2017-та – най-добрата за България от кризата насам

Има подобрение на всички макроикономически показатели
2 яну 2018 21:51, Екип на Bloomberg
27
2017-та – най-добрата за България от кризата насам
Снимка: Pixabay

Основният фокус на 2018 ще бъде политиката на доходите, защото основният проблем е намирането на работна ръка в България. Това каза икономистът Турхан Абдула в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Хубаво е, че през 2017 нямаше събития, които радикално да преобърнат тенденциите, подчерта събеседникът. "Въпреки политическата криза, която се получи в началото на годината в България, както и европейската сцена трудностите за съставяне на правителство, както в Холандия, така и Германия, се вижда, че има подобрения. Дори и Гърция реализира икономически ръст и първичен бюджетен излишък.

"2017 бе може би най-добрата година в България от 2008 насам, когато настъпи световната икономическа и финансова криза".

Имаме подобрение на всички макроикономически показатели - ръст на БВП, заетост, безработицата е на исторически най-ниски нива. Наблюдаваме тенденция на пазара на труда за постоянно покачване на доходите, което се очаква да продължи и през настоящата, 2018 година, отбеляза гостът.

Какво да очакваме от Макрон по отношение на френската данъчна система? Как може да бъде туширано негативното влияние на Brexit върху европейската икономика? Има ли позитивни аспекти на излизането на Великобритания от ЕС?

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за наглост е да кажеш, че нещо в България е добре? Начело на държавата - криминална банда илитерати, в съдебната система - рекетьори и наемни бухалки, беднотия до шия, краде се като на умряло, хомосексуалистите стават норма, хората - неграмотен и изпростял "материал", който гласува за горните престъпници, тоест за собствената си ликвидация...
15
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работете, работете, 2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник. До 2025-та повечето малки и средни предприятия в провинцията ще са фалирали, хората вече работят само за да си покриват разходите, от 20 години по-зле никога не е било! Повечето общини и болници са разграбени и вече няма да има кой да запълни дупките в бюджета. Ръст регистрират само тези, които работят с обществени средства, където от 3 млн 1 се краде.
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Някой сиСпоред стъкмистиката живея в палат, само дето като станем едновременно с жената от леглото,не можем да се разминем.Препечени филийки с лучец за закуска-здравословно---------------Ами вместо да висиш до 23 часа да пишеш глупости в нета, легни се наспи и утре се хвани рано за работа.И не яж лучец сабаале, че затова не те взимат на работа.
13
2
 
6
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Тва се1 преди тая криза сме имали баси високия стандарт на живот. Че чак ся се хвалим и с това за
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глупости и лъжи
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
GLUPOSTI I LUJI
10
7
 
16
 
! Отговори
Чугунена тиква преди 6 години
Това виц ли е? Помня 2007 г. от тогава досега сме все надолу. Не знам къде живеете другари гепаджии, но работата е в носа.
9
4
 
15
 
! Отговори
ГЕП преди 6 години
Даа добра беше - гепене безкрай! Следващата ще е още по-добра.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мхм, като с тия от БАН какво направиха...
7
5
 
23
 
! Отговори
Машала,ашкулсун преди 6 години
Най-добра за управляващите ни престъпници,но не и за българския народ.През 2017 на управляващата мафия и минаха номерата:по-високи цени на електроенергия,вода,данъци,хр.стоки,автомобилни застраховки и глоби и т.н.+тоталната корупцията/крадененето чрез нагласени обществени поръчки и еврофондовете и шуробадженащина във властта.Събуди се народе...вече открито мафията наглее и се гаври с българите.ПРОТЕСТИ и ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ като начало до НАРОДЕН СЪД и ЛИНЧ трябва!!!
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквено-Прасешките медии се скъсаха да лъжат материала.
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пийте по една песъчлива студена вода и не се оплаквайте, оти Боко и водата ке ни увеличи още повече
4
3
 
26
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Всичко е пълно и равно,направо чудесно!Само дето народа продължава да бяга...Що ли?Абе оу,какви хора сте?Казват ви че всичко стремително се подобрява,пък вий вярвате само на очите си!Не може така...
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на кого да вярвам. Днес Евробарометър съобщи,че българите сме предпоследни по удовлетворение от живота в ЕС. След нас е само Литва. Миналата година пак бяхме на последно място. Нещо успехите на това правителство не радват никого.
2
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с твоите 400 не дрЕми пред монитора ами отивай да учиш,за метене на улици толкова ,от пенсията на баба ти и дедо ти ли ЗЕ да си купиш компютер или пишеш по поръчка хахахаха кел..ш
1
5
 
43
 
! Отговори
най-накрая преди 6 години
Ами казвайте ги тия неща по-рано, че иначе не можем да разберем кога почва и кога свършва тая криза. С мойте 400 лв не мога да се ориентирам вече в криза ли живея или в рая :)