Арестуваната за смъртта на Дамла мълчи! Ще я обвинят ли?

Съседите не чули нищо подозрително, чак на сутринта викнали полиция
51
Арестуваната за смъртта на Дамла мълчи! Ще я обвинят ли?
Снимка: Булфото, архив

Все още няма повдигнато обвинение срещу задържаната по случая с убитата 7-годишна Дамла в Момчилград.

Жената, която е близка до семейството, е отказала да говори. Тя е задържана след 22 часа в неделя и вероятно ще остане в ареста поне за 24 часа.

Още по темата

"Четирима психолози вече работят с децата и с учителите", съобщи Севгюл Вели, заместник директор на ОУ "Д-р Петър Берон" в Момчилград, където Дамла е учила в първи клас, циниран от "24 часа".

Психолозите били осигурени от социалната служба. В училище казват, че Дамла е била слънчево дете и отлична ученичка. Момичето е тренирало и тенис на маса в местния детски отбор. Очаква се психолози да започнат работа и с децата от тима.

Жилището в центъра на Момчилград, в което беше открит трупа на 7-годишната Дамла Муса, остава запечатано от полицията. Входната врата е опасана с полицейска лента и се охранява денонощно от полицай. В апартамента се допускат единствено криминалисти. В неделя са извършени няколко огледа. Последният е бил след 19 часа.

Във входа има 9 апартамента, но само 6 от тях се обитават. Съседите твърдят, че през нощта в събота срещу неделя не са чули нищо необичайно.

"Аз извиках полицията. Към 7:30 чух викове и писъци пред входа на блока. Разбрах, че е станало нещо лошо и се обадих директно на телефона в полицейското управление", разказа Кольо Николов, който живее в апартамента под жилището на семейство Муса.

Съседът каза още, че през нощта не е чул никакви подозрителни шумове. Кольо Николов призна, че не е бил в добри отношения със семейство Муса.

"Имахме проблем, защото редовно пускаха пералнята си в 1-2 часа през нощта", каза той. Според него пералнята вероятно е била на терасата.

"Шумът беше ужасен, особено когато работеше центрофугата. Опитахме се да се разберем, но не успяхме и затова съм подал 2 жалби в полицията", твърди Кольо Николов. Той не пожела да коментира повече семейство Муса.

Според други съседи майката Садет била изключително грижовна към Дамла. Момичето никога не оставало само.

Когато майката била на работа за него се грижела баба му. Преди броени дни, обаче тя заминала за Турция, за да види болната си сестра.


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 24

Жено с претенции за мислител, всичко е според обстоятелствата. Много станаха външно безпричинните убийдства, много. Такова нещо се пресича само с реципрочно действие. Всеки ще си помисли преди да посегне.
А това, че някой не може "да структурира" (боже, боже "учени жени") едно изречение изобщо не значи, че той ще убие някого. Сигурно диалектно говорещите, които не "структурират" правилно изреченията са готови убийци! Хайде, преструктурирайте си напъните да покажете култура.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква жена?
Нали беше сексуално насилие
Или само си драскаме фалшивите новини
25
1
 
1
 
! Отговори
Силвия преди 11 месеца
Убиеца е близък на семейството. И то най-вече на майката. Щом бабата е гледала детето вечер и сега я няма. Значи техен близък я е гледал. Или ако евентуално е останало самичко. На вратата е почукал отново техен близък, малката за да отвори. Като нищо може и на съседа от долния етаж да не са му издържали нервите и да е решил да предприеме крайни мерки, чак толкова да го изнервя една пералня? *** колкото щеш. Но със сигурност е бил познат на семейството.
24
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо си мислите, че със смъртна присъда нещата ще се оправят. Трябва образоване, икономическа стабилност и превенция. Масово коментарите са край затвор, смърт, безумни глоби независимо за какво става въпрос. Гледам по ТВ, като дават някакви хора особено от малки, бедни райони, роми...няма мисъл, виждам по-скоро подобие на човек, което не може да структурира едно просто изречение. Как очаквате нещо добро от такова нещо и да убие, че после ще го убият. Няма да го спре. Простотията е като епидемия.
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А коя е всъщност заподозряната?
Извънземна ли е?
Айде бе журналята размърдайте се малко...
22
1
 
18
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
До 21- това не беше ли случая в който беше обвинена наемателката на таванското помещение ,Атанаска май се казваше,която била с психични отклонения,а истинската убийца на момиченцето(около 7-8 годишно)се оказа сестрата на майката.Наистина,какъв е развоя на казуса?Имаше нещо такова,че детето било овързано с найлонови торби и било открито под леглото на наемателката .
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди време имаше аналогичен случай на убито по този начим момиченце с тиксо на устата и увито в найлон.Пак беше заподозряна близка на семейството.Какво стана с този сличай.Има ли присъда?Помни ли някой? Не мога да си представя подобна твар да живее след като е убила дете.
20
3
 
33
 
! Отговори
Темида преди 11 месеца
Смърт за убиеца! По ирония на съдбата последната жена, чиято смъртна присъда е изпълнена в България през 1986 г. е била от Кърджали, българо- мохамеданка, Елина Златанова, която е убила и двете си невръстни деца.
19
10
 
7
 
! Отговори
Крас преди 11 месеца
Ами никои нея пита.всички знаят че не тя.в кво ше я обвинят
18
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Връщане на смъртната присъда както е в ислямските държави.
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По шериата и корана трябваше с камъни да я замерят.
16
3
 
30
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
До Kras-опитах се да ти прочета поста,но не успях.Пиши на кирилица,бе човек,не на шльокавица.Ако се постараеш да е и грамотно,ще е супер.
15
33
 
0
 
! Отговори
Kras преди 11 месеца
Do umnite hristeani.obvinqemata e izkupitelna zertva.na seksoano posegatelstvo.zawto musolmanite da ne maltratirat rodninite si .imamite I razrewavat.we naprqt kurban I gotovo .wa gi onivinat
14
9
 
24
 
! Отговори
До дидо преди 11 месеца
Мисленето не е от силните ви страни!!!!
13
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Законът трябва да ги лови всички психично болни. Те знаят с някаква част от съзнанието си сега, че са недосегаеми и си убиват на воля.
12
70
 
74
 
! Отговори
дидо преди 11 месеца
Оплакал се че пуска пералня? Баси мъжете честно, жената си гледа детето сама и най-вероятно пуска пералня късно заради нощната енергия, но на съседа не му изнася, големи скотове са хората.
11
3
 
45
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
Когато прочетох новината,изпитах потрес.Питам се как е възможно,що за *** е тази жена,която е удушила детето.Как заспива,как се поглежда в огледалото.Изобщо осъзнала ли е какво е извършила ,какво е искала от момиченцето,какво толкова й е навредило,че да иска да го удуши.Тази жена според мен не трябва да излезе от затвора.Дано има Господ,той да я съди.А за детето-млого жалко,да почива в мир и съболезнования на семейството .
10
6
 
38
 
! Отговори
БАСИ преди 11 месеца
До Анонимен

Какво убийство на честта за 8-годишно момиче?! Кой знае за какви пари или завист или любовни мелодрами става на въпрос.
9
13
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До потрес

Жените по-принцип са по-злобни и подмолни от мъжете .
8
3
 
67
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 11 месеца
ТА ТОВА Е ДЕТЕ КАКЪВ РАСИЗЪМ
ТОВА Е ДЕТЕ