Биткойнът се съвзе, стигна 15 000 долара

До дни пускат петро - криптовалута на Венецуела
29 дек 2017 14:10,
20
Биткойнът се съвзе, стигна 15 000 долара
Снимка: Rеuters

Биткойнът успя да се възстанови до цена от 15 хиляди долара за брой, след като ден по-рано поевтиня силно, загубвайки около 1000 долара от стойността си, съобщава Bloomberg. Виртуалната валута бързо поевтиня, след като Южна Корея обяви, че ще предприеме допълнителни мерки за регулиране на спекулациите при търговия с криптовалути.

Най-голямата по пазарна капитализация криптовалута в света поскъпна с почти 8% до 15 032 долара по време на търговията в Хонконг през нощта българско време. Биткойнът се понижи с около 23% от рекордните 19 511 долара, които достигна на 18 декември, когато CME Group пусна търговия с фючърси върху валутата. Въпреки че това се смяташе за още една възможност за инвеститорите, всъщност обемите остават ограничени.

Южнокорейското правителство все по-често повдига темата за спекулативния балон около криптовалутата, която е поскъпнала с около 1500% за година, а търсенето в страната е едно от най-големите в световен мащаб. Освен това цената на биткойна там е с около 20% по-висока спрямо останалите пазари.

В същото време министърът на информацията на Венецуела Хорке Родригес обяви в четвъртък, че е въпрос на дни да бъде пусната местната криптовалута петро. Според Родригес петро ще помогна на страната да се справи с дипломатическата изолация.

Венуцуелската виртуална валута ще бъде гарантирана с 5 милиарда барела петрол, като този петрол ще може да поддържа финансови инструменти на стойност 267 млрд. долара, се казва в изявление на Министерство на петрола на страната, цитирано от Bloomberg.

Още по темата четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
социални мрежи има преди 6 години
Ползват фейсбук и други нагло престъпни обемно проникващи за ограбване на стотици милиарди от балъци ..подобно обемно обсебващо проникване се вижда около главата и тялото на ползвания за нагли грабежи на десетки милиарди годишно от народа Бойко Борисов.само при опит за отваряне на писма от фейсбук и в залата прониква обемно обсебващ дух видим..нагли извънземни нашественици ползват хора наркотизирани
14
1
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 6 години
БИТКОЙНА ---Е ЗА УМНИТЕ ,"БАЛЪЦИ"...!ЗА НАС--СИРОМАСИТЕ .....НЕМА ПО-СИГУРНО ОТ ГЪРНЕТО СЪС ЖЪЛТИЦИТЕ...И ЗЕЛЕНИТЕ ГУЩЕРИ!
13
0
 
3
 
! Отговори
е преди 6 години
от хиляди години и до днес гърнето с жълтици е наи сигурната валута, върви на всекъде, а тия измишльотини крипто валута са тарикатски номера на еевреиски финансови акули ,да оберат наивници по света, тука има тука нема, само че в интернет вариант, ходи и ги намери и проследи , да ама друг път
12
0
 
6
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Мдааа... изглежда сред "световния елит" цари разногласие - меко казано!Или пък долара е в критично състояние, или това е поредната пирамида!?Времето ще покаже!Но, при всички случаи средния гражданин (средната класа) ще го отнесе!Както винаги, ще се окаже, че бедният е обеднял, а богатия - забогатял.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биткойнът не е ли фалшива пара? Всеки може да пусне листчета от ролка тоалетна хартия и да ги разменя за долари с балъците, които да ги продават на следващите балъци.
10
0
 
9
 
! Отговори
Язека преди 6 години
Рипле ще бъде номер едно скоро. Тромавия биткойн и огромните такси го правят невъзможен за използване...Няма как да чакаш с часове за една транзакция и да платиш ?15, като може да стане за няколко секунди за по-малко от цент. Скоро ке умре биткойно, помнете ми думата.
9
4
 
3
 
! Отговори
ши.ан Факт преди 6 години
Американосите се опитват да си префърлят националната валута доляр на биткоинт тъй като доляра умре.Обаче Еърбъс почна да прави самолети с Бомбатдие Бойнг се опифтат да се сдушат с Ембраер ама бразилците едва ли ще ги търпят.Западните държави ще се избият чрез икономическа конкуренция и за да не стане трябва да пренесът бойното поле извън към Русия и Китай.Ама ако направят война ще изчезнат от картата.Сащ нямат полезен ход!!!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сега се засилих да купувам, и кво да вида!?!?!?! Бг ексченч от бая време не работи! Солидна и сериозна платформа, както се казва :) Даже чета че от няколко седмици и телефоните не им работят. Както и в момента между другото.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАРИТЕ НЕ растат по ДЪРВЕТАта. ОСНОВНИТЕ ЦЕНТРАЛНИ БАНКИ печатат ПАРИ без покритие И ЗАПОЧВАТ да ги дават в заем. ВСИЧКИ СЪВРЕМЕННИ ПАРИ работят за тях. ТЕХНИКАТА на дълговата ИКОНОМИКА Е КАЗИНо. ЦЕНТРАЛНИте БАНКИ КОНТРОЛИРАТ ИГРАТА И крупието ВИНАГИ ПЕЧЕЛИ.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споменаването на хонгконгска търговия навява впечатления, че събитията се случват на хонгконгската борса. Това разбира се е много далеч от истината. Биткойн няма нищо общо с тази борса. Просто група играчи правят усилия да вдигат курса чрез сделки по между си. И вдигат малко шум. Да не говорим за цялата условност на едно физическо място при подобни сделки.
5
2
 
2
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
Аз бих си купил малко "петро". В зависимост от цената де.
4
0
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
С тази разлика че човешката алчност е добър повод за злоупотреба с и диоти! И въпреки това кой направил лев към този момент-*поздравления за риска.
3
1
 
15
 
! Отговори
дфсф преди 6 години
Ше ядат дръвцето сички криптосмешници, дето си дават парите за това, ама айде...
2
2
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Ако е така, значи на петрото му е спукана работа за сметка на биткоина. Човешката алчност е безгранична, за разлика от петрола.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венециелската крипто валута Петро ще се гарантира с петрол,а биткойна се гарантира единствено от човешката алчност.