Ракията – лекарство и дезинфектант! Но зависи от чашките

Проф. Мермерски препоръчва кисело мляко срещу махмурлука
11 дек 2017 11:00,
31

Един от въпросите, които българите си задаваме с трепет е: Лековита ли е ракията?

Според природолечителя проф. Христо Мермерски правилният алкохол в умерени количества може да действа като дезинфектант, който да убива някои зловредни бактерии в организма ни.

"Има 2 вида алкохол – етилов и метилов. Вторият е опасен, тъй като от него може да се ослепее и да си съсипем целия организъм. Ракията, която се приготвя в домашни условия, е от 40 или 60 градуса. Колкото повече падат градусите – толкова повече метилов алкохол има", предупреди гостът в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR лечителят шеговито отбеляза, че ако гарнираме малката ракия със салата, то негативният ефект от погълнатия алкохол се предотвратява.

"Настъпват големите празници. За да се премахне последствието от алкохола, трябва да се намери начин да се унищожат токсините. Бактериите в киселото мляко се хранят с тези вредни вещества", препоръча проф. Мермерски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
6
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
- Ето, хапни едно доматче за мама.- ...(дъвчене и мълчание)- Хайде и една краставичка за татко.- ...(дъвчене и мълчание)- А ето и едно саламче за дядо.- Стига де, тате! Вече съм на тридесет години!- Абе знам, че си на тридесет, ама крайно време е да се научиш да мезиш като пиеш!
24
4
 
18
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Професоре,,професоре метила бързо се изпарява и тръгва пръв при варенето на ракията. Освобождаването от метиловия алкохол става по два начина,единият е преварка на ракиятс,а вторият начин ако не я приварявате,трябва да сложите ракията в открит съд,да го покриете с тензух и да го оставите за 24 часа метиловия алкохол да се изпари.
23
3
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Мермеро къде се бута в елитната дивизия ! Он е агрономин и нищо не разбира от яденье и пиенье !
22
8
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Тази ракия, баш напитка стара,много пиячи вкарала е в Ада.Колкото повече съдържа градус,тогаз изпада *** в сладка радост.Алкохолизма е порок до гроб,човек става на алкохола роб,завършва в морга, идва ред на поп,дървен костюм и със наздраве стоп.
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21-ви "дядови"Има елементарна технологическа схема (химически метод) за намаляване на съдържанието на метанола в ракии (дестилати) произведени от продукти с високо съдържание на пектин!А дъбовата бъчва ("бурето") няма абсолютно нищо общо с метанола!!!Относно "дефундирането" и "парния натиск" - Това "разби" всички производители на коняк във Франция!!!
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не зная КОЙ му е дал профероската "титла", но този е МНОООГО ***!!!В спиртните напитки има много други "алкохоли" - след етанола и метанола се "нареждат" и пропанол, и ред друг виши алкохоли!Метанол обикновенно се дестилира от ферментирали продукти, които имат много пектин - ябълки, сливи, круши, дюля. Гроздовият сок почти не съдържа пектинова фракция - т.е. няма метанол!Бактериите в киселото мляко нямат нищо общо с "алкохолния проблем"!Бетаин, Аргинин, фосфолипиди, "Трансметил" и др. - ДА
19
5
 
12
 
! Отговори
дядови преди 6 години
Ха и дядо да ви каже: Първи при дестилацията тръгва метила в по-висок процент, но при обикновените казани вървят в паралел вода и етил. Може да се отдели първака 0,5-1 литър, но това не решава напълно проблема ! Няма химически лесен начин за неутрализиране на метила ! Тайната се крие в отлежаването в дъбови, черничеви бурета ! Губи се част от алкохола като метила дефундира през дървесината значително по- бързо от етила, заради многократно по-високия парен натиск ! Ракията става по-мека и приятна
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калояне,при ниските температури излиза висок градус..Ракията почва да тече от 75-65градуса и постепенно намалява..До около 22 градуса все още има спирт в дестилата.В началото излиза метиловия алкохол-при ниски температури и ВИСОК градус
17
4
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Да допълня, преди да се спре ракията, също част от нея около 0.5 - 1 литър се маха, тъй като там пък се съдържат висшите алкохоли, но тази става за разтривки за разлика от първата.
16
4
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Ами явно ще трябва да се пообразоваш. Метиловият алкохол е с по малка молекулна маса и следователно се дистилира при ниски температури при по слаб градус. След определен градус е 100 процента сигурно че метиловият алкохол се е отдестилирал. Затова първият 1 литър или колко трябва се изхвърлят.
15
4
 
7
 
! Отговори
ддт преди 6 години
напротив,"професоре"-метиловия алкохол е в ъв високия градус.Тоест,първо протича от казана метилов алкохол,който се изпарява,при най-ниска температура,и е най летлив.Затова ракията е хубаво да не се затваря херметически,известно време...
14
3
 
7
 
! Отговори
Баш Химик преди 6 години
До ХимикАбе доста повече са, като сложиш изо-, циклични, поливалентни...
13
3
 
23
 
! Отговори
Без рикийъ... преди 6 години
...нема оправийъ !А професорът да се дообучи и за зелевата чорба, и за шкембе чорбата - да си поразшири интелектуалните и познавателни хоризонти. Въпреки, че махмурлукът е за аматьорци само !
12
3
 
12
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 6 години
На морето(в чашата), капитан няма !
11
3
 
25
 
! Отговори
Бат Жоро преди 6 години
Мермерски, наистина е професор. Само че по селскостопанска техника, Не знам защо се изявява като лекар тоя тракторист. Синът му може и да е лекар, но тоя не е. Не знам какво общо имат двигателите, прикачния инвентар, комбайните и т.н.т със здравето, че и книги за полезни и вредни храни да издава и да се пъчи по медиите като велик лечител.
10
8
 
27
 
! Отговори
Жулвио Текилас преди 6 години
Истинската ракия - дестилат от ферментирал плодов сок отлежал при определени условия е рядък лукс. Фабричната е спирт и есенции, а т.н. домашна в много случаи нито е ферментирала правилно, нито е дестилирана както трябва и въобще не е отлежала.
9
6
 
35
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе по-добро от нашето си няма. Веднъж ми дадоха да опитам 30 годишна отлежала (наистина) ракия. След това и най-доброто уиски ми е гадно. Та така, нека си спорят кой е измислил водката, аз и без това си пия ракия и това смотано пития не го обичам.
8
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кой пие вода, бе братко?! Водата съдържа микроби. Аз пия само алкохол! Д-р Радева ми е забранила да пия вода!"
7
5
 
50
 
! Отговори
Хой преди 6 години
РакиииятА! Тя води двама млади, към върхове и звездопади! РакиииятА! Със свойта глътка мека, човекът Тя привързва, към човека!
6
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е моят лекар! Записвам се при него!