КНДР се отказва от диалог със САЩ за ядрената си програма

Пхенян ще продължи да укрепва ядрените си сили
19 дек 2017 09:30, Елка Василева
72
КНДР се отказва от диалог със САЩ за ядрената си програма
Снимка: Reuters

Северна Корея отхвърли предложението на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън за започване на двустранни преговори за ядрената си програма без предварителни условия. Това се посочва в коментар, публикуван днес от всекидневника на Корейската трудова партия "Нодон синмун", предаде ТАСС.

"Предлагайки ни преговори, Съединените щати по този начин искат да прехвърлят на Пхенян отговорността за изострянето на обстановката на Корейския полуостров", изтъква вестникът.

Още по темата

Според автора на статията Вашингтон иска да използва този отказ, за да "създаде в Съвета за сигурност на ООН съответното настроение и да приеме нови резолюции за санкции срещу КНДР, включително морска блокада на страната".

"Нашата позиция е неизменна: ние ще продължим да укрепваме собствените ядрени сили", резюмира вестникът.

На 12 декември Тилърсън заяви, че Съединените щати са готови да седнат на масата за преговори със Северна Корея "без предварителни условия". Той обаче подчерта, че преговори може да има чак след "период на спокойствие". "Ще бъде трудно да разговаряме, ако в разгара на преговорите решите да изпробвате ново устройство", каза той, напомняйки за многобройните ядрени опити и тестове на балистични ракети, които Пхенян извърши през последните месеци.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
7
 
! Отговори
Джанго преди 6 години
А иначе тази олимпиада се очертава пълна скука- из дебрите на Азия, кофти часова разлика, няма я сборная, капиталистите от НХЛ не пускат най добрите от САЩ и Канада. И кво остана , болните от астма норвежки биатлонистки. Е като няма Канада- Русия хокей..Не мерси
55
1
 
3
 
! Отговори
Джангоs преди 6 години
Натюрлих Дойче. Най вече заради икономическата мощ с която ще избухне обединена Корея. Преди години разсекретиха шифрограма между Тачър и Горбачов- у дю дай да попречим на Германия да се обедини. Лична прогноза до олимпиадата няма да се почнат.з
54
0
 
5
 
! Отговори
Deutschland преди 6 години
До ДжангоПърво. Китай не би разрешил обединение защото не иска да има американски съюзник на границата си! Режима в СК е на хранилка от Китай! Второ. Рассия ще бъде против защото ще загуби един от малкото си съюзници (останалите са мюсюлмански катуни завършващи на -стан). Трето. На Япония не й се нрави обединена Корея, която би станала сериозен икономически конкурент. Четвърто. Дори самата Южна Корея не иска да се обедини - да хрантути 25 милиона промити мозъци. Жалко за севернокорейците!
53
0
 
2
 
! Отговори
КНДР част от САЩ май преди 6 години
Охраната на Северна Америка счита КНДР за Важна част от САЩ/СЕВЕрна Корея обаче е част от Корейския полуостров и е част от охраната на Евро Азия.Чрез нагла пропаганда против САЩ негодниците на снимката и техните началници целят САЩ д аинсталира нагло вредни оръжия з а трайно повреждане на огромни региони вкл от Китайската народна република и СССР.
52
0
 
2
 
! Отговори
Аман от ПИАР негодни преди 6 години
Всеки нормален войник в армията на КНДР е по як от ЧЪК НОрис и Жан Клод Ван Дам,Подава Преродения в СССР ЧИнгис ХАн Велики..
51
1
 
3
 
! Отговори
PIAR НЕГОДНИЦИ цака преди 6 години
БРАВО в КНДР единствения ДЕБЕЛАК Е Ким чен ЪН //Всички други са много яки жилави и натренирани за разлика от 99.998 % от населението на САЩ
50
0
 
4
 
! Отговори
Джанго преди 6 години
Polska...що си мислиш , че Китай и Япония ще позволят Корея да се обедини. По голям кошмар за тях не бях чувал. Китайската компартия да остави режима на Ким. Е що за пример ще дадат на 1.3 млрд поданици. Май само си чешете езиците. Да бяхте разгледали карта на Корея , разположението на Сеул ичак тогава изстрелвайте ракетите Трайдънт
49
0
 
4
 
! Отговори
Джанго преди 6 години
И кво ще стане ако пиндосите ударят с превантивен ядрен СК, мммм? Я помислете за домашно. Я излезте от матрицата.
48
1
 
4
 
! Отговори
Polska преди 6 години
Другаря Ким спаси режима си. Жалко за корейците, няма да се обединян скоро. Прекалено много интереси ще бъдат засегнати!
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До нач.протокол Не си наясно ,как стой въпроса с международните закони.Защо въобще се хабиш да коментираш ?
46
2
 
5
 
! Отговори
До 53 - телето преди 6 години
До Краварски мечтиАйде обясни ми, какво ще ограбят САЩ от С. Корея? Има нефт, газ, злато.. или какво? Планински терен, неплодородна земя, селското стопанство е на ниво 1945-47-*** година у нас, зомбиран народ, половината от който ще се юрне през границата да живее в гадния капитализъм в момента, в който може да го направи без някой да стрля по него. Никой няма интерес С.Корея да не съществува като държава и гражданите и да не си стоят там.
45
7
 
10
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
КНДР отряза ФАЩ като кисела краставичка!
44
4
 
17
 
! Отговори
леле преди 6 години
Бъркате като наричате Северна Корея цирей ! Тя най много да е акне, а истинския радиоактивен цирей са САЩ !
43
3
 
15
 
! Отговори
нач.протокол преди 6 години
Ким да предложи на държавния секретар на САЩ, Рекс Тилърсън, двустранни преговори за ядрената програма НА САЩ, без предварителни условия.
42
3
 
12
 
! Отговори
ANTISEMIT преди 6 години
Вчера Египет внесе в съвета за сигурност резолюция свързана със статута на град Ерусалим. При гласуването на тази резолюция на която щатите наложиха вето се доказа следното ,че САЩ не са никаква (суперсила) и (суверенна държава) ,а са просто едни жалки васали на ционистка *** настанила се незаконно в Палестина,като в същото време целия свят вече е срещу незаконната ционистка(държава) след като подкрепиха резолюцията на Египет така на практика юдо--хазарчетата и САЩ са сами срещу всички
41
7
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Анонимен 33 Ако не са САЩ няма кой друг.Не е много трудно да разбереш защо-може и малко да потърсиш,да прочетеш,да се образоваш
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жорка, 35 е евнух.
39
3
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Анонимен 35 Пояснявам само,че много анонимни в този форум.
38
12
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Анонимен КНДР я има,защото имахме Обанго 8г. на власт,а и другите двама катили преди него-Буш и Клинтън.Сега е само въпрос на време до отстраняването на този цирей или по-скоро до изпаряването му.
37
8
 
12
 
! Отговори
Педро Сантиляна преди 6 години
Един ден цирея КНДР ке се пукне и ще опръска всичко около себе си с радиоактивна гaдocт!!!