Москва: Не нарушаваме санкциите на ООН срещу КНДР

Има ограничения за вноса на горива, но не и пълна забрана
30 дек 2017 14:42,
56
Москва: Не нарушаваме санкциите на ООН срещу КНДР
Снимка: Архив, Reuters

Руското външно министерство отхвърли твърденията, че Москва нарушава санкциите на ООН срещу Северна Корея, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

В съобщение днес, цитирано от РИА Новости, ведомството посочва, че Русия изцяло и стриктно съблюдава режима на санкции.

Изявлението е в отговор на информация, че руски танкери прехвърлят петролни горива на севернокорейски танкери в морето през последните месеци.

Без да дава подробности, руското външно министерство отбеляза, че резолюциите на Съвета за сигурност на ООН въвеждат ограничения за севернокорейския внос на рафинирани петролни продукти, но не ги забранява изцяло.

Съветът единодушно одобри няколко пакета от санкции срещу Северна Корея заради ракетните й изпитания и ядрената програма, включително нова резолюция на ООН от миналия уикенд. Тя е внесена от САЩ и цели да забрани почти 90 процента от износа на рафинирани петролни продукти за Северна Корея, като наложи таван от 500 000 барела годишно, и изисква репатрирането на севернокорейците, работещи в чужбина, в срок от 12 месеца. Тя ограничава също доставките на суров петрол за Пхенян до 4 милиона барела годишно.

По-рано днес Ройтерс съобщи, позовавайки се на западноевропейски източници, че руски танкери са доставили гориво на Северна Корея поне три пъти през последните месеци чрез прехвърляне на товари в морето.

Един от източниците посочи, че "няма доказателства това да е подкрепяно от руската държава, но тези руски плавателни съдове осигуряват жизненоважни доставки на севернокорейците".

Северна Корея разчита на вносно гориво, за да поддържа своята изпитваща затруднения икономика. Пхенян също така има нужда от петрол за своите ракетни и ядрени програми, които според САЩ заплашват мира в Азия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Една от Северозапада преди 6 години
До Един от СеверозападаА чувал ли си за мазния влак Видин-София, с който гражданите се запасяваха от така наречения северозапад? Аз си мисля, че бедността е характерна за честни и горди хорица. Искам да забравя как хората работеха собствената си земя в така наречените ТКЗС-та за жълти стотинки и продоволстваха така наречените граждани на изгодни тям (гражданите, де) цени.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не нарушава санкциите на ООН. Санкциите ги нарушават севернокорейските пирати които напад руските и китайските танкери в Жълто море и Японско море и ги обират до шушка.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Танекера май беше китайски после се оказа руски , а накрая ако се разбере наистина на кой е май ще се окаже че на някоя американска фирма.Ама тази информация трябва да излезе след 20 години, извинявам се не му е времето още подраних.
31
4
 
1
 
! Отговори
коцев преди 6 години
Никога не съм чул една , само една истина от Путин и Лавров ....Не се уморяват тези роми .....
30
1
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До анонимния, 29. Виждам , че си по-умен от мен, и те моля, докато аз муча по портрета на Путин, да ми обясниш, как частна фирма произежда и изнася оръжие? Необходими ли са някакви лицензи за производство и търговия, и кой ги издава? Защото, дакато муча по портрета на Путин, ми идва идея, да почна да произвеждам оръжие и да търгувам с него, щом според теб, държавата няма нищо против и не го контролира тоя процес, и всяка частна фирма може?
29
4
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Единствените които застрашават мира в Азия и по целият свят за САЩ. Северна Корея е една от малкото страни които имат смелостта да се опълчат на световният агресор. Видяха, че той не е чак толкова силен след срамното им поражение в Дирия, Ирак и Афганистан. И за това целият свят помага на Северна Корея и отрича санкциите на проамериканското ООН.
28
8
 
7
 
! Отговори
Херувим преди 6 години
Се съм се се надявал, но чак сега разбрах, че за някои хора спасение НЯМА! Мъртво пияните мужики!
27
16
 
11
 
! Отговори
88 преди 6 години
КОГА Русия СИ Е ПРИЗНАВАЛА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА?
26
5
 
12
 
! Отговори
Съседа преди 6 години
Нищо не нарушават.Това е бизнес.Трябва ли да не уважаваш съседа си само заради това,че някой,чийто дом е на хиляди километри е докарал говнарката си и я изтърсил пред вратата на същия съсед, поставяйки му отгоре на това и условия как да живее ?
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво като е българско оръжието ?Това беше оплюване на България.Кой го е продавал?Да не би МО да го е продало?Не, фирмите на Казанджиев, Гигов и Манджуков продават оръжие навън.Тях да търсят.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина сте Глупав в Северозапада, затова сте и толкова бедни.Държавата България Не продава оръжие, това се прави от Български частни фирми, от бившите кадри на ДС и БКП, те са собственици на такива фирми!Изобщо правиш ли разлика ?Или гледаш портрета на Путин и мучиш от велико благоговение ?
23
6
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен20 За оръжието , което уж не сме продали, се разбра по няколко канала, и от нашите медии, не от чуждите. По телевизията дадоха празни сандъци от оръжие, наше производство.Във един вестник, да не казвам кой, пък със снимки и точна карта бе представен маршрута на кораб, превозващ наше оръжие до една страна, в която скоро Баце танцува танц със саби, а тя даже не е въоръжена с рускооръжие.И на края, за какво мислиш, бе сагата Емко? Трябваше печалбата да се канализира в правилна посока.
22
5
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Е кск пък пропуснаха едно азистско катунарско племе, заселило се в Европа и неговите отрочета. АКО СИ ИСТИНСКИ РУСОФОБ, БИЙ СИ ГЛАВАТА В ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА. ЧАКАМ ДА ВИ ПОСРЕЩНА,
21
3
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Е кск пък пропуснаха едно азистско катунарско племе, заселило се в Европа и неговите отрочета. АКО СИ ИСТИНСКИ РУСОФОБ, БИЙ СИ ГЛАВАТА В ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА. ЧАКАМ ДА ВИ ПОСРЕЩНА,
20
5
 
18
 
! Отговори
Сега преди 6 години
Русия е длъжна да достави оръжие на С Корея,за защита от терористите и агресорите САЩ.
19
3
 
17
 
! Отговори
Къде преди 6 години
Къде беше ООН,докато САЩ снабдяваше ИД с оръжие?
18
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвайте на Кремъл!Те лъжат и изтребват собствения си народ, камо ли пък другите!
17
3
 
17
 
! Отговори
Шменти Капели преди 6 години
Ройтерс:една жена каза.......
16
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Ако слушаш банкянския *** сме цъфнали та вързали, а незнайно защо терминал-2 се къса от работана *** ли да вярвам или на очите си? Къса се от работа терминалът, основно по празниците :)
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от Северозападаи ние не продаваме директно оръжие на Идил,а ти откъде разбра, че България продава бе ушaнко? От руските медии нали? Там пише ли руснаците колко са им продали?