Мъжът, ранил хора в Мелбърн, с обвинение

Случаят с бежанеца Саид Нури - с "преднамерено деяние"
23 дек 2017 17:10, Петя Славова
20
Мъжът, ранил хора в Мелбърн, с обвинение
Снимка: БТА

Мъжът, за когото беше съобщено, че умишлено се е врязал в пазаруващите на оживена търговска улица в австралийския град Мелбърн, бе обвинен в опит за убийство и поведение, застрашаващо живота на околните, предаде Ройтерс.

Случаят от четвъртък беше второто тежко нападение с автомобил за тази година във втория по големина австралийски град,пише БТА.

Полицията заяви, че след разпит е обвинила бившия бежанец от Афганистан Саид Нури. Още преди това бе заявено, че става дума за "преднамерено деяние".

Още по темата

Според полицията за 32-годишния Нури се знае, че е имал психически проблеми и е употребявал наркотици, но тя не смята, че атаката е свързана с тероризъм.

Полицията подозира, че Нури е карал колата и умишлено с голяма скорост се е врязал в пешеходците на едно от най-оживените кръстовища в централния делови район на Мелбърн.

Днес Нури се яви в съда, където му беше наложена мярка "задържане под стража". Следващото заседание ще е в сряда. Съдът постанови и да му бъде направена психиатрична експертиза.

През последните няколко години ислямисти на няколко пъти използваха автомобили, за да нападат хора в Европа и САЩ.

През януари шест души загинаха в центъра на Мелбърн, прегазени от автомобил. И тогава полицията изключи варианта, че става дума за тероризъм. След този случай в центъра на града бяха поставени 140 бетонни прегради.

Премиерът на австралийския щат Виктория Даниъл Андрюс заяви, че 12 души остават в болница, включително трима, които са в тежко състояние, и съобщи, че ще има засилено полицейско присъствие по време на събития и прояви в Мелбърн в следващите дни с големи струпвания на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"През последните няколко години ислямисти на няколко пъти използваха автомобили, за да нападат хора в Европа и САЩ." Ами то е повече от ясно какво трябва да се направи - ислямистите да ходят пеш. То и без това вече повечето коли са по умни от тях
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Додо Юдейство и духовност? Не е вярно.
9
4
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Така става, когато австралийците се отнасят лошо със бежанците. Hека знаят, че никой не може да се подиграва със бежанеца, защото той вече няма нито къде да иде нито какво да губи Сега червените либерали ще ла-пат чучурата САЩ изваздиха късмет със Тръмп.
8
6
 
4
 
! Отговори
Додо преди 6 години
До челия Корана: Исляма и юдейството са абсолютно несъвместими. Едното е военно-политическа доктрина на завладяване чрез убийства, кръв, кръвосмешения и омраза, а другото духовност. Не ги слагай в едно изречение.
7
1
 
15
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Мъжът...!!! Ясно ли ви е? Не мохамеданинът, не джихадистът, не мюсюлманинът, а МЪЖЪТ! Е ТОВА е политическа коректност! Браво!
6
0
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
И тия взеха да изповядват неолиберализма.***
5
1
 
15
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Не ти харесва това което пиша, значи си шал/вар - аллахакбаровец. Не само със шутове да се разкарат всички от тази гнъсна религия, до 9 то коляно, без изключение! Сталин е бил прав в едно, има муслиман, има проблеми, няма муслиман, няма проблеми!!! Това е начина за тази ретроградна религия, замърсяващи човечеството.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен2 A BRE CUK MNOGO SI UMEN AVSTRALOPITEZITE NE RAZBIRAT PORTU NITO BULGARU-KOGO LAGESH BRE SELIYAKO?
3
2
 
9
 
! Отговори
СиднейПо$ралия преди 6 години
Ами сега? Как ще стигна до китайския ресторант да измия чиниите? Полицията е отцепила района. Ся жълтуркото ще ми удържи по 50 долара на ден от заплатата. Ся за да си убия времето докато вдигнат блокадата,ще облека костюма си на Кенгуру да си подскачам насам-натам докато се оправят нещата
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 3 - 4 години в Португалия се запознах с две семейства от Австралия. Предупредих ги, че и при тях гъзодупеците - камилари няма да са толерантни към тях, ще си покажат лицето на гнъсната им религия и ще посегнат на австралийците. Така и стана. Властите се опитват да изкарат всеки случай за проблем с психиката, но не е така. Забрана за тази религия и всички на кораби и обратно, без изключения!!!! Няма не искам, няма не мога, няма не знам. Шутове и вън!!
1
0
 
24
 
! Отговори
евродебил преди 6 години
За да е тероризъм, трябва нотариално заверено пълномощно от ИД. И то да е актуално, за годината на извършване на терористичният акт. Иначе, не се признава. Също, трябва да е заверено от местен нотариус, от района на извършване на тер.акт.То, иначе, всеки може да си хвърля бомби, да коли, да блъска и да вика "алабала", ама дали е терористичен акт, щом няма съответните документи!?