"Матрьошка тур" загърбва ски курортите на България!?

Руският туроператор има проблем с прибирането на туристи от Китай
25 дек 2017 12:00,
29
"Матрьошка тур" загърбва ски курортите на България!?
Снимка: архив, Булфото

Руският туроператор "Матрьошка тур" съобщи, че съкращава превозите си до София и до скикурортите на България, предаде ТАСС.

В съобщение на компанията, качено в сайта й, се казва, че са отменени полетите на 28 декември 2017 г., на 3 януари 2018 г. и на 10 януари 2010 г. по маршрута Санкт Петербург-София-Санкт Петербург.

Тази мярка се обославя от ниската натовареност на полетите и от форсмажорна ситуация, свързана със самолетна програма на туроператора до китайския остров Хайнан.

Компанията е уведомила освен това туристите и партньорите за съкращаване на превозите до курортите Банско, Пампорово и Боровец.

По-рано бе съобщено, че над 200 руснаци вече от няколко дни не могат да излетят от китайския курортен остров Хайнан, тъй като китайските власти не са потвърдили времевите слотове (времевите периоди за излитане) на авиокомпания Икар, изпълняваща полетна програма до Хайкоу на Хайнан от пет руски града.

С тази авиокомпания е трябвало да се приберат у дома туристи на две руски фирми, сред които и "Матрьошка тур". За прибирането на туристите са били задействани четири авиокомпании - Чайна саутърн еърлайнс, Аерофлот, Ай-Флай и Уралските авиолинии.

"Матрьошка тур" по-рано заяви, че е предложила на руснаците, закупили пътувания до Хайнан в периода 22 декември -26 януари, да се възползват от оферта за отдих в Израел. На онези, които откажат алтернативата, туроператорът ще върне парите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
За това и българина вече ходи там където получава за парите си адекватна услуга, а не да го третират като измекярин на почивка. За това ще губим клиенти както в зимните така и в летните курорти. Всичко се дължи на лошия мениджмънт, печалбарството и това че селяните смятат дя зябогатеят за един сезон.
25
0
 
1
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Всеки загубен мераклия за почивка в България е удар по нашия туризъм. Но идеята за отказа не е в това, че руснаците са бедни. Истината е, че ние не предлагаме нещо добро, хубаво, свястно. Всеки оператор и хотелиер ги мисли руснаците за аборигени и че ядат доматите с колците. Руските тур оператори са по-добри и вече работят повече на изток. Сигурно сте ходили в Турция и сте видели какво означава Олл Инклузив, съществена разлика с нашия и това, че половината е старо от предишния ден. За това и ни
24
0
 
8
 
! Отговори
пЕШО ТАНКИСТА преди 6 години
В статията се посочва една информация но дума не се казва за смисъла.През лятото след фалита на ВИМ руското правителство взе да "управлява" чартърите.35% е ръста на руски туристи през зимата НО чартърите недостигат.Тогава хората на Путин се намесват и отменят някои чартъри за да няма туристи по летищата да чакат с дни като лятото.Иронията е че се режат направленията в ЕС в полза на Азия и най-вече Турция.САНКЦИИ какво да правиш.И ние трябва да жертваме някой лев за просперитета на Украйна и НАТО
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че руснаците обедняха и не могат да ходят на почивки както преди години
22
4
 
11
 
! Отговори
ами сега? преди 6 години
Те руснаците и без това купуваха водка от супера и после правеха зулуми по хотелите.Тези легенди за несметно богатство на руснаците си ги дръжте за себе си.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичам България,обичам и Русия. Уважавам руснаците,но Матрьошка тур да си гледа работата,щом е против нас,българите,тя губи,както и руснаците. Мисля,че трябва българите да дават парите си в България и в българския туризъм.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Матрьошка тур да си гледа работата-руснаците губят.
19
3
 
12
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
е скоро ще докарат още ушанкu от ,,Путларах,, Тур барабар със сочните рускини на който ще ги возя между курортите срещу краставици....както правех по време на соца
18
12
 
14
 
! Отговори
БАНСКАЛИЯ преди 6 години
Боли ме швепса за 200-300 пияни руснака.Ще си го преместя в другия джоб.Ако чакахме на руснаците да сме умрели вече.И с тях и без тях все тая.Банско курорт не са го направили руснаците.Да вървят на майната си в Сочи.Хем море,хем планина..
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешни са ми и русофилите (в България, откровенни комунисти) и русофобите (в България).Други проблеми нямате ли?
16
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОГРОМЕН БРОЙ РУСНАЦИ СА ПО ВСИЧКИ СВЕТОВНИ КУРОРТИ. ЗНАЧИ ИМАТ ПАРИ.КОЛКО БЪЛГАРИ ИМА НА ОСТРОВ ХАЙНАН?
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VSICHKI DA BLOKIRAME MUTRENSKITE KURORTI V BG OBIRDJIII I PRESTYPNICI
14
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до добра новинаДа се тен път потвърждаваш, че русофилите сте най-отявлените българофоби.
13
17
 
13
 
! Отговори
до добра новина преди 6 години
Най-голямата грешка на руската "имперска" политика е да постави незнайно защо на политическата карта на Европа едно малко, подло, долно, завистливо, алчно и неблагодарно азиатско племе с евроатлантически ценности. Те турците за това не ви затриха за 500 години, да гледат теглото на тоя, който ви освободи.
12
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банскалии няма ли сега да ревнат, как втория лифт им е виновен?Ангелкова няма ли да се фрасне пак в гърдите колко яка туристическа дестинация сме?
11
34
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално санкциите си казват думата и руснаците свършиха парите. Трябва да пестят за ядене и водка, ще става все по-зле за обикновения руснак докато олигарсите им трупат пачки в Швейцария.
10
20
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Анонимен .... че какво ми е тролското, все пак това е български форум, а не Фейсбук страница създадена за рушкоговорящи ... ?!
9
1
 
28
 
! Отговори
Тц тц тц преди 6 години
обославя?!!! Какви хора госписват този сайт бе? Да не говорим,че заглавието няма нищо общо със съдържанието на статията!
8
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трола Калеко Алеко отново е на линия.Събира стотинки, Нова Година наближава
7
36
 
30
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Това е добра новина ... В България вече си имаме достатъчно количество "матрьошки", особено в Черноморския ни регион, така че ще е хубаво да поразтоварим поне зимните си курорти от тях, а и за тях тук ще е прекалено топло, по-добре да си ходят при чукчитата в Чукотка ... !!!