От днес: Половината саудитци – със социални помощи

Скоро в кралството ще се въведе ДДС от 5% за почти всички стоки
21 дек 2017 22:17,
14
От днес: Половината саудитци – със социални помощи
Снимка: архив Reuters

Саудитска Арабия изплати днес 2 милиарда риала (533 милиона долара) като първо плащане по нова социална програма за семействата със средни и ниски доходи, които представляват около половината население на кралството, предаде Асошиейтед прес.

Изплащането на средствата става преди въвеждането на данък добавена стойност от 5 процента за почти всички стоки, като храни и услуги, а освен това се намаляват субсидиите, което ще доведе до повишение на цената на електричеството и бензина догодина.

Министърът на труда и социалното развитие Али бин Насер ал Гафис посочи пред държавната саудитска информационна агенция, че са преведени пари на около 3 милиона семейства, достигайки до около 10,6 милиона души.

Той уточни, че половината от семействата са получили максималната сума от 938 риала (250 долара). Минималната помощ е 300 риала (80 долара).

Около 20 процента от кандидатствалите за помощта не са били одобрени. Само преди два дни правителството обяви най-големия държавен бюджет в историята на кралството, според който разходите възлизат на най-малко 978 милиарда риала (261 милиарда долара) през предстоящата финансова година. Правителството тази година вече въведе данък върху тютюневите изделия, безалкохолните и енергийните напитки, както и данък върху луксозните стоки.

Правителството уточни, че очаква да изплати общо 32 милиарда риала (8,5 милиарда долара) по тази социална програма през 2018 година.

Въпреки плановете за големи разходи правителствените приходи се очаква да достигнат 783 милиарда риала (209 милиарда долара), което означава бюджетен дефицит от 7 процента на фона на поевтиняването на петрола.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Саудитска Арабия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След някоя друга година ще имат бюджет от милиарди тонове пясък и ще погнат пак козичките. Абе... хубава работа, ама...
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Stamate, do tova vodi tapa ikonomika, bazirana na petrola. Kakto Rusia. Sega razbirash li zashto ima voini i bejanci?! Zashtoto petrola stava surovina za plastmasa sled 10ina godini. Evala na novite tehnologii!!!! Vsichki bananaovi republiki shte usetiat efekta ot elektrokolite:)))
11
4
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен8 до към края на 60-те години е имало сегрегация в Щатите, и на пейките в парковете е пишело-"само за бели!" . По това време, СССР е държава от 15 републики, и нито в армия, нито в полиция нито в учебните заведения е имало сегрегация. За това пиши. а иначе-хора с психични отклонения на ръководни постове винаги е имало и ще има, навсякъде навън, и у нас. Примери-колкото искаш, от близо , по-близо и далеч.
10
4
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Ей, тия да не видят нещо от нас.А аз се чудех, какво прави Баце там, а той споделя челен опит. Хазната им е празна, искат да привличат инвеститори с тия 5 % , а сигурно идат и избори, щом спонсорират техните..... Скоро очаквам да пишат, че там сменяват личните карти, номерата на колите, въвеждат нови винетки, касови апарати с фискална памет и онлайн връзка.А Баце чакаше пари и поръчки оттам.Язък, пак се издънихме май, както с агнетата за Катар.Сега от кого е ред да просим?
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да им пратим наще ***. Да видим колко ще им издържи социала.
8
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СтаматА дружбата с Русия води до ръкавици от човешка кожа.
7
1
 
24
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
"Скоро в кралството ще се въведе ДДС от 5% за почти всички стоки"Ето до какво води приятелството със "запада"!
6
0
 
19
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
Не е лесно да си спонсор на САЩ, още по-трудно е да водиш война след като никога не си воювал. Като гледам обявения бюджет от 260млрд. долара, то 1/3 от него отива за отбрана - около 80млрд. и това е тенденция от 2-3 години. Обаче арабюхските шейхове са хитри - те ви социални помощи, ще ви дадем по 200, а после с ДДС и повишените цени на ток и прочие, ще ви вземем по 2000.
5
1
 
11
 
! Отговори
Я па тия преди 6 години
СА вместо да дават пари на всякакви други *** да идват в Европа,нека пратят социално слабите саудитци при Баба Меркел.Хем се изпълнява програмата за ислямско нашествие,хем се отървават от масрафа.Двойна печалба,дето се вика!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде и те го подкараха на капитализъм ДДС,помощи и т.н. а аз си мислих че са богати и всичко им е наред,петрол в изобилие...
3
1
 
3
 
! Отговори
anonimous преди 6 години
петрола се отразява ,от зор загърбват реда и дисциплината
2
0
 
21
 
! Отговори
Факт!Сион!Сорош! преди 6 години
НАли свалят цените на петрола уж Раша да убият па те утепаха собствените си съюзници а засилиха основният си враг на Исраел Иран.Мъко американска *** по-*** американец!
1
2
 
26
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Явно има полза от войната срещу Русия-саудитците най-после разбраха кон боб яде ли!И че за всичко се плаща в края на краищата.Крайно време беше.Сега ако(или по-скоро като) го закъсат в Йемен,съвсем ще им се стъжни.