Стотици посрещнаха освободените пленници в Киев

Украинските власти и проруските сепаратисти размениха над 300 души
28 дек 2017 10:00, Елка Василева
145

Снимка: БТА

Стотици украинци се събраха на летището в Киев, за да посрещнат тази нощ десетките военни и цивилни, освободени от плен по време на размяната на пленници между украинските власти и проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

Развяващи украински знамена и носещи букети с цветя, хората посрещнаха, скандирайки: "Слава за Украйна! Слава за героите!", освободените мъже и жени при тяхното слизане от военнотранспортен самолет, който ги докара в Киев.

"Скъпи приятели, за вас днес е един много важен ден", заяви посланичката на Франция в Украйна Изабел Дюмон, която придружаваше украинския президент Петро Порошенко в сепаратисткия украински Изток за среща с освободените мъже и жени.

"Ще продължим да работим, за да могат всички затворници да се върнат у дома", допълни тя.

Последва емоционална среща на освободените с техните близки.

Размяната на затворници касаеше над 300 души. Тя бе плод на трудни преговори, в които участваше и руският президент Владимир Путин от няколко седмици. Властите в Киев освободиха 233 души, от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики бяха освободени 73 затворници.

Това бе първата размяна на пленници между враждуващите страни от 15 месеца насам. Тя се състоя на фронтовата линия близо до Горловка на около 40 километра североизточно от Донецк и продължи няколко часа.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Петър Дойнов преди 6 години
А защо не напишете и колко посрещнаха освободените пленници в Донбас, бе капачки на макарони?
118
0
 
3
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Що не пишете че са посрещнати и другите.Щото така ви е платено.
117
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът се опитал да свали знамето на ДНР и да върне на мястото му държавното украинско знаме, заради което е заклан и изхвърлен в реката.После плачем, че някои русначета също дали фира...
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
17 апреля 2014 года в Горловке Донецкой области был похищен, а позже убит депутат местного горсовета от партии Батькивщина Владимир Рыбак. 19 апреля его тело было найдено в реке Торец под Славянском.
115
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руския никой не го е забранявал, просто му взеха статута на втори официален език. Ами след като са в Украйна, ще ползват украински в държавните учреждения, какво толкова.
114
4
 
15
 
! Отговори
до гърбатчията преди 6 години
Като сте тръгнали да ставате немци, това означава ли, че ви забраняват да използувате български. В почти всички щати, които съм посетил всички официални документа са на най-малко два езика. Колко сте задръстени неофъшкиите в европа. И още нещо, нали има закон за защита на малцинствата в скапаната, двулична западна европа, ама то не се отнасяло до рускоговорящи, Да ви се връща.
113
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е хората да се радват на освобождаване от плен. Както в Киев, така ив Донецк и Луганск.Не е нормално да се пише само за едните.
112
5
 
2
 
! Отговори
Ю туб преди 6 години
Украина, о которой умалчивают российские СМИ
111
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Стотици посрещнаха освободените пленници в Киев ... ""................За пореден път се убеждавам, че БНТ е казионна, комунистическа медия.Във вчерашния им репортаж за случая бебе изразена ЕДИНСТВЕНО съветската позиция, а украинците се назоваваха едва ли не агресорите. а украинците се назоваваха едва ли не агресорите с наши пари.
110
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУР БЕТ ЧИ ЯТА 111Пак спекулираш - добре дай новина от обявените вече за чуждестранни Агенти в Русия Радио Свободна Европа и прочие още 8 медии - те със сигурност няма да пропуснат да напишат за подобна трагедия така и така Рашките са се заели да им се пречкат в краката. А самите меди се финансират от САЩ а САЩ пари за пропаганда дава колкото е необходимо.
109
15
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАКВО СТАНА С ОНЕЗИ РУСКИ РОДИТЕЛИ КОИТО ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ ПУТИН ,КОЙТО ИЗЛЪГАЛ ВОЙНИЦИТЕ ,ЧЕ ОТИВАТ НА УЧЕНИЕ ,А ПОСЛЕ ГИ ПРИНУДИЛ ДА ВОЮВАТ В УКРАЙНА ! А ТРУПОВЕТЕ ИМ ИЗГОРИЛ В КАМИОНИ - ПОДВИЖНИ КРЕМАТОРИУМИ , КОИТО ОБИКАЛЯЛИ ПО БОЙНОТО ПОЛЕ ,СЪБИРАЛИ ТРУПОВЕТЕ И ГИ ИЗГАРЯЛИ ! ТЕЗИ РОДИТЕЛИ ВСЕ ОЩЕ НЯМАТ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СИНОВЕТЕ СИ ! ВСИЧКО СЕ КРИЕ ОТ КРЕМЪЛ !
108
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 107Армията отиде първо да пази Границата между Русия и Украйна да не би Руснаците да нападнат - Къде отиде да пази границата в Луганск и Донецк - Което от СТРАТЕГИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА Е ПЪЛНА *** Щ И Н А НО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА ДА ТЕРОРИЗИРАШ МЕСНИТЕ Е ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА Ако Руски части щяха да атакуват Киев те щяха да минат през Луганск и Донецк и попътно да форсират няколко рекиили щяха да да минат по прекрасния път на север - Киев - Брянск - МоскваВиждате факти и ги тълкувате...
107
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наложи се украинските военни да разбутат барикадите с една верижна БМП, а тълпи възмутени мамаши и гопники негодуваха, че не им се позволява да горят гуми и да убиват украинци. С путиноидната гад само така се действа, само от това разбират те.
106
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 105Ако си сигурен в това което казваш дай линк към новини Аз линк за новини за това което казах веднага ще ти намеря пп интервюират хора от Луганск и Донецк едните говорят на Руски едните на смесица едни баби говориха изцяло на Украински и никой от околните не им се сърдеше на какъв език говорят.ппп Порошенко 2014 година реално не можеше да се изразява на Украински всички речи бяха все на Руски чак наскоро премина изцяло при речите си на Украински след 3 години
105
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби Когато украинската армия тръгна да въдворява ред, тълпи руски ци гани спираха танковете, а зад гърба им стреляха срещу танкистите. Имаше няколко случая на танкисти и командири на БТР, които пожалиха тълпата и в резултат бяха подло убити или извадени и пребивани до смърт. Накрая им писна и при поредното запречване на пътя, разстреляха няколко руски б0клука и работата потръгна. В Мариупол на 9 май "мирните граждани" бяха натрупали гуми за барикади, за да се отделят от Украйна.
104
7
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До БобиАМИ НАПЪЛНО НОРМАЛНО Е В УКРАЙНА ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК ДА Е УКРАИНСКИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ИЗУЧАВА В УЧИЛИЩАТА , А ВСЕКИ ДРУГ ЕЗИК НА РАЗЛИЧНИТЕ ЕТНОСИ ДА СЕ ИЗУЧАВА КАТО СВОБОДНО ИЗБИРАЕМ ПРЕДМЕТ ! ТАКА Е В ЦЯЛ СВЯТ ! В ГЕРМАНИЯ СЪЩО Е ТАКА , ПРЕДИ ГОДИНИ ГОГАТО ЗАПИСВАХ ДЕЦАТА СИ НА УЧИЛИЩЕ МЕ ПОПИТАХА ИСКАМ ЛИ ДЕЦАТА МИ ДА ИЗУЧАВАТ МАЙЧИН ЕЗИК ИЛИ НЯКАКВА РЕЛИГИЯ ! КАЗАХ - НЕ ! ДОШЪЛИ СМЕ В ГЕРМАНИЯ ЗА ДА СТАНЕМ НЕМЦИ , А НЕ ДА ИЗУЧАВАМЕ МАЙЧИНИТЕ СИ ЕЗИЦИ !
103
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби, това са глупости.В Донецк и Луганск мирните граждански манифестации на жълто-сините, бяха рагонени с оръжие от проруските терористи.В Харков руснаците заклаха едно момче на манифестация.В Горловка руски бандити завзеха града, украинският кмет беше намерен след два дни намушен с ножове и хвърлен в реката, заедно с още двама от проукраинските.
102
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУР БЕТ ЧИ ЯТА 101Преди в Украйна голяма част от Училищата преподаваха ИЗЦЯЛО на руски език. Руския Език имаше някакъв Привилегирован Статус наравно с УкраинскияОсвен това имаше Регионални Майчини Езици включително БЪЛГАРСКИСЕГА ЗАКОНА ЗАДЪЛЖАВА ВСИЧКО ДА СЕ ИЗУЧАВА САМО НА УКРАИНСКИ а ако искаш Майчин какъв да е език - като свободна подготовка извън учебната програма разбирай платенаЗадължават се и в междучасията и в двора на училищата да се говори само на Украински
101
1
 
7
 
! Отговори
Хопа преди 6 години
Точно заради забраната на руския се слчиьа тези неща
100
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУР БЕТ ЧИ ЯТА 99И какво стана като Тер Бат се настаниха и в Луганск и Донецк? Всеки който протестираше срещу Майдана все още мирно без оръжие ги тероризираха. Има случаи на огнестрелни рани на протестиращи а колко от Анти Майдан Активистите са пребивани като минимум никой статистика не е водил - Абсолютно БЕЗЗАКОНИЕТъй наречените Сепаратисти се хванаха за оръжието 6(ШЕСТ) месеца след МайданаА след като насъскаха и Армията срещу тях създадоха ЛНР и ДНР