Руски танкери доставят гориво на КНДР?

Това твърдят западни източници от областта на сигурността
Обновена: 30 дек 2017 10:40 | 30 дек 2017 09:13,
315
Руски танкери доставят гориво на КНДР?
Снимка: Архив, Reuters

Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея поне три пъти през последните месеци чрез прехвърляне на товари в морето, заявиха западноевропейски източници от областта на сигурността, цитирани от Ройтерс.

Продажбите на петрол или петролни продукти от Русия, която е вторият по големина петролен износител в света и има право на вето в Съвета за сигурност на ООН, нарушават санкциите на ООН, заявиха източниците.

Прехвърлянията през октомври и ноември показват, че контрабандата от Русия за Северна Корея се развива към зареждане на товари в морето, след като Ройтерс съобщи пред септември, че севернокорейски кораби плават директно от Русия за КНДР.

"Руски плавателни съдове са извършили в няколко случая тази година прехвърляния на нефтопродукти на севернокорейски плавателни съдове в нарушение на санкциите", каза един от източниците, пожелали анонимност.

Друг източник, който потвърди съществуването на търговия на гориво от кораб на кораб между Русия и Северна Корея, заяви, че няма доказателства руската държава да е замесена в извършените напоследък прехвърляния.

"Няма доказателства това да е подкрепяно от руската държава, но тези руски плавателни съдове осигуряват жизненоважни доставки на севернокорейците", каза той.

Източниците се позоваха на военноморска разузнавателна информация и сателитни данни.

"Плавателните съдове осъществяват контрабанда на руско гориво от руските далекоизточни пристанища за Северна Корея", каза един от източниците.

Северна Корея разчита на вносно гориво, за да поддържа своята изпитваща затруднения икономика. Пхенян също така има нужда от петрол за своите ракетни и ядрени програми, които според САЩ заплашват мира в Азия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО ДОБРЕ ПРАВЯТ РУСНАЦИТЕ.ДОЛУ ЗАПАДА
226
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, никой не можа да комадва руснаците...............кога ще го разберете?
225
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Барак Обама да връща Нобеловата награда за мир и на международен съд- за престъпления с/у човечеството!Или съдът в Хага е само за такива като Милошевич???
224
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъртата вещица Килъри Клинтън кога ще бъде съдена за престъпления срещу човечеството?
223
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро неофашистите в Киев от десен сектор ще си платят за престъпленията !
222
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли западните лицемери в САЩ, Англия и Франция?
221
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Една баба казалаЕдна баба не е харесала коментара без факти и аргументи, защото е платен ***.
220
3
 
6
 
! Отговори
Това е истината преди 6 години
Единствено САЩ заплашват мира и не само в Азия. Никоя друга държава не настанява собствени войски на чужда територия и не се бърка по "особено демократичен" начин във вътрешните работи на трети страни пряко или косвено чрез специално създадени терористи-бунтовници срещу, които се бори или които защитава.
219
3
 
5
 
! Отговори
Една баба казала преди 6 години
Това е фалшива новина! Няма факти. Какви са имената на руските плавателни съдове, къде и кога се е случило. А, защо никой не е реагирал да спре този трафик? Май САЩ наемат руски танкери и си хранят демона Ким, за да размахват заплахата. Нали в Корейския залив гъмжи от американци, защо спяха?
218
9
 
7
 
! Отговори
Кореец преди 6 години
Русия подържа изцяло тази олигофренска държава,без руснаците да са загинали,те на свой ред ги използват за всяване на страх на цивилизованите държави!
217
5
 
12
 
! Отговори
Kr преди 6 години
Фалшиви новини
216
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким и сащ имат изравнени възможности във военната мощ. И си мисля че Ким ще заличи Сатаната сащ завинаги от лицето на земята. За което трябва да му е издигне паметник във всяка столица по земното кълбо. Амин.
215
7
 
15
 
! Отговори
Анал либераст преди 6 години
какъв е проблема със С Корея ? Някой кравар решил.че тия или ония нямат право на ядрено или друго оръжие и почват санкции. Кой си ти бе кравар нещастен да решаваш съдбата на 30 млн души? 40 години Краваристан заплашва С Корея ( където краварите загубиха още една война) . Какво да правят хората - как да се защитят. Освен с оръжие срещу ФАЩ няма друга защитя. Те прецакват и съюзниците си. Никаква вяра на краварите и само бой по мутрат@. Мутра да не се бърка с Бащицата Боко Тиквуня Винету
214
6
 
9
 
! Отговори
usa = на джудже преди 6 години
Евала Братя , Велики Сте !!! Дано им помогнете да изметат краварските поганци ,и да се разшири океана с територията сащ.
213
6
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
И да е така,добре правят руснаците.
212
5
 
6
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Руското външно министерство потвърди ! И СЕГА ??? Троловете да тичат за опорни точки на Позитано 20 !
211
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом е руски може. Ако беше на някоя друга държава троловете щяха по друг начин да реагират. Диктовката щеше да е друга.
210
2
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
ООН ? Русия да не продавала петрол на КНДР ? Няма да си гледат интересите ами ще гледат на ООН интересите ? Съвет за сигурност кай ......кай май САЩ се посират от КНДР !
209
5
 
9
 
! Отговори
Османлията преди 6 години
И някой може ли да ми обясни какъв е проблема, ако Русия доставя гориво на КНДР? И да съм крайно ясен - Северна Корея е в пълното право да произвежда каквито си оръжия иска и да търгува с когото си иска! Западните империалисти, начело с трампистан!, ще е добре да свикват с мисълта, че не могат да колонизират света во веки веков. И най-безполезната международна организация в историята на човешкия род - ООН първо да наложи санкции на държави като Израел! Западни източници били ... ай сиктир!!
208
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия ще си дава петрол на когото си иска.Кой го е еня какво мислят говеждите.Те да не би да не продават оръжие на ИДИЛ.