Уважение - основата за развитието на отношенията САЩ - Русия

Путин с поздравителни послания до чуждестранни лидери
Обновена: 30 дек 2017 15:10 | 30 дек 2017 14:16,
69
Уважение - основата за развитието на отношенията САЩ - Русия
Снимка: БТА

Равноправието и взаимното уважение трябва да бъдат основа за развитие на отношенията между Русия и САЩ. Това заявява руският държавен глава Владимир Путин в поздравително послание по случай Коледа и Нова година до президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи ТАСС.

"Това би позволило да напреднем в изграждането на прагматично сътрудничество, насочено към дългосрочна перспектива", се казва в посланието на руския лидер, цитирано от пресслужбата на Кремъл.

В поздравления към германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Ангела Меркел Путин изразява надежда, че през 2018 г. Русия и Германия ще постигнат напредък в решаването на актуални международни проблеми, което ще съдейства за укрепване на сигурността и стабилността в света.

Президентът на Русия поздрави по случай празниците кралица Елизабет Втора и премиера на Обединеното кралство Тереза Мей, като прикани за развитие на руско-британското сътрудничество в името на изконните интереси на двата народа и на цяла Европа, посочва ТАСС.

В послание до френския президент Еманюел Макрон Путин заявява: "Разчитам да продължим конструктивния диалог с теб и съвместната дейност за укрепване на руско-френските връзки. Очаквам твоето посещение в Русия".

Успехите в развитието на руско-китайските отношения, постигнати през отминаващата година в сфери като външнополитическото взаимодействие, науката, техниката, културата и хуманитарната дейност са сред основните акценти в поздравително послание на руския лидер до президента на Китай Си Цзинпин по случай Новата година и наближаващия Празник на пролетта, смятан за най-важния традиционен празник в Китай.

Владимир Путин потвърждава готовността за по-нататъшна обща работа с цел засилване на всеобхватното доверително партньорство и стратегическото взаимодействие между Русия и Китай, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
Владимир е най могъщият човек на земята. Всички у се кланят. Ако са толкова ербат краварите защо не го арестуваха. Обиколи хиляда форума по светя. Ама стиска ли им...? Не е Милошевич или Садам ,нито Кадафи. ШУБЕ ГИ Е ,ТОВА Е ИСТИНАТА. Па ме убеждавайте колко са велики Краваристан и НАТО. Даже си взе Крим ,ако иска ще си вземе и Аляска. Прави си каквото иска.ВЕЛИК !!!
54
5
 
4
 
! Отговори
как преди 6 години
Как да уважаваш ЛЪЖЕЦ !!!!!???? А, кажете .....Путин , се чуди всеки ден, каква милиционерска партенка да пусне .Но не става и няма да стане никога ..
53
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-БОГАТАТА СТРАНА ТРЯБВА ДА УВАЖАВА ЕДНА ОТ НАЙ-БЕДНИТЕ. НАЛИ ТАКА БРАТУШКИ?
52
5
 
4
 
! Отговори
до57 преди 6 години
Не путин унищожи русия ами САЩ
51
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
путин наистина е велик успя да унищожи русия
50
4
 
9
 
! Отговори
usa = на джудже преди 6 години
РУСИЯ ТРЯБВА ДА УНИЩОЖИ ДЖУДЖЕТО сащ ,ЗА ДА СТАНЕ СВЕТА ПО ДОБЪР.
49
9
 
6
 
! Отговори
Крим не у руски преди 6 години
Руснак-това звучи вече ПОДЛО! Американският президент Доналд Тръмп настоява Русия да върне Крим на Украйна, съобщи неговият говорител Шон Спайсър. Тръмп съвсем ясно формулира това искане към Москва, каза Спайсър пред журналисти във Вашингтон. Руското правителство трябвало да прекрати насилията в Украйна и да върне Крим.
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са бита карта! Скоро ще ги бракуват, закриват и връщат на индианците!
47
6
 
2
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Майка на руски означава потник.
46
2
 
13
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Точно казано,голям е този Путин,голям президент и политик.
45
5
 
11
 
! Отговори
не руский преди 6 години
Путин поздрави света и света ще го поздрави през март.Не ние мястото да си го мерим с Русия.47% от руснаците са зад него а колко са зад Тръмп.Каквото и да говорим Русия ни освободи след 500 г взаимно комшулуване с Турция.Благодарение на нея не сме провиция Бул га ристан.Благодарение на нея се върнахме в Европа а не Анадола.За едни са братя за други завеватели.Дерзайте евро българи.
44
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да има равноправие!Население - 325 милиона срещу 150 милионаБВП - 19 трилиона срещу 1,5 трилионаВоенен бюджет - 700 милиарда срещу 43 милиарда
43
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремъл е ЗЛО за руснаците и света!
42
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснацитеникога не са живели в равноправие, винаги са били роби на Государя, Батюшка, Великодържеца и т.н.Винаги са нападали и ограбвали другите народи.За какво равноправие говорят изобщо ?!Защо откраднаха Крим ?
41
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 38Руската земя е напоена с кръвта на над 100 хил таврийски и бесарасбки българи. Избити от Сталин през мирно време.
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пий си хапчетатаВ Русия е нямало кръвен данък по проста причина. Всеки крепостен селянин е бил като ***. Без никакви права, собственост ... В т.нат. 'освободителна война са се били и крепостни селяни.. съвсем доброзорно.
39
2
 
8
 
! Отговори
Пий си хапчетата преди 6 години
40, ти май за кръвен данък не си чувал. То не е владичество, то е съжителство нали така го водят вече. Нищо нека сме живели по- добре.
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
39, Българите под османско владичество са живяли по-добре от "свободните" руснаци в крепостна Русия. Българина е имал имот и е пътувал свободно по цял свят, а руснака е бил със статут на ВЕЩ и се е продавал като роб на пазара.
37
8
 
11
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Българино ако не беше Русия България още щяха турците да ни го начукват. Или както беше казал 1 бг депутат. Не можем да бъдем врагове с държава с която имаме 1 съща дума за "майка" . Русия винаги ще бъде братска държава, а България ще бъде все така напоена с българска и руска кръв. Кръв която гарантира вечната дружба между България и Русия.
36
10
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Руснака не ми е брат и никога не ми е бил брат. Който счита руснака за брат да ходи в Русия. Аз съм европеец, гражданин на най-старата европейска страна и пъпната ми връв е Европа! Няма такова нещо като "православни братя", при положение, че след комунизма всички попове са ченгета и руски агенти. Много е православна Русия и това може да се види най-ясто в мавзолея на Ленин, чийто разлагащ се труп още не е погребан. Колко християнско, колко православно, таварищи. Сатанисти!