Папата зове за съпричасност към мигрантите: Те нямат вина!

"Има лидери, които не виждат проблем в проливането на невинна кръв"
25 дек 2017 10:45,
68
Папата зове за съпричасност към мигрантите: Те нямат вина!
Снимка: Reuters

Папа Франциск призова католиците по света да не забравят страданията на мигрантите, които "са изгонени от родните си земи" от лидери "искащи да проливат невинна кръв", предава AFP.

"Толкова много стъпки са скрити в стъпките на Йосиф и Мария", заяви Папата на богомолците в базиликата "Свети Петър".

"Ние виждаме следите на милиони хора, които не са избрали да си тръгнат сами, а са изгонени от земите си, напуснали са любимите си", допълни той.

Според него мнозина от погълнатите от настоящата мигрантска криза са били заставени да бягат от лидери, "които, за да наложат властта си и да увеличат богатството си, не виждат проблем в проливането на невинна кръв".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
37
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Весела Коледа на всички!Преди време четох, че само католическа Германия ( под формата на църковен данък, и дарения) вняся в касите на Ватикана ЕЖЕГОДИШНО ПО 7 000 000 000 ?! Колко от тези пари отиват за нуждаещи се Европейци? Колко фалшиви бежанци живеят в дворците на Ватикана? Този лицемер - докога "с чужда пита помен ще прави"? Не бих дал и стотинка за ислямските орди заливащи Европа! Над 100 000 000 са безработните и социалнаслабите в Евросъюза! Аман от лицемери!
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прибери ги във Ватикана. Място имате и пари за издръжката им също. Много обичате да давате акъли на останалите, докато вие си стоите в дворците и палатите, обкръжени от лична охрана. Лицемери в златни одежди и скъпи костюми.
2
0
 
36
 
! Отговори
Portugal преди 6 години
Съгласен съм с Папата относно истинските бежанци, бягащи от война. Но не всички са истински бежанци. Трябва да се прави разлика между 1. бежанец 2. икономически мигрант 3. ислямист (спяща клетка), готвещ атентат. Тази разлика е трудно да се установи когато идват без документи. Решението? Лагери в Африка и БИ, където да се грижат за тях, докато не свърши конфликта. Това го предложи Ердоган, но кравата Меркел се направи на глуха. :)
1
1
 
49
 
! Отговори
маке преди 6 години
толерантност към изнасилвачи резачи на глави ............и тоя не е ного у ред