Мей към британците: Гордейте се с религиозните свободи

Да се годеем с християнското наследство, призова още тя
24 дек 2017 12:57,
25
Мей към британците: Гордейте се с религиозните свободи
Снимка: Reuters

Премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей призова британците на Коледа да си спомнят за християнското си наследство и да се радват на религиозните си свободи.

"Нека се гордеем с християнското си наследство и увереността, която то ни дава, за да гарантираме, че във Великобритания можем да практикуваме вярата си без проблеми и страх", каза тя в коледното си послание, което бе разпространено днес, пише ДПА, цитирана от БТА.

"Нека днес си спомним за тези по света, които са лишени от тези свободи - от християните в някои части на Близкия изток до ужасното преследване на мюсюлманите рохинги", заяви Мей, чийто баща е бил англикански пастор.

За разлика от миналата година тя не спомена поляризиращия въпрос за излизането на Великобритания от ЕС, който доминираше нейното управление, но призова британците "да са уверени и единни в общите ценности, споделяни от всички тях".

Мей даде висока оценка на работата на службите за спешно реагиране, включително за реакцията им при терористичните атаки в Лондон и Манчестър тази година и пожара в сградата "Гренфел тауър" в британската столица, при който загинаха десетки хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
спомени преди 6 години
НАвретето изгонихме католиците от острова заради нагли спецкулации и хомосексуално насилиеБалгодарение на Френсис Дрейк донесъл злато с платина създадохме Британската империя .От тогава там НЯМА РЕЛИГИОЗНИ ИМА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РИТУАЛИ от СЛУЖЕБНИ ЛИЦА
20
0
 
0
 
! Отговори
Христос възмутен преди 6 години
НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА РЕЛИГИОЗНИ АМАН от ЗОМБИРАНИ.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такава кисела усмивка по-скороще им развали празника .
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да си напрвите англо-саксонски клон на мюсулманствово, когато кралицата е пророк на аллах.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Исля е измама,те са под хопноза
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да не спрат паричните потоци на благодетелите ви и на социалната система!!С шериата ви ще се справят точно за има-няма...........един месец!!Използваха ви не защото сте ценни и златни яйца,а трябваше да мине СЕТА,трябваше да се избере наново Меркел,трябваше на власт да дойде Макрон...........т.е. да отклонявате вниманието на европейските граждани с крясъци,докато другото си минава под сурдинка и терлички!!Рано или късно златното ви време ще умре стига да си свършат ОНЕЗИ работата!!
15
1
 
14
 
! Отговори
РЕЙТИНГ 0 преди 6 години
ТАЯ ПА КОЯ БЕШЕ!
14
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нека се гордеем с християнското си наследство и увереността, която то ни дава, за да гарантираме, че във Великобритания можем да практикуваме вярата си без проблеми и страх".Вярата, че Господ е създал Земятя, небето и звездите за има няма 6 дена?Че се уморил (господ се уморил???) и седнал да си почине?Че нейде в този шест дневен напън му дошло творческо вдъхновение, забъркал малко кал и създал Адам?Че после, рекъл да създаде ***, но калта се била свършилаЧе измъкнал реброто Адамово и така създал ***.Щом смятате, че практикуването на такава вяра е повод за гордост - гордейте
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви религиозни свободи? Сега Великобритания е най-антихристиянската държава в целия Запад. От римско време християните там не са били така потискани.
12
0
 
12
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
А вие пък прочетете библията и ще видите, че Исус казва, че е дошъл с огън и меч, така,че помислете малко как ще въдворявате шериат......
11
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До 9 и 10 - ще видите шериат на куково лято, защото така ще ви замлатим след няколко години, че от вас няма да остане нищо! Не забравяйте, че Европа е водила най-кървавите войни и че не се променя генът!!!! Четете Ностадамус!!!!
10
26
 
3
 
! Отговори
Айше преди 6 години
До ШариаНа мен Ердоган ми каза да правя деца и вече имам три! Ще разберете вие ***, че в исляма се крие истината! Ще ви научим на морал, добре че сме ние да ви спасим, иначе щяхте до никъде да стигнете! Който иска истината да чете Корана! Ще установите че няма нищо страшно в него! Иншаллах, вече кмета на Лондон е вярващ!Да се надяваме че скоро и премиера и парламента!А накрая и Кралското семейство!Иншаллах, правете деца!!!
9
15
 
10
 
! Отговори
Шариа преди 6 години
Първа Британия ще обяви Шериата, после Франция. Германия ще види, че не е страшно и чак тогава. Само с Шериат ще има мир и справедливост в този свят. До 2020 Британия ще е готова в някой общини да отпадне конституцията. При нас ще дойде от Турция. Първо там до 2023 някъде. Хайде, малко остана, постепенно, братя, да не бързаме.
8
4
 
19
 
! Отговори
Прасе с каска преди 6 години
Бърз превод: Гордейте се с шериата, само той ще остане!!
7
3
 
25
 
! Отговори
Polska преди 6 години
Великобритания вече не е същата. Има прекалено много навлеци от третия свят.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KAT STANETE DJAMAXIRIQ KOQ STRANA CHTE BYDE S VAS BAI BRITANIQ MNOGO ZDRAVE NIKOQ
5
2
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Тези пък се имат за християни,ама нека си вЕрват.
4
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Жива ли е английската дъртофелница-кралицата или пукна тая рептилка?
3
4
 
34
 
! Отговори
Portugal преди 6 години
Бабе, ти май не загряваш, че скоро в Британията ти ще говорите не за християнски ценности, а за мюсюлмански! Джамиите скоро ще станат повече от църквите. Това не е на добре според мен, пък вие си знаете!!
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOCHNO TIA SVOBODI SCHTE VI NAPRAVIAT DJAMAXIRIA AAXAAXAAXTYP MATRIAL