Стотици посрещнаха освободените пленници в Киев

Украинските власти и проруските сепаратисти размениха над 300 души
28 дек 2017 10:00, Елка Василева
145

Снимка: БТА

Стотици украинци се събраха на летището в Киев, за да посрещнат тази нощ десетките военни и цивилни, освободени от плен по време на размяната на пленници между украинските власти и проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

Развяващи украински знамена и носещи букети с цветя, хората посрещнаха, скандирайки: "Слава за Украйна! Слава за героите!", освободените мъже и жени при тяхното слизане от военнотранспортен самолет, който ги докара в Киев.

"Скъпи приятели, за вас днес е един много важен ден", заяви посланичката на Франция в Украйна Изабел Дюмон, която придружаваше украинския президент Петро Порошенко в сепаратисткия украински Изток за среща с освободените мъже и жени.

"Ще продължим да работим, за да могат всички затворници да се върнат у дома", допълни тя.

Последва емоционална среща на освободените с техните близки.

Размяната на затворници касаеше над 300 души. Тя бе плод на трудни преговори, в които участваше и руският президент Владимир Путин от няколко седмици. Властите в Киев освободиха 233 души, от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики бяха освободени 73 затворници.

Това бе първата размяна на пленници между враждуващите страни от 15 месеца насам. Тя се състоя на фронтовата линия близо до Горловка на около 40 километра североизточно от Донецк и продължи няколко часа.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Боби тролКазах СССР не Руската ФЕДЕРАЦИЯВземи ЧЕТИ какво е НАПИСАНО не това което ти се иска да е написано
58
3
 
10
 
! Отговори
гост преди 6 години
Не зависимо че сме член на НАТО политиците трябва да се държат адекватно и в добри отношения със съседните ни държави. Защото и победителите във войната са потърпевши и много са загубили. Затова на руски и украински семейства може да се дава поданство в България защото и двата народа са ни помогнали, независимо че воюват по между си. Но вместо тях управляващите приютяват азиатски терористи които се представят за бежанци. Ако ЕС ни задължава да приемаме бежанци то да не са от Азия и Африка.
57
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко Алеко 48Ти да беше се поинтересувалВърнатите от Украйна "Военнопленници" са ПОЛИТИЧЕСКИ ПЛЕННИЦИВ Първия рейс влиза Журналист и пита колко от вас са военни - двама(Рейсчето е за 22) А Останалите Политически73 предадени от ЛНР и ДНР са военни хванати или в ДРГ или при сраженията
56
4
 
8
 
! Отговори
Боби трол преди 6 години
*** са 144,3 млн, защо изнасяш нарочно лъжлива информация. Лесно може да се провери, всеки е чувал за Гугъл.
55
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте, чакайте, какви пленници, нали фашистката хунта в Киев не пращала военни да избиват мирсното население в Донбас и Луганск?
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мазепа Това за стрелялите в Одеса си го изсмука от г.ъ.за . Как си навря главата там ?
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До левски-- и аз не разирам как ти се кланяш на Сорос и $ те
52
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за всичко са виновни американзите-факт !!! те запалиха света с тяхните цветни революции
51
10
 
11
 
! Отговори
левски преди 6 години
Не разбирам как българи може да се кланят и възхищават на държава като Русия-бедна,изостанала,корумпирана,мафия,престъпност,войни и нищо друго.Разбирам да се възхищаваш на държави като Германия,САЩ,Япония,Франция.Държави произвеждащи и създаващи животоспасяващи лекарства и техника.Невероятни коли,влакове,самолети.Държави на които населението живее добре,богато и свободно.Държави с най добрите университети в света,където учат децата дори на Путин и Лавров.Хора от цял свят искат да живеят там.
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
както и Герб са българоизедници
49
11
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До мазепаЗа това е имало ПРЕБРОЯВАНИЯ1897 година Руската Империя(Включва Финландия и Полша) 125 милиона1926 година Първо съветско преброяване 147 милиона(Без Финландия, Без Полша, Без сегашна западна Украйна)1959 - Първо следвоенно преброяване 204 милиона(След ВСВ където са прибавени около 12 и загинали около 30 милиона)1989 - Последно СССР преброяване 287 милиона човекаИли Грубо При Гадния СССР всеки 30 години населението се увеличава с 50%И това при ""Голодомори"" и постоянен недостиг
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
украинците са братоубийци
47
10
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Украинците са разменили своите пленени войници, които са украински граждани, срещу пленените от тяхна страна зелени човечета без опознавателни знаци, подвизаващи се като прорушки сепаратисти. Остава да се уточни въпросът с националността на въпросните зелени човечета и да се уточни те *** ли са наистина, или са паднали някъде от Марс ... ?!
46
3
 
0
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До АнонименИма го в тубата - тя е на покрива и хвърля десетина коктейла. Лесно ще го намериш
45
7
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До SSПалежите през ВСВ са дело на НКВД. Тактиката на ''изгорената земя'' включва при отстъпление изгаряне на къщи, краварници и хамбари ( последните всъщност са бивши църкви). Както и разстрел на потенциални предатели. Но ако учиш историята от филми като ''*** и виж'' е голям проблем.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мазепаАйде дай го тоя клип да го видим. Ти гледал ли си го или само си чувал за него?
43
7
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До БобиБоби никой никога не може да преброи и сметне населението на СССР между 1918- 1948г. Хората са нямали дори паспорти.
42
7
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До гогоПравили сме го. ''Клахме ги, както те ни клаха'' - стих от поемата ''Батак'' на Иван Вазов.Отмъщението е до няколко години.
41
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До мазепа 34СССР има постоянен прираст на населението през цялото време от 1922 до 1990 годинаразлики има само 1939-1945 като са Добавени към 10-12 милиона от Прибалтите и Сегашна Западна Украйна и са извадени около 30 милиона загинали от населението на Целия СССР. Също така има по официални данни загинали в затвори и Гулаг към 3 милиона за 30 годиниОт тук насетне почват Спекулациите - Голодомори и т.н.Да имало е ГЛАД но не в такива размериПример 1933 Какъв глад е Имало през лятото? - ТИФ!
40
6
 
4
 
! Отговори
до мазепа преди 6 години
Целия Съветски Съюз гладува г-н плитко пропагандатор. Голодомор, я виж кой го измисли това а после пиши. Фашистка ***.