Между Русия и САЩ няма "желязна завеса", твърди Лавров

Срещу агресивните нападки, ще отговарямe, категоричен бе той
Обновена: 25 дек 2017 14:35 | 25 дек 2017 14:15,
35
Между Русия и САЩ няма "желязна завеса", твърди Лавров
Снимка: Reuters

Според руския външен министър Сергей Лавров между страната му и САЩ няма нова "желязна завеса", съобщи РИА Новости.

"Не смятам, че терминът "желязна завеса" може да се използва по отношение на руско-американските отношения в съвремието", заяви Лавров, но отбеляза, че има наличие на проблеми в отношенията между двете държави, както и немотивирани антируски действия от страна на САЩ.

Руският министър обясни ситуацията с това, че в САЩ е настъпил пореден пристъп на "МакКартизъм", от който американското общество все още не е изградило имунитет.

"Но лично аз съм уверен, че както в САЩ на всички им омръзна устроения от сенатор Джоузеф МакКарти "лов на вещици", така и в настоящата ситуация ще настъпи отрезвяване, а с него оздравяване", изрази надежда Лавров.

Той увери, че Кремъл не възнамерява да засилва конфронтацията с Вашингтон, но ще отговаря на агресивни нападки.

Министърът отбеляза, че въпреки засилващите се антируски настроения в САЩ Москва "действа прагматично".

"Срещу агресивните нападки отговаряме, но не възнамеряваме да преминаваме към конфронтация. И занапред ще отстояваме своите позиции последователно и енергично. Ще върнем колегите във Вашингтон към основните принципи, на които трябва да се води двустранния диалог", заяви Лавров.

По думите му основните принципи са отчитането и уважаването на интересите един на друг.

"Без това няма как да има подобряване на отношенията, защото така едва ли ще се получи ефективно сътрудничество в международните дела", заяви Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУРБИ 19груби това филмче е - нямам думи събирано от кол и въже буквално. Моля ти се дори в най-лошите дни на нашата армия ни обличаха по УСТАВ всичките тези показани в клипа(освен Нац батальоните) са облечени от гледна точка на военните като клошари.Нали се усещаш че това важи за доброволци които са се екипирали кой как и с каквото може това не е редовна армияАман от хора които гледат и не виждат какво гледат.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бе жив дядо Петко Славейков веднага би дал точен отговор - Да би чудо видяло , би мирно седяло .
26
0
 
2
 
! Отговори
sasht i es zloto преди 6 години
dvete cionistki familii rokfeler i rotshild vladeqt sveta i konkretno sasht i es v momenta vodqt voina za tova kude da se koncentrirat mnozinstvoto ot kapitali toest biznesa za miliardi na koi ot dvata kontitenta da ostanat miliarderite i da otivat novite miliarderi.vsichko e bitka za zemq i resurs.
25
1
 
3
 
! Отговори
МУЛЕ АЛКООЛИК преди 6 години
До бай ганйоСредства массовой информации сообщают о том, что дочь министра иностранных дел России Сергея Лаврова Екатерина Лаврова с трудом говорит на русском языке. Связано это с тем, что практически всю свою жизнь она обучалась за пределами Российской Федерации. "А все потому, что больше 2/3 своей жизни она провела за пределами России. Такая традиция российской элиты. Более 20 лет она жила в США, а затем в Британии. И только в последние годы - в России"Катя Лаврова родилась в Нью-Йорке в то время, когда Сергей Лавров был постоянным представителем при ООН, а после назначения его министр
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей, чичо ви Сорос е развързал кесията за нова година! Давайте все така - за всеки ще има я по доларче, я по безплатна Кока-кола!
23
10
 
4
 
! Отговори
Deutschland преди 6 години
Лавров може да твърди и че земята е плоска, но това не отговаря на истината.
22
7
 
2
 
! Отговори
бай ганйо преди 6 години
Кво да каже Лавров.Децата му учат в най добрите американски университети с парите на руския данъкоплатец.Затова трябва да се направи на мъж пред изстрадалия руснак,който вече сигурно не вярва че държавата му може да бъде нещо друг освен комунистическо-мафиотска дупка.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Кирчо 6:5!!! Заработи си $. Лека нощ.
20
9
 
3
 
! Отговори
Кирчо преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !--6 Да по наглост,агресия и изостаналост Рашките са първи
19
13
 
5
 
! Отговори
Кирчо преди 6 години
До факт-17;*** са терористи, Знаем ви историята. Комунистите и ИДИЛ са братя. Едните и другите са учили в Москва.
18
9
 
5
 
! Отговори
Кирчо преди 6 години
До ***--19;Съгласно подписаните договори в занятия от типа "Запад 2017" не трябва да участват повече от 13000. Русия демонстрираше сила и в занятието участваха над 100 000. В същото време руснаците цвилят че у нас има 1 батальо танкове. Руснаците постояно извършват провокации; Над Норвегия ,Англия, Прибалтика ,Испания и др Русия е виновна за всички войни.
17
7
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
РУСИЯ ЛЪЖЕ ВОЕННИТЕ ,ЧЕ ОТИВАТ НА УЧЕНИЕ ,А ПОСЛЕ ГИ ПРИНУЖДАВА ДА ВОЮВАТ В УКРАЙНА ! В ЮТУБ ИМА ДОСТАТЪЧНО КЛИПОВЕ С ПЛЕНЕНИ РУСКИ ВОЕННИ ,КОИТО РАЗКРИВАТ ТАЗИ ТАЙНА ! ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ КЛИП -Украина Пленные русские солдаты Это не АТО Ukraine captured Russian soldiers
16
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Определено Русия се бъркат във вътрешните работи на всяка държава
15
6
 
11
 
! Отговори
факт преди 6 години
С САЩ не трябва да се преговаря те са държава терорист.....
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А и друго ? Той Лавров е много по загрижен за нещата в САЩ отколкото в Русия ... *** гледай себе си бе приятел !
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завесата падна и се видя всичко - кой е голия и кой е облечен
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква ти желязна завеса? Русия и САЩ работят в тандем да бутнат бабата и да си разделят Европа на сфери на влияние като в доброто старо време. А тука оФцете се делят на американофили и русофили
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** евростлантици се произнесоха. По стар партиен обичай започнаха да заглушават инакомислящите. Птново демонстрираха страха "фобос" пред "Страна огромная". Да им весела и честита Коледа.
10
8
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 6 години
Руснаците са царе в умението да се представят за невинни жертви. Но вече няма нормален човек, който да им вярва.
9
11
 
3
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Селяни прости, Русия води политика на дестабилизация на установения световен ред, при който имаме само един Господар велик и непобедим!!!Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!На българските граждани, ще кажа, че те загубиха Студената война и сега ще бъдат послушни провинциални селяни прости!!!Агент Бънди Шолохан!ЦРУ!!!