"Турски поток" сменя маршрута си – през България за Европа?

Турски вестник твърди, че страната ни се готви за проекта
119
"Турски поток" сменя маршрута си –  през България за Европа?
Снимка: архив, Ройтерс

Газопроводът "Турски поток" ще смени маршрута си и вместо в Гърция, тръбата ще влиза в България и оттам ще продължава за Румъния, Унгария и Австрия.

Още по темата
Това съобщава турският вестник "Хабертюрк", цитиран от БТА.

Под заглавие "Турски поток сменя маршрута си" в публикацията се посочва, че е извършена "изненадваща промяна" в предварително набелязания маршрут.

Според тази промяна тръбопроводът няма да влиза през Гърция, а след Турция ще влиза в България и оттам ще продължава за Европа.

Промяната в маршрута на проекта е била обсъдена в турското министерство на енергетиката и за това е била уведомена България на най-високо ниво. България вече е започнала подготовката, твърди "Хабертюрк".

Според специалистите "Турски поток" най-мащабният енергиен проект на тръбопровод за трансфер на природен газ между Турция и Русия в последно време.

Руският газов гигант "Газпром" започна строителството на проекта през май 2017 година и маршрутът на втората тръба, която трябва да захрани европейския пазар, все още не е определен.

Всички варианти за продължението на "Турски поток" към ЕС са запазени, коментира наскоро руският енергиен министър Александър Новак пред Анадолската агенция.

В последно време отношенията между Турция и Гърция охладняха след историческата визита на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Атина, където той заяви претенции за преразглеждане на Договора от Лозана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, Путин не можа да ни заобиколи и този път !Бойко свърши страхотна работа !Русия не ни трябва!
31
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България ще получава ПАРИ за Транзита на газ през територията си към ЕС.И така газта ще е По-евтина от руската!Борисов беше прав като построи газовите хъбове !Русия е наш враг!
30
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До ТаняВы нам не враги. Вы нам не нужны больше. Делайте что хотите нам все равно, России от вас ничего не надо.
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КобратХубаво! После всех ваших гадостей России вы больше не нужны
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААТочно така или обиколи България
27
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, бате ви Бойко пак излезе най окумуш, ейваллах....
26
4
 
27
 
! Отговори
До Таня преди 6 години
"Врагове на България са Турция и Русия.Ако бяхме колкото тях те щяха да са омацани в ***."Не сте колкото тях, да... Аз се чудя защо не са ви омацали, може би защото не са с Ганьовси акъл? Злобата, ще Ви затрие!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ е готов да поеме тръбата...
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По лесно ще ни видят сметката.....хич не се радвайте...
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да гръмна Хъба в Австрия и на Италианците им дотрябва още един тръбопровод за даставки. Иначе ние ще си джавкаме тук. Ако нямат голям клиент за газ, е безмислено да го строят. Преди години като от Италия отказаха руските доставки и решиха да мине през Турция друг голям клиент. Но за по удобно ни изкараха нас виновни. Другото са джавканици. През целия Балкански полуостров няма друг голям клиент на който да му доставят газ.
22
5
 
15
 
! Отговори
До Таня преди 6 години
"Врагове на България са Турция и Русия.Ако бяхме колкото тях те щяха да са омацани в ***."Танче осъзнаваш ли, че като викаш "колкото тях" всъщност си признаваш, че не сме лесна плячка и ни възхищаваш... и де факто си признаваш, че не сте и порасналата нокът на кутреро им дори...
21
3
 
16
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"САЛАМ АЛЕКУМ СВИНСКИ САЛАМ!!!СВИНСКО И ГАЗ ОТ РУСИЯ ЗА БРАТСКА ТУРЦИЯ!!!! ТУРШИЯ И СВИНСКИ ГАЗ ОТ ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ!!! ЧЕСТИТО"Пише и се изговаря Селамун Алейкюм!Ве Алейкюм Селам! Благодаря... А ти получаваш на Cвинчo Taшаka... Честото и на теб!!!:-)
20
17
 
4
 
! Отговори
Таня преди 6 години
Врагове на България са Турция и Русия.Ако бяхме колкото тях те щяха да са омацани в ***.
19
5
 
9
 
! Отговори
ЦЦ преди 6 години
ББ да започва преговори да се реализира южен поток че иначе хъба му няма смисъл. Просто ако не идва директно при нас газа за какво ни е хъба?
18
5
 
25
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
До българина"само не разбрах по чиииии стандарти потока за европа трябваше да мине през турция, нечленка на ес, а не през България членка?!?!?!"Защото ние си държим на думата... Защото сме сериозни в работата си и в търговията сме много по напред от българите... Я си задай въпроса...защо никой не иска да инвестира в България или бяга? Не е само затради политиците!!! Умния търговец е там където има бъдеще и сметка!!! Защото там работят само устите...думи чок дела йок!!! Жалката истина!
17
6
 
18
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
До Кобрат"И турци и руснаци са ***.Голями *** ."Кисело ли ти е гроздето :-)
16
5
 
20
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"Да започва тази трета световна война, че поне да гледаме шоу. "Е заради този манталитет сте обречени все да боксувате на задна! И я сподели какво шоу ще гледаш? Нима си мислиш, че ще ти се размине и няма да те засегне войната? Или си викаш "световната" война няма да засегне България, оти тя не е в този свят... Абе ти на колко годинки си...16 имаш ли поне... (Не ме разбирай грешно, не питам за календарните години...)!?
15
8
 
14
 
! Отговори
българина преди 6 години
само не разбрах по чиииии стандарти потока за европа трябваше да мине през турция, нечленка на ес, а не през България членка?!?!?! искам някой умник от брюксел да обясни, или да питамр предателите герб, цру и мит??? явно ес цени и вярва повече на ислямска турция отколкото нас, тогава вън от този изме кярски съюз веднага! на предателите да им умрът децата
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A защо трябваше да влиза в Турция? Защото нашите европослушковци са по-прости и зависими от брюкселските зелки ли? Да започва тази трета световна война, че поне да гледаме шоу. Иначе Европейски колонистан цъфти и връзва. Бежанци от магарето, камилата, слона, носорога.... изхождащ се пред колибата/землянката няма ли още?
13
2
 
12
 
! Отговори
майорски преди 6 години
А дано .....а дано....дай боже и нас да ни огрее ...въпреки простотийте които натвориха нашите политици !!!