КЕВР одобри: Водата поскъпва в 14 области

Регулаторът се закани да намали цените, ако липсват инвестиции
Обновена: 15 дек 2017 17:21 | 15 дек 2017 17:17, Веселина Йорданова
63
КЕВР одобри: Водата поскъпва в 14 области
Снимка: архив, Ройтерс

Комисията за енергийно и водно регулиране одобри поскъпване на водата в 14 области на закрито заседание.

През 2018 г. ръст в цените ще има в София, Перник, Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Кърджали, Русе, Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол.

Още по темата
От регулатора не посочват конкретни цифри, а единствено, че пълният текст на решението за актуализираните цени ще бъде публикуван на интернет страницата.

Вероятно обаче остава увеличението на водата, което вече бе обявено. Така например в Ямбол то е с 20%, Враца - 13.3%, София - 9.3%, Бургас - 8.7%, Монтана - 6%, Перник - 5.7%.

От КЕВР съобщават също, че ще следят изпълнението на бизнес плановете на ВиК дружествата.

При доказано неизпълнение на заложените в бизнес плановете инвестиции и показатели, Комисията незабавно ще коригира цените на утвърдените ВиК услуги, като ги намалява.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: Цени на водатакевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Мдаа преди 6 години
От 9 ноември 2010г. Веолия притежава мажоритарен дял (77.11%) във ВиК оператора с преобладаващо частно участие "Софийска вода", 25-годишна концесия (до 2025) за експлоатация и поддръжка на ВиК мрежата на град София чрез публично-частно партньорство.Веолия е позорно изгонена от родината си Франция, също и Германия. Гледайте филма "Вода за продан." Някой е получил стотици милиони левове, за да докара Веолия в БГ, която при опита си за нахлуван в Африка увеличи водата със 70%, в САЩ същата работа
54
1
 
2
 
! Отговори
Моля?! преди 6 години
Време е да фащаме сопите!!!Другото е поезия!
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водата - необятен Пазар . Вечният капиталистически обществен строй в този случай гарантира понижение на цената до минималния необходим обществен разход . Но какво да се прави - безкраен Период на първоначално натрупване на Капитали .
52
0
 
5
 
! Отговори
ДОНЕВ преди 6 години
До Велислав: МНОГО СИ ПОДСКАЧАЛ ЯВНО НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА И СИ ВИКАЛ КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН. КОЙ ДОКАРА ВОДА В 98% ОТ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ БЕ ,СЕДЕСАРО-/ ГЕРБЕР ВЕЧЕ/ ? КОЙ ТЕ ОРГАНИЗИРА ДА ОТИДЕШ С ПРАВАТА ЛОПАТА ДА КОПАЕШ ВОДОПРОВОД ЗА ВОДА В ТВОЕТО НАСЕЛЕНО МЯСТО? СИГУРНО ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, А ? Я , МЛЪКВАЙ ТАМ И СИ ГЛАСУВАЙ ЗА ИВАН И БОЙКО.
51
0
 
5
 
! Отговори
СТОЯНОВ преди 6 години
До Велислав: СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИТЕ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. , ПАК СЕ ОПРАВДАВАТ ,ЧЕ БКП -БСП СА ГИ СЪЗДАЛИ.ТОВА НЯМА ДА ИЗТРИЕ СЪЗНАНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ,ЗАЩОТО ТЕ ОСЪЗНАХА ОТДАВНА КОИ ЛИКВИДИРАХА ДЪРЖАВАТА И ГИ ИЗРИТАХА НА СМЕТИЩЕТО. Е , НАМЕРИ СЕ ЕДИН БОРИСОВ , КОЙТО СЕ МЪЧИ ПОСТОЯННО ДА ГИ ИЗМЪКВА ОТ ТАМ ,НО И ТОЙ ПОТЪВА В ТРЕСАВИЩЕТО.
50
0
 
5
 
! Отговори
ПЕНЕВ преди 6 години
ЗНАЕТЕ ,ПРЕДПОЛАГАМ , КОЙ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КЕВР ? СЕДЕСАР НА ИВАН КОСТОВ ,ЕДИН ОТ РАЗРУШИТЕЛИТЕ НА ДВАТА РЕАКТОРА НА КОЗЛОДУЙ И ВИДЕН ЛИКВИДАТОР НА ДЪРЖАВАТА.ЗАЩО Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ТАЗИ ВАЖНА КОМИСИЯ , ЛИ ?ЗАЩОТО : " ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО-ПОЛУЧАВАШ ЛИКВИДАТОРИТЕ НА КОСТОВ " . "ЗЛАТНО" ПРАВИЛО ПО ПЪТЯ НА ОКОНЧАТЕЛНАТА РАЗРУХА И ЛИКВИДАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА СОФИЯ Е МАЛКО УВЕЛИЧЕНИЕТО.
48
0
 
6
 
! Отговори
300000 ромеи преди 6 години
Електоратът на ГЕРБ не се вълнува от темата - те не се къпят, така че...
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега 6 месеца ще протестираме така, че да ви е срам от чужденците! Изобщо не ми пука за вас, щом не работите за нас!
46
0
 
21
 
! Отговори
иванов преди 6 години
Тая партийна пасмена наречена ДКЕВР ще си понесе отговорноста . Това значи - ИЗМИТАНЕ НА ВСИЧКИ ОТ КОМИСИЯТА.и за това 1. Назначаване на ЧИТАВИ ХОРА а не ПАРТИЙНИ ФИГУРИ.2. Тази боклукчийска комисия защитава интересите на монополите и то е факт.- Тези партийни *** са нечии слуги3. Крайно време е властта да ПАДА - какво значи това - гласували за ГЕРБ - 1 МИЛИОН а останалите - ВСИЧКИ ГИ ПСУВАТ И НЕНАВИЖДАТ4. Цената на водата да се намали с 50 %. Тоталон намаляване на тези бюрократични ст
45
0
 
9
 
! Отговори
До 46 Тато из Правец преди 6 години
Има още подскачащи со ро со и д ни дрогиранги щом са ти маркирали минуди.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 34Др. Лъжа никога нищо не е крала, а само приватизирала без пари и станала милионерка . Така , че стига сте писали против бедната женица .
43
2
 
15
 
! Отговори
сиромах преди 6 години
Обажда се един човек по телефона и пита/Алоо ене ргото ли сте?Отговарят му,нее ние сме ВиК.Ааа ина Вас да ви е-а майката!Ето за това става дума!!!!
42
4
 
18
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Кой не скача е червен !!! Наскачахте ли се ,а балъци ?
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да не сме разделени като след 28-годишно мутренско беззаконие има индивиди, които още бълнуват за комунистически "успехи"?
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"герберския дядо Мраз"===============Няма такова чудо. Дядо Мраз беше добър и благ. Той носеше радост и усмивки. Дядо Мраз не сурвака, а носи подаръци. Герберският е рекетьорски.
39
6
 
20
 
! Отговори
чоко преди 6 години
Европейският парламент е решил минималната пенсия у нас да стане 300 Евро, а минималната заплата 600 Евро, но бокопеефските медии упорито прикриват този факт...
38
6
 
18
 
! Отговори
Велислав преди 6 години
До Българин - Виждате ли колко сме разделени като народ!Обиди,закани и т.н.Ако бяхме в друга държава,така ли щеше да е?Има държави,където са в пустинята и там водата и тока са абсолютно безплатни! (напр.Катар).А тук след 75 години комунистически "успехи" стигаме дъното на безумията.Водата е жизнено необходима за живота на Земята,тя е природна даденост.Не го забравяйте!
37
3
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Дядо Коледа кажи ми,че не мога да реша,ток ли да платя таз Зима,или скъпата вода.Дядо Коледа помагай,през Борисовото време,че не мога да крада,като Гербери големи.Със уплаха вече чакам,пак дойде този час,финансово да ме сурвака,герберския дядо Мраз.
36
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъ.пако, София не е България! Наясно ли си, че мнозинството от хората се чудят как да пеживеят празниците с мизерните си пенсии и заплати?