Песните по празниците: Вредят ли на здравето ни?

Някои парчета ни влудяват... "We wish you Merry Christmas"
26 дек 2017 13:15, Eкип на Puls.bg
5
Песните по празниците: Вредят ли на здравето ни?
Reuters

Всичко около нас грее в празнична украса, а познатите мелодии като "We wish you Merry Christmas" ("Желаем ти Весела Коледа") звучат от всеки ъгъл. Има хора, които вярват, че по този начин духът на Коледа завладява все повече хора. Но съществува и друг дух – този на досадните коледни песни, които чуваме във всеки един магазин и този, който не спира да ни следва дори след като напазаруваме.  

Може ли популярните мелодии по празниците да ни навредят на здравето? Това се питат много американски психолози, които решават да проучат предимствата и недостатъците на това да работиш в магазин и слушаш по цял ден едни и същи парчета. 
 
"Хората, работещи в магазините по Коледа, трябва по някакъв начин да не обръщат внимание на музиката, иначе няма да могат да се съсредоточат върху нищо друго", казва пред BBC Мusic Линда Блеър, клиничен психолог.
 
Тя решава да потърси проучвания за въздействието на коледната музика върху хората, но не открива нито едно. За сметка на това намира интересни разработки за влиянието на коледната музика върху хората по време на престоя им в магазините. 
 
"Музиката има най-голямо влияние върху всички сетива на купувачите. Когато песните са насочени правилно, тоест магазините пускат музиката, която клиентите искат да чуят, се покачват продажбите, а оттам и настроението на хората", смята психологът. Блеър е на мнение, че музиката в търговските обекти трябва да е разнообразна и най-вече да не е прекалено силна. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
ха преди 6 години
Заглавието чупи ***, а за самото ,,проучване'' -нямам думи
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
особенно песента за санта койтомвика хо хо хо а казва 666
1
2
 
9
 
! Отговори
сорос преди 6 години
Особено вредна е "Ой,Коледо,мой Коледо,родило се Боже чедо!"