Курсът на биткойна прехвърли прага от 19 000 долара

Стойността му расте стремително от края на ноември
Обновена: 16 дек 2017 22:58 | 16 дек 2017 22:37, Веселина Йорданова
95
Курсът на биткойна прехвърли прага от 19 000 долара
Снимка: архив, Ройтерс

Курсът на биткойна за първи път прехвърли прага от 19 000 долара, след като стойността му нарасна с 8,2 на сто, според данни от електронната борса за криптовалути Койндеск (Coindesk), цитирани от ТАСС.

В края на ноември биткойнът за първи път прехвърли прага от 10 000 долара и оттогава стремително продължава да поскъпва.

Невероятното поскъпване на дигиталната валута - над 1700 процента от началото на годината - предизвика опасения, че пазарът е балон, който ще се пръсне зрелищно.

Само за декември биткойнът е поскъпнал с над 77 процента, като последният месец от годината може да се окаже най-добрият в процентно изражение от декември 2013 година. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: биткойнкриптовалута
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз днес сутринта минах на Verge . Тази вечер е с 130 процента скок. Удара на седмицата :))) Наздраве на всички бъдещи милионери .
27
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купувайте криптовалута Монеро. Мафията работи само с тази валута защото е абсолютно непроследима и процентния и скок през последните дни надминава този на биткойна.
26
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кво дрънкат некви селтации тук, но всички притежаващи криптоо валути трупаме всеки ден печалби. Вие си лайтее :))) На никой не пречите . Риска е за мъжете , вие си слагайте червилото и заспивайте .
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко нещо има спадове. Въпроса в че " балон " означава нещо друго . Това което направиха банкоте с имотният срив през 2008. Раздаваха пари , печелиха милиони и накрая затънаха съзнателно.Тук цената се определя само от едно нещо - търсенето. То се регулира само. Биткойн го чакат да фалира вечв 10 години. А реално след другата година може да струва и 100 000.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До userИма още поне 100 други криптовалути, само през ноември има новоизлюпени 10-15 такива но техният пазарен обем е пренебрежим спрямо биткойна сумарно едва 50% от биткайна. Днес много от тези новопредставени крипто валути струват центове колкото е цената на тока за да се генерира единица от тази криптовалута, но след 10 год. никой не може да каже каква ще му е стойността и дали изобщо ще просъществува. Проблема е че за да въведеш нова криптовалута трябва да накараш милиони да работят с нея.
23
1
 
14
 
! Отговори
ВАНГА преди 6 години
Някога във времето!!! На БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ!!! ЛЪВ!!! От БНБ на банкнотата пишеше:БАНКНОТАТА Е ОБЕЗПЕЧЕНА СЪС ЗЛАТО и ВСИЧКИ АКТИВИ НА БАНКАТА!!! На Хамериканския БУЛШИТ има ПИРАМИАЛНА СТРУКТУРА!!! Правете си сметка !!!
22
2
 
5
 
! Отговори
Бидкоин преди 6 години
ЕС бил въвеждал нови правила за търговия с биткойн. Аз ли нещо бъркам или те тия новите правила на ЕС, сериозните борси отдавна ги изискват (пращане на снимка на личната карта/паспорт, снимка как държиш личната си карта/паспорт заедно с надпис с името на борсата и днешна дата, сметка за ток/вода/телефон не по-стара от 6 месеца или банково удостоверение с актуален адрес на него).
21
3
 
6
 
! Отговори
user преди 6 години
Защо авторката на тази статия коментира само Биткоина?! Няма ли и други интересни крипто валути?!Много разбират всички ама никой не казва, че един превод е за минутки и е за жълти стотинки.
20
3
 
4
 
! Отговори
user преди 6 години
До Виж тилева с какво е обезпечен?! Преди беше със злато, но не и сега.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само че българската държава категорично отрече да е конфискувала 213519 биткойна което ме навежда на мисълта, че някой от българската държава ги е приватизирал за себе си. Що се отнася до това как се конфискуват, ами много лесно, просто трябва да притежаваш нужния ключ за да управляваш съответната сметка или сметки без никакви други обструкции подписи разрешения и т.н.
18
0
 
6
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До ВидинАко разсъждаваме по твоята логика, то след няколко години и 1 лев може да струва няколко стотин хиляди долара... и не защото лева ще стане много търсен.
17
2
 
12
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До 15Ти можеш ли да ми обясниш как се конфискуват биткойни?
16
5
 
21
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
В България въобще не е сигурно, че има човек който да знае какво е биткойн:) То всъщност и в света са малцина тези които знаят какво е. Не е достатъчно да кажеш - биткойна е дигитална, или крипто валута. За да бъде валута, някой трябва да я емитира, а за да я емитира, този някой трябва да може с нещо да я обезпечи. Аз до сега не съм прочел никъде кой го емитира и с какво е обезпечен тази вълшебен биткойн.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В първия коментар съм написал нещо грешно, не евро, а долари.В момента България притежава вече над 4 млрд. долара в биткойни.213519 биткойна са конфискувани х 19000=4056861000 долара.
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чудесна новина! да си купим няколко стотин хиляди тогава?!?
13
0
 
15
 
! Отговори
ьз преди 6 години
На въпроса какво е това биткойн в България то се нарича Бойкокойн.Стойността му на всеки 4 г. расте и в близките години както е тръгнало май няма да се спука като балон.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка пирамида докато работи и дава печалба.България трябва много спешно да промени законодателството си за да може поне държавата да продава биткойни, за да можем да продадем тези биткойни. Сега е момента.
11
4
 
8
 
! Отговори
\m/ преди 6 години
До: tv entertainmentМного знаеш ти, какво е измама .. представи си, че измама е всичко, което ти се случва, докато някои правят пари с това, което наричаш измама!
10
8
 
16
 
! Отговори
tv entertainment преди 6 години
Наврете си ги там, дето слънце не огрява тези биткойни. Само че няма как да си наврете нещо виртуално. Когато почнат в магазина да дават хляба и салама срещу тази измама, тогава пак елате да ми го рекламирате...
9
3
 
8
 
! Отговори
Видин преди 6 години
Има 2 начина да се развие ситуацията с биткойна според мен .Или наистина е балон и след извесно време всичко ще е забравено и доста хора ще са изгубили някъква сума пари.Или след няколко години ще бъде много по-разпространен и цената му може да достигне и няколко стотин хиляди долара за 1.