Османският блян на Ердоган: Нови граници на Балканите

Георги Димов: Ердоган иска да възстанови империята
10 дек 2017 14:34,
301


С искането на турския президент Реджеп Ердоган за ревизия на Лозанския договор от 1923 година се цели ревизия на границите на ЕС с Турция и суверенитета на Гърция и България. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria бившият генерален консул в Одрин Георги Димов.
Още по темата


Ердоган и управляващият елит Турция изповядват ислямистки национализъм или национал-ислямизъм.

"Те искат да бъде възстановена Османската империя“, добави гостът в студиото.

След адекватната, по мнението на Димов, реакция от страна на българското външно министерство, държавата може да предприеме и други действия – като например да забави приемането на акредитивните писма на новия турски посланик у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
8
 
24
 
! Отговори
pagane8 преди 6 години
До НационалистПредреченото за ЮИ България не е от Ванга, а от Слава Севрюкова - че една част от БГ ще премине под чуждо административно управление и то без пушка да гръмне! Вярвам го. Натам отиват нещата за съжаление - с липсата на гранични войски, с поклоните и метаните на премиера-Слънце пред Ердоганя, с послушанието пред ЕС, НАТО и САЩ! Ердоган е ислямист и повечето турци също са такива. А ние сме дуп...давци!
133
1
 
4
 
! Отговори
Lan преди 6 години
149,всъщност четенето с разбиране е редно да се случи до към четвърти клас. :) Явно не Ви се е получило - обяснявах за вероятностите на съдбата - нищо общо нито с политика, нито с революция. А и коментарът ми е точно към определен човек :).
132
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До LanПрекалявате вече с употребата на името на Левски.Левски е живял с времето си и идеалите си. Преди 150год. Не могат и не трябва да се уповаваме на личности от миналото, а да живеем и действаме според обстоятелствата днес.Постоянно дъвчете имената на Ботев, Левски, Вазов... Не ги сквернете! Обърнете поглед към Каравелов, Стамболов, Стамболийски и др. родни политици. С политика трябва да се работи, не с революционни комитети и четници. Аман от хора с знания до 6. клас!
131
2
 
5
 
! Отговори
До 140-ти преди 6 години
До Националист:Ти първо се научи как се пише югоиЗточна и тогава коментирай и давай акъли!!!!!
130
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 123Не разчитай много на гърците. Ще ни предадат заради собствения си интерес. Ще ни продадат, за да запазят своята цялост. И Сърбите са същите. Сърбали сме попарата им.
129
3
 
13
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Националист, това, че баба Ванга е най-известната, не значи, че е най-силната ни пророчица. Бъдещето не е предрешено, има само вероятности за него, някои са по-силни от други. Но е достатъчно да има достатъчно твърдо решени хора да се борят и бъдещето може да се промени! Понякога и един човек променя съдбата - Левски например!
128
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този географски район в Балканите, обитаван от население, което се състои основно от славянизирани турци, на които дори езикът им е диалект на македонския, трябва да се разфасова и разпредели между съседните държави. Ако не за друго, поне затова, че населението му да не умре от глад. Щото тези два основни етноса на територията- българите и *** са свикнали все някой дгруг да храни!
127
2
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Ревизия на границите след ньойския диктат!Одринска Тракия,Македония,западните покрайнини,беломорска Тракия във границите на България!Стига евро.ейски щуротии,коминтерновски антибългаризми,ф.ес.ове и всякаква ***!Амин.
126
0
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Аааа...., *** захаросаниата Тиква Боко - "лидерът" наш Балкански- к`во, нема ли право на собствено мнение или нема такова? :)) Ердоган може за всичко да си мечтае, но решава путин и Тръмп!
125
2
 
18
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Не случайно книгата "Моята борба" е бестселър в Турция в момента, не само че не е забранена, както би трябвало да бъде!Хитлер е одобрявал арменския геноцид, също както и Ердоган!
124
4
 
24
 
! Отговори
Дядо130 преди 6 години
България на 3 морета
123
8
 
4
 
! Отговори
Националист преди 6 години
Относно темата...ако имате желание.. проверете какво е казала БАБА ВАНГА за Югоисточна България и по точно какво е предрекла за този район!!!
122
1
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 133Викаш, най-добре ще бъде да станем като евреите - да вярваме в бог, който ни е обещал "Обетованата земя" и да избием всички които живеят на нея?Е, аз предпочитам да съм европеец, невярващ, и да се придържам към границите на държавите в момента такива каквито са!
121
2
 
37
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Абе ей! Малко чете този Ердоган - първо ни владееха византийците и заминаха в историята, после Османската империя - тя също се разпадна, после се съюзихме с Германия - нея успяхме само на две части да я разделим (щото не е много голяма), после СССР - тъжно минало. Да не се натиска Ердоганя, сега в момента сме заети ЕС да разцепим :). Щом е толкоз мераклия, да се нарежда на опашката, и него ще го застигне българския разрушителен гений!
120
2
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 126Братле това Моджо дето го вземаш е кофти.С400 са ПВО комплекси.Там им е силата.Накъде ще ги насочваш....
119
5
 
14
 
! Отговори
ЛЪВСКИЙ преди 6 години
Съдбата на ерпедал ще е като на Бин Ладен и Кадафи....
118
5
 
10
 
! Отговори
ертапан преди 6 години
ШШШ АЛОООО ЗАЯВЕТЕ ЧЕ ТВА Е ПРОТИВ ИНТЕРНАЦИОНАЛНОТО ПРАВО И ЧЕ ЕРДОГАН МОЖЕ ДА МИ БАРА МЕЧА
117
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България също е ощетена от Ньойския договор и Гърция не иска да върне Дедеагач, а Сърбия отказва Босилеград и Димитровград. Слава богу Румъния върна Южна Добруджа, но сега пак има спорове за газа в Черно море.
116
5
 
11
 
! Отговори
до 132 преди 6 години
искренно се надявам да си прав, че Българите не сме истински християни !!! няма по-глупаво същество от праведният християнин еееее може би будиста !!! надявам се , че ако някой ни удари шамар няма да обърнем и другата си страна....или да приемаме с отворени обятия псевдобежанци !! България е създадена от войни,хора готови да защитят дома си убивайки а не жалейки врага си. и споко ти не си Българин и не принадлежиш към нас ...освен паспорта
115
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пустинята се разширява а населението на Турция се размножава бързо и границата с България няма да ги спре. Населението на България застарява бързо и са останали само роми, докато в столицата никой няма да иска да е войник на турската граница.