Рекорд! Здраво бебе се роди от ембрион, замразен преди... 24 г.

Родителите искали да осиновят дете, но съдбата решила друго
20 дек 2017 21:30,
14
Рекорд! Здраво бебе се роди от ембрион, замразен преди... 24 г.
Снимка: Pixabay

Двойка от Тенеси, САЩ, се е сдобила със здраво момиченце, родено от ембрион, който е бил замразен цели 24 години, предаде ДПА, позовавайки се на американски медии. Ема Рен се е появила миналия месец в семейството на Тина и Бенджамин Гибсън.

"Ема е истинско чудо. Изглежда съвършена, въпреки че е била замразена през всичките тези години", споделя щастливият татко.

Според изследователи от университета на Тенеси, новороденото държи рекорда за бебе, появило се на бял свят от най-дълго замразен ембрион.

Центърът в Ноксвил "приютява" ембриони, от които двойки вече не се нуждаят, и ги предлага на хора, желаещи да имат деца.

Ембрионът е замразен през 1992 г. - само година и половина след като майката на Ема, Тина, се е родила. През март тази година зародишът е имплантиран в Тина именно в Националния център за дарени ембриони в Ноксвил.

"С този ембрион можеше да сме най-добри приятелки", казва 26-годишната Тина Гибсън, цитирана от Си Ен Ен. Истината обаче е, че вече са майка и дъщеря.

Историята на семейство Гибсън е, че преди време са били приемни родители и са обмисляли възможността да осиновят дете. Вместо това съпрузите са решили да "осиновят" ембрион, след като се изяснява, че 33-годишният Бенджамин страда от кистозна фиброза - често срещана причина за безплодие при мъжете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 24 години жените бяха здрави - нямаше ги още в такива мащаби германските храни за източноевропейския стандарт. Нормално е ембрионите им да са по - здрави от тези на сегашните.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето, това е вече истинска интересна новина.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирам,че има много двойки,които не могат да имат деца,но ми е трудно да приема,че някои хора подаряват ембрионите си.....В крайна сметка този ембрион носи твоите гени,наследствени белези и е част от теб,как се дарява най-съкровеното при положение,че не знаеш какви ще са хората,които ще го износят и родят,отгледат.....
8
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
толкова ли нямше кой да и маточи прясно изцедена
7
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"33-годишният Бенджамин страда от кистозна фиброза - често срещана причина за безплодие при мъжете." той може и да страда, но комшията е здрав. По-евтино щеше да излезе а и по-бързо - за няколко минути
6
18
 
17
 
! Отговори
гп преди 6 години
Светът е една сатанинска дупка, става все по-зле. Всички догми са прекрачени, всичко свято е очернено. Молете се за душите си и пазете децата си! Денят на страшният съд ще дойде!
5
11
 
4
 
! Отговори
ДО 4 преди 6 години
Тук САЩ пропускат едно много важно нещо за Хората - Замразения Ембрион е от Дядото на Майката - вкарали са спрема от дядото на внучката и се пръква правнук на Дядо и в Същия момент е Прадядо на Лелята .
4
6
 
4
 
! Отговори
DO 4 преди 6 години
Браво на теб - Детето и Майка са майка и дъщеря .
3
2
 
19
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Не знам дали разбра правилно или нарочно иронизираш, или пък само се шегуваш.Но както и да е, жената и детето са майка и дъщеря. Майката е приемна и нямат роднинска връзка. Което означава че чисто генетично не му е нито майка, нито му е сестра.С това уточнение, да поздравя и аз всички да са живи и здрави.
2
16
 
19
 
! Отговори
к0нсерва преди 6 години
Антихристът е тук!!
1
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички очакваме от учените да реализират "Джурасик парк"!