Любопитните съседи - по-страшни и от куче пазач за крадците

Само кажете: "Весела Коледа! Как мога да Ви помогна?"
Обновена: 24 дек 2017 18:28 | 24 дек 2017 18:25, Камелия Цветанова
5
Любопитните съседи - по-страшни и от куче пазач за крадците
Снимка: Reuters, архив

Датската полиция състави списък със съвети за обикновените граждани как те да помогнат за намаляването на растящия в края на годината брой на кражбите в частни домове в скандинавската държава, предаде БТА като цитира  ДПА.

Сред съветите е и този хората да бъдат нащрек за подозрителни хора на улицата или в жилищния си блок. Кажете на непознатия "Добър ден и Весела Коледа! Как мога да Ви помогна?". Според полицаите крадците истински се плашат от любопитни съседи.

Други препоръки са да помолите съседа си да паркира колата си на Вашето място или да използва и Вашия контейнер за отпадъци, ако отсъствате в празничните дни покрай Коледа. Така ще създаде впечатлението, че в дома има хора.

Миналата година датската статистическа агенция отчете 1037 нахлувания с взлом през периода от 23-и до 31-и декември. Това беше най-ниският брой на обири в частни имоти от десетилетие. През 2007 г. бяха регистрирани 2174 кражби.

И все пак, 24 декември 2016 г. донесе най-много обири на жилища за годината, близо три пъти повече отколкото в другите дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те всичко виждат само не и ако са те обрали посред бял ден
3
1
 
7
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Бе съседът/ съседите отдавна паркират колите си на "моето" място, да не говорим че си хвърлят *** в "моя" контейнер, ама файда няма... :)
2
3
 
15
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Че тя баба Пена на самия мен ми е викала полиция ,защото не ме познала.
1
3
 
6
 
! Отговори
Вуте и Нане преди 6 години
Съседската