Турция през 2018: Активна, смела... дори рискована

Ердоган коментира външната политика в новогодишното си послание
31 дек 2017 19:15,
82
Турция през 2018: Активна, смела... дори рискована
Снимка: Reuters, архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в новогодишното си послание, че Анкара ще продължи да води "активна и смела" външна политика и през новата 2018 г., съобщава в. "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

"Турция няма да може да осигури своето бъдеще, ако не бъдат решени конфликтите в нейния регион. Това ни кара да се стремим към по-активна, смела и, ако е необходимо, по-рискована външна политика", посочи турският държавен глава.

Споменавайки за събитията в Сирия, Ирак и Палестина, Ердоган подчерта важността и деликатността на тези проблеми за бъдещето на Турция.

"Нашият неотдавнашен опит ни показа, че човек не може да участва в преговори без да бъде активен в тази сфера. С тази цел ние предприехме значителни стъпки през последната година, като започнахме операция в Идлиб (Сирия) и се противопоставихме на опита на регионалното правителство за независимост в Ирак", посочи Ердоган, визирайки референдума за независимост в Иракски Кюрдистан през септември.

Турският президент заяви също, че "йерусалимският въпрос се превърна в тест за нас и нашия регион, както и за всички мюсюлмани и потиснати народи".

"Освен Израел, никоя друга държава не подкрепи стъпката, предприета от Съединените щати. Даже напротив, тя доведе до благоприятно развитие с признаването на Йерусалим за столица на Палестина", заяви Ердоган, имайки предвид заключителната декларация на извънредната среща на Организацията за ислямско сътрудничество в Истанбул на 13 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Американофил преди 6 години
Европа и Азия почват да си подобряват отношенията, възможно е да се обединят. Ипек Йолу ако се осъществи от Пекин продължавайки на Турция минавайки през Анкара и продължавайки към Великобритания до Лондон. От Ипек Йолу ще търгуват стоки за трилиони евро без да плащат такси комисионни мита на евреите, тогава американската икономика ще се застраши и доларът ще рухва с невидими бързи темпове.Трябва да отворим война на стратегически важни държави от Европа и Азия за да вземем контрол на Ипек Йолу.
23
0
 
15
 
! Отговори
999 преди 6 години
До ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМНА ТЕБ ТАКА ТИ СЕ ИСКА - ТАКА ТЕ УЧАТ , НО ИСЛЯМ ОЗНАЧАВА МИР .ДА ПРИЕМЕМ ФАКТА , ЧЕ ИСЛЯМ Е РАВНО НА ТЕРОРИЗЪМ - НА КАКВО Е РАВНО ХРИСТИЯНСТВОТО ? НА ВСИЧКИ СА ВСЕИЗВЕСТНИ СЕКС СКАНДАЛИТЕ С ДЕЦА В ЦЪРКВИТЕ . А И СМЕ СТАВАЛИ СВИДЕТЕЛИ НА МАСОВИ УБИЙСТВА ИЗВЪРШВАНИ ОТ ХРИСТИЯНИ ! ТОГАВА ХРИСТИЯНСТВОТО С КОЕ ДА ДА ГО ИЗРАВНИМ ? С ПЕДОФИЛИЯТА ИЛИ С ШИЗОФРЕНИЯТА ?
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велик е султана. Приказва, но и върши работа. Тихомълком тази година ликвидира над 16000 терористи от ПКК, де факто присъедини сирийската провинция Идлиб и почти 1/3 от Сирия, като я прочисти от кюрдотерорягите, изобщо прекрасно си върши работата. Дай-боже и ние българите някога да имаме такъв президент!!
21
18
 
1
 
! Отговори
ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМ преди 6 години
НИЩО ХУБАВО ТУРСКО НЯМА АМА НИЩО.
20
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...и на този скоро ще му се търкаля зелката по улиците.
19
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мустакан се напиня като ***, обаче излиза само простотизми и глупотевини. Абе хубава работа, ама...
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Турция през 2018 г- Активна" Аз като разправям,че Ергоган е актвиния във връзката, русофилите не ми вярват.
17
13
 
6
 
! Отговори
РъкатаНаМъртвеца преди 6 години
Виждам конците с които ръчичките на тази марионетка на снимката се движат по команда .... грозен театър за овчите души ..... Да живее България !
16
12
 
30
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
Ердо кефи отвсякъде !Винаги съм мечтал , Турция да бъде ръководена от такъв лидер.
15
9
 
26
 
! Отговори
jimmy преди 6 години
Да идва и да освобождава източна румелиа от западно робство!
14
0
 
3
 
! Отговори
lol преди 6 години
who cares
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами защо го коментираш тогава?
12
0
 
0
 
! Отговори
kostadin piskov преди 6 години
До Oсманлията
11
37
 
19
 
! Отговори
Професор-българин преди 6 години
Призовавам всички НЕБЪЛГАРИ тук с никове османлии и прочие да си оберат веднага багажа и със целите си семейства и да се изселят в родна им Турция щом там -при султана е по добре и там да коментират само в местните издания на Джумхуриет и АнадолаНюз щом толкова много държат на Турция редно е да не да пилеят тук геният си,По мхленските форуми и БГ издания ами веднага да идат и да работят там за благото на Турция,която губи страшни експерти.Иначе пишлигари които се попикават да плюят тук бол.
10
29
 
17
 
! Отговори
Новата година преди 6 години
Ердо или ще се поклони доземи на Великият Бял Баща или ще му връчат кюрдската карта и ще го разиграят като *** на панаир. Вземайки предвид огромното му его вероятно е да се случи второто от което Турция няма да спечели нищо и ще има големи проблеми.
9
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очертава се, Ердо ще мори юдейите още повече на 2018
8
18
 
36
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Ердоган е велик!
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да им дадем Борисов. За два мандата ще оправи Турция. Нито армия ни трябва нито война.
6
36
 
14
 
! Отговори
Е преди 6 години
Пишман политик е тоз ислямист. Ще му пуснат от юг кюрдите за баланс и ще му се наложи да изучи опита на нашето ДПС, че те са към 35%.
5
46
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция---вечен враг на България!!!