Стотици посрещнаха освободените пленници в Киев

Украинските власти и проруските сепаратисти размениха над 300 души
28 дек 2017 10:00, Елка Василева
145

Снимка: БТА

Стотици украинци се събраха на летището в Киев, за да посрещнат тази нощ десетките военни и цивилни, освободени от плен по време на размяната на пленници между украинските власти и проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

Развяващи украински знамена и носещи букети с цветя, хората посрещнаха, скандирайки: "Слава за Украйна! Слава за героите!", освободените мъже и жени при тяхното слизане от военнотранспортен самолет, който ги докара в Киев.

"Скъпи приятели, за вас днес е един много важен ден", заяви посланичката на Франция в Украйна Изабел Дюмон, която придружаваше украинския президент Петро Порошенко в сепаратисткия украински Изток за среща с освободените мъже и жени.

"Ще продължим да работим, за да могат всички затворници да се върнат у дома", допълни тя.

Последва емоционална среща на освободените с техните близки.

Размяната на затворници касаеше над 300 души. Тя бе плод на трудни преговори, в които участваше и руският президент Владимир Путин от няколко седмици. Властите в Киев освободиха 233 души, от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики бяха освободени 73 затворници.

Това бе първата размяна на пленници между враждуващите страни от 15 месеца насам. Тя се състоя на фронтовата линия близо до Горловка на около 40 километра североизточно от Донецк и продължи няколко часа.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
6
 
! Отговори
гого преди 6 години
мезеппо твоята логика, ние трябва сега да избуваме всичко турско заради това че дедите им са безчибствали тук. И после те към нас и така до безкрай първосигнално.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
233 срещу 73. Защо не са ги редуцирани до реципрочен брой?
37
4
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Тези не се смятат за славяни а за укри, които са по-древни от египетските пирамиди. Тия *** събориха паметниците на Ленин, който ги създа като държава. Оукраина??? За велика Усраина препоръчвам Анатоли Шарий at
36
0
 
16
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до мазепачудно в Одеса как бременни са стреляли по майдановци спиред теб. Дано никога не видиш жена си дъщеря си по този зверски начин с прекършен кръст и изгорена.
35
11
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До БобиВъв всяко украинско село има гробище, където най-много са погребаните през 1934-37г. деца. Жертви на хора, които бяха събрани от цяла Украйна през 1941 и закарани в Бабий Яр.
34
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 6 години
До мазепаПропусна да кажеш , че е много - добър организатор на масово избиване на хора и си е падал да ги затваря в църквите и да ги пали.Изобщо страхотен герой са си избрали ...
33
15
 
1
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До БобиОтносно Одеса - да всеки има право да вика срещу Майдана, но не и да убива майданци. Поводът за удушването на 36 души в Профдома е че същите стреляха и убиха 14 души преди това. Гробовете на умрелите украинци са в гробищата на украинските села. *** в което искаш украинско село и ще видиш че гробището е пълно с плочи на две или пет годишни деца.
32
6
 
10
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
Не е лежал а е бил обучаван за партизанска война от фъшагите. Наскоро разсекретени архиви от ЦРУ потвърждават, че е агент на фъшагите. Поне като пишете лъжи, мислете, че не само милениалистчета ще ги четат,
31
1
 
16
 
! Отговори
Защо преди 6 години
Защо не пишете за пленниците, които държаха украинските власти? За едните има материал, за другите няма. Това се нарича манипулативна журналистика.
30
14
 
7
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До АнонименСтепан Бандера е украински национален герой - борил се е против поляци, руснаци и германци за свободна Украйна. Лежал в Заксенхаузен четири години. Вече има паметници в цяла Украйна.
29
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До мазепа 27Айдее поредните ОПОРНИ ТОЧКИ - ГОЛОДОМОРДавам ти следния факт и ти задавам въпросПри Обсадата на Ленинград от Студ и Глад са загинали 1 500 000 мирни жители, Още около 980 000 са загубите на Червената Армия при опитите за прекъсване на блокадата. Знаят ли се къде са и колко са им Гробовете и Братските Могили - ДАКъде Мазепа са Гробовете на 3-4 че и повече пъти загинали Украинци от Голодомора?
28
5
 
12
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Украйна в ЕСВлязла Украйна в ЕС, двама украинци си говорят, единия пита:- Е как е в Европа?Другият отговаря:- Гадост е тоя ЕС! Аз съм безработен, жената в Италия мие чинии. Синът се ожени за един германец, дъщерята е проститука във Франция. И за всичко това са виновни москалите!!! Казваха ни - Не влизайте в ЕС! Не влизайте в ЕС! Знаеха гадовете, че ще го направим напук!
27
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До мазепа 24Защо се ИЗЛАГАШВ ОДЕСА има ИЗГОРЕНИ УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИ(Повечето Руско говорещи) Протестиращи срещу Майдана от УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИ(С Нео Нациски Убеждения) свързани с Десен Сектор и други подобни организацииЕ само ми кажи че хората както ДЕМОКРАТИЧНО имат право да викат и се борят за Майдана Така ДЕМОКРАТИЧНО нямат право да имат мнение противоположно на Майдана
26
7
 
5
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До АнонименВ Бабий Яр са избити евреи, политкомисари, и партийни господари, отговорни за ''Голодомора'' отнел живота на милиони украинци пет години по-рано. Украинците не простиха и не забравиха този геноцид над тях. В изтребването на тази *** не са взели участие германци, това си е украински проблем. А посрещането на Вермахта с хляб и сол е гордост за всеки украинец и не виждам лошо в това.
25
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лозунга "Слава на Украйна - на героите слава" е бандеровският поздрав, като "Зиг хайл"!Украинският народ попадна под властта на гнусната хунта от фашаги и националисти.Тези които кръстиха улици на Бандера и Шухевич.За тона, естествено помогнаха задокеанските Нюланди и прилежащата им ***.
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочете историята за Украйна. За Бабий Яр, където са избити над 33 000 евреи от хитлеристите, но не без скъивната помощ на украинските фашисти. Как украинците посрещат Хитлеровата армия, с хляб и сол, песни и танци. Показаха ли си какво са наистина, показах. Защо у нас се извращава това? Защото важното е да се пише против Русия. Така уважението към Русия става все по-силно!
23
18
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До проктологСанкции няма, защото Порошенко дойде на власт с избори, признати от цял свят, включително и Русия. На същите избори ''Десен сектор'' взеха 2 %. А в Одеса изгорените руснаци са 36. Останалите 14 са украинци, убити преди това от изгорените руснаци.
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите Джурналисти в този случай *** черното казват бяло. Украинските Фашаги избиха толкива мирни граждани, избиха невинни руснаци юо селата и се гаврихс с тях. Защо не се каже истината, че Америка се надяваше чрез Украйна да се долепи до Русия, и ако се налага да удари. Не познаха, Путин ги изпревари и не допусна това. А, че украинците са фашисти, доказани сатрапи през ВСВ, се потвърди. И Украйна още по-бедна и ограбена. Излъгана и употребена. Какви герои са тези, това са убийци.
21
6
 
21
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Защо няма санкции срещу фашистката хунта в Куев? Отговорна за хилядите избити от нея украинци! Да припомним, че на 2-ри Май 2014, в Профсъюзния дом в Одеса, бяха застреляни, изнасилени, бити до смърт, изгорени, разчекнати и т.н. над 50 мирни украински граждани. От "Свобода", "Десен сектор" и "Национален корпус" - убийците на Пороченко!
20
10
 
15
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До BurzumТочно появата на тези нацисти в Украйна и Балтика, показват ясно, че Сталин далеч не е бил такъв главорез какъвто го изкарват. Онзи ден гледах едно интервю с един израелец, бивш шеф на тайна служба, по произход руски еврей. Той каза - В Балтика и Украйна, съветската власт не проведе дефашизация. Решиха, че репресиите върху голяма част от населението ще се отрази зле на интегрираността на СССР. И ето ги резултатите - изпълзяха отрочетата на пощадените нацисти.