Половината германци искат Меркел да си ходи

36% смятат, че тя трябва да остане до края на мандата
27 дек 2017 08:28, Елка Василева
76
Половината германци искат Меркел да си ходи
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Близо половината германци смятат, че канцлерът Ангела Меркел трябва да се оттегли от властта преди следващите редовни парламентарни избори през 2021 г., сочат резултати от социологическа анкета по поръчка на германската информационна агенция ДПА.

Анкетата, извършена от ЮГав и публикувана днес, показва, че около 47 на сто от участниците искат Меркел да се оттегли преди изтичането на мандата й, а 36 на сто - да остане на власт до неговия край.

Подкрепата за Ангела Меркел бе по-силна веднага след парламентарните избори през октомври. Анкета на ЮГав тогава показа, че 36 на сто от избирателите са за ранно оттегляне на канцлера, а 44 на сто искат тя да продължи да управлява.

Преговорите за коалиция между консервативния блок ХДС/ХСС на Меркел и социалдемократите трябва да започнат на 7 януари. Те могат да доведат или до повторение на голямата коалиция, или до съставяне на правителство на малцинството начело с Ангела Меркел. Ако обаче преговорите се провалят, може да има предсрочни парламентарни избори през 2018 г., посочва ДПА.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Германияангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ЗА ГЕРБ СА ГЛАСУВАЛИ САМО 18 % ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ, НО ТОЙ СЕ ПРАВИ НА ВЕЛИК УПРАВНИК.
64
2
 
7
 
! Отговори
ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМ преди 6 години
Вън това недоразумение от властта. Най после на германците им светна под шапките, какво върши това изкукало бабе. Тя едно семейство не е създала, а те и дали държава, че и ЕС да управлява. Най после да се вземат в ръце и да я изхвърлят от политическата сцена, че съсипа и Германия и Европа. Хитлер ако вижда, какви ги върши тази ще се върти в гроба като ядрен реактор.
63
1
 
1
 
! Отговори
vasileva преди 6 години
gubqt ti se prozenti v smetkata
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то и в България същата работа , и аз не познавам един човек който да е гласувал за герб а те взеха че спечелиха , това изборите си е чиста измама и то май световна
61
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фрау Меркел не я искат ,немците които са на социални помощи от бившето ГДР и рускоговорящите немци въпреки милиардите евро отпуснати за тях които си останаха сателит на Русия.Свързват ги социалните помощи и носталгията по комунизма.
60
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
форумните *** какво са заревали на чужд гроб, като не ги молят. каква ви е меркел? колко са бежанците в България и наистина ли вината за тяхното съществуване е Меркел? Не се бойте, няма да остане нито един бежанец у нас. Германия не ви интересува.
59
16
 
2
 
! Отговори
факт преди 6 години
Путин започна война в Украйна,което е добре за САЩ,а лошо за Европа.Путин води война в Сирия което доведе до бежански поток в Европа,но но за САЩ това не е проблем.Путин защитава северно корейския диктатор,което даде повод на САЩ да разположат още военни сили покрай Китай,което е зле за Китай,но добре за САЩ.Какво е направил Путин срещу САЩ,нищо фактически,само вреди на всичко останали.Странно нали.
58
1
 
23
 
! Отговори
**** преди 6 години
Половината германци искат Меркел да си ходи,а другата половина искат да не се връща.
57
0
 
0
 
! Отговори
Циник до под мен преди 6 години
Вижда се мнението на останалите юзъри за глупавите ви бръщолевения:-)
56
20
 
0
 
! Отговори
и преди 6 години
И още,Путин предаде Европа.Един съюз между ЕС и Русия щеше да е края на САЩ като световен лидер.Но Путин се отметна и се продаде на американците.И сега постоянно се моли на американците да имали добри отношения,а за Европа говори с омраза.Чист американски кравар.
55
18
 
6
 
! Отговори
do 54 преди 6 години
Точно.Путин не работи за народа който го е избрал.Путин работи за шепа хора,които живеят като царе.Русич със всичките си природни богатства,територии и малко население,трябваше да е най богата или една от най богатите държави в света,а руснака трябваше да има стандарта на канадеца и норвежица.А вместо това руснака живее бедно,за да можетакива като Путин да са богати,децата им да учат на Запад и да си живеят добре.Комунизам
54
1
 
24
 
! Отговори
дедп Ташунко преди 6 години
Меркел е вече аут, въпреки кривата и лицемерна усмивчица.
53
19
 
4
 
! Отговори
до циник 53 преди 6 години
Русофилите обичат да изкривяват фактите, а не ние българофилите. Фактите са: 2015 година на икономическия форум в Давос Меркел предложи обща митническа и икономическа зона ЕС-Русия и отмяна на санкциите но джуджето отказа. Резултатът беше посещение на Меркел в Китай и подписване на двустранни споразумения там и китайците потриха ръце. Та ако имаш предвид под голям политик такъв, който проваля всеки шанс за икономическо развитие на народа си, то да, Путин е най-големият в това отношение.
52
4
 
28
 
! Отговори
Циник до 52 преди 6 години
Баш си е обратното!Меркел "приглася" на Вашингтон без да мисли за последиците!Джудже...не джудже Путин се оказа много по-голям политик и от нея и от последните 2 американски президенти!Аз много добре си спомням как немската промишленост изквича на умряло ( по времето на Шрьодер ) когато Путин затвори газовото кранче! По над 100 000 000 000 ? годишно са загубите за Германия от наложените безмислени санкции за Русия!Русофобски истерии като твоя коментар - не променят фактите!
51
20
 
4
 
! Отговори
до циник 51 преди 6 години
Не Меркел, а Путин не иска такъв съюз. Меркел го предложи, когато джуджанката нападна и окупира Крим, но джуджето отказа митнически и икономически съюз, защото това щеше да е края на олигархичната му диктатура и милионите на Кайманите за него и приятелите му.
50
4
 
30
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ако Меркел беше далновидна и смела - отдавна щеше да е поела многократно подаваната и ( дискретно ) от Путин ръка! Един такъв съюз щеше да сложи край на господството на САЩ по един категоричен начин! Немско "ноу-хау" и руски ресурси - можеха наистина да направят чудеса - но това е нежелано от кукловодите във Вашингтон! "Разделяй и владей" - тази римска максима важи с особена сила днес! САЩ имат стотици бази в "приятелски страни" , но са алергични, че Путин иска да направи Русия "световен играч"
49
1
 
26
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Коментар 38 го казва!За да встъпи във власт - немския канцлер ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОДОБРЕН ОТ ВАШИНГТОН!За този който мисли - не е трудно - сам да си направи съответните изводи.В случая с Меркел особено ярко си личи налаганата НИ демокрация.Обединена Европа наред с Китай и Русия - е крайно неудобен политически и икономически конкурент на САЩ - "задния двор" на "победителите" от САЩ трябва да си остане безгласна дупка!
48
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 48 *** ти пък кой си ,зада имаш мнение по въпроса...
47
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, искат да си ходи пропаднали пияници от Алтернатива за Германия и руските преселници, които 25 години след като им дадоха гражданство още едвам говорят немски като хората и живеят нагъсто в панелни гета. Останалите немци си я искат Меркел
46
15
 
3
 
! Отговори
ЯМХ преди 6 години
До щщдДругата половина са русофили!