От 1000 г. пр. Христа до днес – историята на Ерусалим

Хилядолетната битка за него продължава и днес
19 дек 2017 21:45, Елка Василева
35

 

Градът на цар Давид

Според Стария завет цар Давид завладява Ерусалим около 1000 г. пр. Хр. Той обявява града за столица на своето царство и го превръща в истинско религиозно средище. Соломон - синът на Давид - е този, който според Библията издига първия храм на Яхве (Йехова), бога на евреите. Така Ерусалим става център на юдейството. Снимка: Imago/Leemage

Ерусалим е един от най-древните градове в света. И до днес за него кипи ожесточена битка. "Дойче веле" припомня най-важните моменти от хилядолетната история на Ерусалим в галерия.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: ерусалим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврейските претенции се основават само на писанията в Стария завет. Това е все едно ние да претендираме за луната само защото Ян Бибиян според Елин Пелин е бил там.
10
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ерусалим, както впрочем и всяко друго място на земята, е било и винаги ще бъде на последния който го завладее.Нали прочетохте историята - евреиският Давид го завладял от някои други, после Вавилон, Рим, Константинопол, араби, кръстоносци, мюсюлмани, турци, британци... пропуснатите да ме извинят.Сега евреите го владеят с помощта на САЩ, а утре кой знае кой ще го вземе.Ама евреите не са много стока, вчера арестували 6 годишно дете защото замеряло войниците с камъни. И те нацисти ще излязат.
9
6
 
21
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименЕвреите са по-малкото зло?Свещена простота!Те са най-голямото зло,Злото с главна буква!Досега никой не е измислил начин да се справим с тях!Виж,с тъ*пите мюс*лита ще се оправим лесно,стига ....евреите да позволят!
8
5
 
23
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
"Религията е опиум за народите"-популярна фраза приписвана на Ленин или Маркс.Във всеки случай и двамата са били евреи,така че са били наясно с материала....
7
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се,че е за евреи! Те са по-малкото зло! Мюсюлманите трябва да бъдат изгонени от това свещено място! Тия арабски *** не подлежат на никаква интеграция !
6
17
 
13
 
! Отговори
USA преди 6 години
Йерусим е еврейски, свикнаха ли ислямистите и техните либерални слуги в Европа?
5
23
 
16
 
! Отговори
ЕРУСАЛИМ Е НАШ!!! преди 6 години
ЕРУСАЛИМ Е НА ХРИСТОС!!!ХРИСТОС Е ЕВРЕИН!!!ВЪПРОСА Е ПРИКЛЮЧЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
24
 
16
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Като се има предвид,че в Библията лъжата е в пъти повече от истината,какво да кажем за Йерусалим?Той е толкова еврейски,колкото и Истанбул/Константинопол гръцки!Ама Евреите държат световните пари и власт и техните номера минават,а тъ*пите араби им се връзват!Иначе,най-добре за Света би било Светите земи хич да ги няма-прекалено големи проблеми създават,а полза-никаква!
3
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1000 история написано само няколко реда лъжа!!!
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На камилите не е със сигурност.
1
27
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та на кого ако не на евреите е Йерусалим