Путин - любимец на руснаците, с много високо доверие по света

Българите харесват Папата и Макрон, разлюбиха Маркел и най-вече Ердоган
214
Путин - любимец на руснаците, с много високо доверие по света
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин, който тръгна смело към четвърти мандат, се радва на значително доверие не само в собствената си страна, но и по света. За разлика от него обаче американският му колега Доналд Тръмп губи подкрета. Това показват данните от ново проучване на водещата глобална асоциация "Галъп интернешънъл"  в 55 страни по света.

И двамата политици се нареждат по одобрение след Папата.

Още по темата
Преди две години, положителните нагласи по света към президента на САЩ Барак Обама, точно преди края на мандата му, бяха около три пети (59%) в световното изследване, проведено тогава.

През тази година, след близо една година от мандата на президента Тръмп, благоприятното отношение към него е на равнища около 31%, а неблагоприятното е 58%. Така той се оказва основният от изследваните политически лидери, за когото мнозинството има негативни представи.
 
Междувременно, положителните гледни точки към руския президент Путин са се повишили от една трета (33%) през 2015 г. до 43% сега - което е значително увеличение за две години.
 
Путин е с най-високи сред изследваните лидери позитивни оценки във всички региони по света, освен в САЩ и в страните членки на ЕС.
 
Папа Франциск отбелязва най-високото ниво на положителни нагласи - 56%, което достига до нива от 75% при анкетираните в Латинска Америка и 66% - при живеещите в страните членки на ЕС.

 Въпреки вътрешните политически проблеми в Германия дългогодишният канцлер Ангела Меркел се нарежда сред най-популярните лидери: 49% я одобряват и имат позитивно отношение към нея, в сравнение с 42% преди две години.

Тя побеждава новоизбрания президент на Франция Емануел Макрон, който събира 45% одобрение (в сравнение с 42% одобрение, което имаше неговия предшественик Франсоа Оланд преди две години).

 По-голямата част от българите имат положително отношение към папа Франциск (57%) срещу само 5%, които имат негативно мнение за него.

В България се забелязва почти удвояване на положителните оценки към новоизбрания френски президент Емануел Макрон.

От 2015 до 2017 година пък доверието на българите в канцлера на Германия Ангела Меркел намалява почти 3 пъти , което най-вероятно се дължи и на политиките по отношение на бежанците, които тя водеше през последните години, анализират от "Галъп интернешънъл" .

Както може да се очаква, в синхрон със световната тенденция, у нас отношението към Владимир Путин  е по-позитивно от това към Тръмп. Оценките за американския лидер у нас са силно негативни.

Сред анкетираните в България Реджеп Ердоган получава най-негативните оценки, които го поставят на последно място от тестваните световни лидери.
 
"Президентът на САЩ Тръмп явно разделя мненията за разлика от своя предшественик. Това означава, че хората по света започват да се оглеждат за друг световен лидер, който да изпълни тази ключова роля. Благоприятната оценка към президента на Русия Путин сериозно се е повишила, но той все още трябва да убеждава, тъй като образът му остава противоречив. Въпреки това, за пръв път в световна анкета руски лидер е класиран преди американски.
 
Въпреки вътрешните политически битки в Германия, новият световен порядък оставя германския канцлер Ангела Меркел като най-одобряван политически лидер заедно с новоизбрания френски президент Емануел Макрон, който не е далеч назад спрямо нея. Това е забележително постижение, като се има предвид, че Макрон формира политическата си партия преди малко повече 18 месеца“, анализира Кънчо Стойчев, член на борда на "Галъп Интернешънъл".


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
4
 
! Отговори
Много интересно преди 11 месеца
забелязали ли сте, че ако напишете к.у.р. ( или някаква друга нецензурна дума ) ви цензурират със звездички, а като напишете путин, въобще не ви цензурират. Някой знае ли защо е така ?
198
0
 
5
 
! Отговори
Айдахо преди 11 месеца
Високо доверие по света... хахахахахаха
Кой свят?
Такива проучвания пускани от плацдарм... Не Благодаря!
197
6
 
6
 
! Отговори
Срамота е преди 11 месеца
По тези свети коледни дни да ни занимавате с Шундин...

Той си има 150 дебиили да го любят

Не подценявайте Бългатите :)
196
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин - любимецът на аутсайдерите
195
5
 
11
 
! Отговори
681 преди 11 месеца
Каквото и да се пише и плюе по световния лидер ,нищо не може да промени мнението на трезво мислещите хора!Путин е най-добре управляващия държавата си политик и най-уважавания,което разярява разни нищожества от нивото на разни тикви и кратуни!
194
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
аз съм българин живеещ в москва имам 11 г.трудов стаж а минималният стаж е 9 г.излизам на пенсия в русия на 60 г. в бг имам с казармата заедно 15.г. и 8мес. казармата не се признава и пенсия за мен няма.да сте ми живи и здрави г-да българи.путин подписа указ след новата година новородено дете ще получава минамална детска добавка от 10х руб до 20 руб зависим от региона.затова че затворете си устата и мълчете този човек е уважаван и обичан от руският народ
193
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не знам, но вчера гледах клип на руснак, ходил на туризъм в Киев това лято.

Човека вика, не само, че не ме изядоха бандеровци, но и хранителните продукти наполовина по-евтини от московските.
192
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Статистиките много лъжат. За да разберете колко са заплатите на руснаците и покупвателната им способност гледайте руските страници с обяви за работа и за наем на квартири... а и цените на храната им в рекламите за намаления в страниците на супермаркетите им.
191
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Половината град Поморие, курорта Камчия (където не може да припари български крак)
———

Виж, това е притеснително.
190
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин е с най-високи сред изследваните лидери позитивни оценки във всички региони по света, освен в САЩ и в страните членки на ЕС.
————

Това говори ли ви нещо?
Путин е припознат като лидер на лузърите.
189
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе стига с тея руски баракуди бе кво ни интересуват да си живуркат там и да плащат редовно санкциите
188
3
 
5
 
! Отговори
Дугин преди 11 месеца
“Russia does not want a liberal democratic leader. We first of all want to have a strong, powerful and patriotic leader that could restore the glory of our country, and our international independence."
187
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПУТИН Е НАЙ ДОБРИЯТ ЧОВЕК НА СВЕТА.ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ
186
15
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 11 месеца
Ма те са си добре с 270 лв. МРЗ.Що да не изберат отново Путин?А в САЩ само 7 долара на час.
185
10
 
8
 
! Отговори
Питам преди 11 месеца
Защо Сергей Лавров в едно интервю каза: Целия свят мрази Русия...На Галъп Интернейшънъл ли да вярвам или на Лавров?
184
15
 
12
 
! Отговори
клоун преди 11 месеца
Темите за Путин трябва да са в категория "хумор,сатира, и забава"...ха.ха Този клоун всекидневно ме забавлява ..ха.ха" ТО" не заслужава нито да го мразиш нито да го обичаш...Жалко за руснаците ,но пък ръси милиарди за тролове в България породени от комплекси..ха.ха
183
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По въпроса за ръста ,
Наполеон е казал на
някакъв : Ти не си по-висок
от мен , ти само си по-дълъг
от мен .
182
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е много готино
-- те са европейци ,
славяни , христиани .
По-добре те да купуват
отколкото турци , мюсюлмани ,
и америгуански отрепки .
181
5
 
14
 
! Отговори
Историк бг преди 11 месеца
Дори Путин да се махне, ще дойде друг патриот. Предателството на Горби и Елцин бяха големият шанс на краварите, но го пропиляха. Се ла ви: понякога губим, а понякога печелят другите.
180
12
 
18
 
! Отговори
Kr преди 11 месеца
Браво Путин!
Браво Русия!