Русия, Спарта... Не сме войнствена страна, отсече Захарова

Според говорителката това не може да се каже за европейските държави
Обновена: 17 дек 2017 18:44 | 17 дек 2017 18:33, Веселина Йорданова
278
Русия, Спарта... Не сме войнствена страна, отсече Захарова
Снимка: архив, Ройтерс

Русия никога не е била войнствена страна, за разлика от европейските държави, заяви днес във Фейсбук говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС. Тя казва това в отговор на изявление на британския външен министър Борис Джонсън, сравнил Русия със Спарта.

По-рано в интервю за в. "Сънди таймс" Джонсън направи политически паралел, определяйки Атина като аналог на Европа и САЩ, а Русия като прикрита и недоброжелателна страна като древна Спарта, но изтъквайки необходимостта от сътрудничество с Москва.

Според Захарова сравнението е некоректно, тъй като олигархията е в основата на устройството на Спарта, а "човек не може да си представи нищо по-олигархично от Великобритания".

Говорителката обаче изразява съгласие с мнението на британския първи дипломат, че спорът между Атина и Спарта е отслабил класическа Гърция, от което са се възползвали персите и македонците.

По думите й сегашните разпри, посяти от Запада, по-специално тези на европейския континент, отслабват самата западна цивилизация и я правят уязвима пред лицето на заплахи като Ислямска държава.

По-рано беше съобщено, че Джонсън планира да посети идната седмица Москва и да обсъди с руската страна обстановката в Сирия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
1
 
! Отговори
До Богомил преди 6 години
Преди няколко дни едно добиче беше написало, че на Добруджанския фронт руснаците били "изпратили непобедимата Дива дивизия", та нея ген.Иван Колев разбил. Ако това е вярно, то не бързай да се гордееш - Дивата дивизия е била съставена от северокавказки бойци - кабардинци, балкарци, чеченци, карачаевци, дагестанци. Действително елитна кавалерия, главно от мюсюлмани, т.е. победите на ген.Колев са много стойностни!А моят дядо се е бил с французите, не с "Чуждестранния легион", на Пелистер! И какво?
234
4
 
3
 
! Отговори
Украинец преди 6 години
Русия е ЗЛО!Няма съседна страна, която да не са поробвали и ограбвали!Затова всичките и съседи я избягват днес!Венецуела, Куба и С. Корея - това са и приятелите. Бедняци и прошшляци.
233
7
 
6
 
! Отговори
Самба преди 6 години
Руснаците са най-войнствената нация на феодално мислещи, изостанали, груби и прости алкохолици и вечно искащи жени с огромно самочувствие. Бог да пази България и света от агресивната руска сбирщина и от въздигането на новите диктатори Путин, Ердоган & Си Дзипин Ltd. и илюмината Тръмп.
232
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До БогомилБогомилеее СССР има устойчив прираст на населението от 1924 до 1991Според ОПОРНО КЛЕЧКОВИ като теб имало е 3-4 голодомора с по няколко милиона жертви, втората световна война където загубите доближават до 30 милиона човекаЗанчи за да се вържат цифричките за броя на населението то при гадния Комунизъм/Социализъм населението се е плодило като зайци и то при постоянен недостиг на храни и ограниен рацион ...За да може СССР сатрапи да убиват милиони да организират голодомори и прочие
231
0
 
1
 
! Отговори
Всоичко се връща. преди 6 години
Большая власть России. Един народ.
230
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До БогомилАйде пак извади ОПОРНАТА КЛЕЧКА - ГОЛОДОМОРСамо помисли и след това ми отговори При обсадата на Ленинград УМИРАТ от СТУД и ГЛАД МИЛИОН И ПОЛОВИНА граждани - Знаят ли се къде са им Братските могили? Освен това на Фронта загубите са още около милион войници при безплодните оити да пробият обсадата и от двете страни. Знаят ли се къде са им костите и колко са Братските могили? ДАСпоред теб къде са 3-4 пъти повече Кости/Братски могили/ГРОБОВЕ в Украйна?За това помисли ли?
229
0
 
1
 
! Отговори
Станьо преди 6 години
Богомиле!от къде са тези числа?!всеки си пише каквото иска..форумите са бит пазар.чиста загуба на време,и което е по лошото-истината винаги е подигравана...
228
5
 
4
 
! Отговори
Богомил преди 6 години
До Анонимен 189. Враг именно враг. Вие казахте, че Русия е враг на България. Даже и сега руснаците се държат с нас сякаш сме тяхна собственост. Всеки нормален, свободномислещ и самоуважаващ се човек не може да приеме това и става"русофоб". Гордея се, че прадядо ми се сражавал с ген.Иван Колев срещу стъпилите на българска територия руски нашественици! И победиха! А българите никога не са били враг на Русия и не са воювали на руска територия. Никога!
227
5
 
6
 
! Отговори
Богомил преди 6 години
До АнонименНяма да говоря за гладомора над украинците/7-9 милиона жертви/, това е известно. През ВСВ, при освобождението на Киев от немците, руснаците подкарват пред тях 250 000 украински селяни, невъоръжени, като жив щит и ги обричат на смърт. Анализирайте това, драги русофили.
226
3
 
2
 
! Отговори
Кръпи нянки преди 6 години
До Анонимен253Марийка с кръпите нянки!
225
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, искаш ли да ти пусна пресни снимки от украинските артилерийски удари по училищата в Донецк? Дай ми поща и щи ги пратя, загубеняк мършав. *** сте това украинците. Все да убивате и все на някой друг да го птопишете. Същите сте като господарите си. МижИтурКи ЖАЛКИ. И до вас идва. не се бой...
224
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя беше, ама не е за тебе, За тебе е Цачева ;)))
223
5
 
5
 
! Отговори
Божидар Д преди 6 години
Захарова не беше ли тая с късите нянки?
222
4
 
2
 
! Отговори
образователно преди 6 години
https://24chasa.bg/***/article/4780635интересно четиво за пещерни русофили
221
2
 
6
 
! Отговори
Божидар Димитров преди 6 години
Захарова ти си знаеш !
220
2
 
7
 
! Отговори
хихи преди 6 години
Е ако е така то Джонсън признава,че запада ще бъде разгромен .Всеки знае как завършват Пелопонеските войни.
219
3
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 години
Само едно не разбрах, какво общо имат руснаците със Спарта. За какво се бори държава на 300 години и къде се пише към древната история, с която няма нищо общо. Смешници.
218
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен=======Има ли друг народ да отиде да освобождава някого, да даде там 300 000 жертви и след това да си отиде миролюбиво?........за кого говориш? Кой кого е освобождавал и кой е давал 300 000 жертви? За някакъв научно-фантастичен филм ли става въпрос? Моля те да уточниш.
217
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Днес Атина все още съществува ие столица на европейска държава, а с агресивната путинска Русия ще стане същото, каквото е станало със Спарта - ще остане единствено в учебниците по история.
216
6
 
6
 
! Отговори
Руска дезинформация преди 6 години
До Анонимен===========украинците пак са разстрелвали училища в Донецк. ПЪЛНИ С ДЕЦА! ***, мери..Крайна време е руските прапягандатаре да бъдят глобявани и затваряни за провеждане на вражеска пропаганда. За всеки е ясно, че руските *** изБиват жени и деца в Украйна и Сирия, само на руските еничари - българофоби не им стана ясно!