Хитлер казва на Чърчил, че е командван от еврейте пияница! Думите му не вярвам да са били случайни! Докато еврейте командат сащ света няма да има мира! Смърт на еврейте
145
13
 
19
 
! Отговори
Луцифер преди 6 години
Джордж Оруел е казал, че човек получава на 40 пгод. лицето, което заслужава. С много малко фотошоп Ердоган получава лицето на Хитлер едно към едно. Той е съвреманния мюсюлмански Хитлер и е също толкова опасен!Ако не се намери някой спасител който да се пожертва за да го ликвидира света ще има големи проблеми с новоизлюпеният диктатор - сатрап...
144
12
 
27
 
! Отговори
Дони преди 6 години
Ей хора имам толкова приятели турци никога не си говорим по този начин. Бил съм в Турция при тях, хората си гледат живота.Така , че оставете журналистическите писаници.А и Ердоган каза нещо съвсем различно от това, за повече права на мюсолманите в Тракия . За промяна на граници дума не може да става.
143
11
 
28
 
! Отговори
казано е преди 6 години
Никога никоя бивша империя не е била възстановявана и никога няма да бъде.А Реджеп може само да си бленува.Турция се разпада. Сирия, Иран и Ирак ще дръпнат от нея територия,да не говорим за Грузия и Азербайджан.И кюрдите ще имат държава.Всеки който е бил под османския ятаган ще си върне земите.Всички мразят турците,дори и бежанците който Реджеп си мисли че прикотка.Първо те ще му скроят фесчето.
142
10
 
24
 
! Отговори
XXX преди 6 години
Момчета млади,че и по-стари! Прочетете написаното от Тодор Мачканов за това,което ни чака! Писано е около преди 40-50 години. Турция каквото и да прави ще бъде унищожена ,като държава! Това се подкрепя и от други независими източници! Единственото им спасение и оцеляване ,като единен народ и територия е да спрат да гледат как да заграбят,измамят и убият съседите си! Няма алтернатива на мира между хората!!!
141
4
 
34
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
И аз искам да се ревизира Берлинския договор и да се върнат границите на Сан Стефанска България,но едно е да искаш,а друго е да можеш да го постигнеш. Ер Доган да внимава да не поиска Италия да и се върнат границите на Римската империя,че турците да си отидат в Северна Африка,от където са дошли.
140
51
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой да не има високи надежди за бъдещето на един народ, чийто основни национални герои са един конекрадец, ракетьор, разбойни и детеубиец като Левски, или пиянде като Ботев, зарязал младата си жена с невръстно дете и зе запилял по Влашко, защото му е трудно да оре нива и изхрани семейство. Пък и виното във Влашко било в пъти по евтино!
139
13
 
36
 
! Отговори
Пурко преди 6 години
Вие наистина ли не виждате истинската опасност откъде идва!?? Истинската опасност идва не от турция или Русия, дори не от американците! Истинската опасност за ЦЕЛИЯТ СВЯТ идва от еврейте в САЩ ционистили са хитлеристи ли са, те взривиха кулите, те съсипаха арабските държави за да няма заплахи за исраел! Сега също те накараха тръмп да хвърли арабският свят в напрежевие! И със Сирия и Украйна всичко те правят лошо на света! Смърт на еврейте
138
2
 
4
 
! Отговори
Lan преди 6 години
pagane8Обяснението на линиите на съдбата също е на Севрюкова. Нейните пресказания за нарочни - най-безкръвните възможни линии избира, за да са най-малко жертвите...не са непременно най-вероятните. Самото изказване на предсказание, го прави по-вероятно да се сбъдне...и Севрюкова е абсолютно наясно с това.
137
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен съм с Ердо-турската част в Европа да изчезне от Европата !!
136
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те не им знаят гробовете на Левски и Ботев , предали са ги , те са ги проклинали същите тези които сега се кичат с техните имена , дори турците са имали повече уважение към тях от предателското племе наречено българи
135
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а борисов е съгласен ?!?