Членството в еврозоната – новата надежда за България

Влизането ни на този етап обаче е невъзможно
2 яну 2018 11:30,
95

Ако успеем да моделираме процес заедно с председателството на ЕС, който да доведе до бързо и сериозно кандидатстване за еврозоната, можем да улучим главната си задача - влизането в нея. Това коментира в "България сутрин" икономистът Кольо Парамов.

"Само в еврозоната аз виждам надежда за България", категоричен бе той.

Финансистът Емил Хърсев прекъсна надеждите на госта на Bulgaria ON AIR, като заяви, че влизането ни на този етап е невъзможно, тъй като няма създадени механизми за това.

Още по темата

В студиото на сутрешния блок двамата експерти дадоха своята прогноза и анализ на финансовите показатели за 2018 г. Разговорът идва след статистиката на "Галъп Интернешънъл", която твърди, че 18% от българите очакват новата година да бъде икономически подем, а 26% - на икономически трудности.

Все пак тези данни са с три пъти по-оптимистични от изведените в края на 2016 г.

"Очевидно е, че е необходима реформа в еврозоната, по-висш програмен документ, който да последва миналогодишния такъв за размисъл. Влизането ни в нея е първият национален приоритет", убеден е Хърсев по зададената от Парамов тема.

Кольо Парамов коментира и въпроса покачват ли се доходите на българина, спрямо поскъпването на живот, което наблюдаваме, като икономистът отговори:

"Тези несъразмерни пропорции ще съществуват и занапред, защото има неточни разлики, които досега не се отчитаха. Вече нещата си идват на мястото, все по-точни изчисления идват, за да докажат, че забавихме във времето коренено различната доходна политика, която представи едно изкривено състояние на работата в държавата. Имаме още малко да патим", смята Парамов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" бедна изостанала държава от соц блока ""-- Васко Кръпката ли ти е набил тази лъжа в главата ?
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Който чете ЗНАЕ, който се прави на умен ВЯРВА! ""Котката не мисли, тя знае .
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" известният икономист Стив Ханке определи като голяма грешка намерението на българското правителство да кандидатства за Еврозоната. Ханке, който навремето съветваше България да върже лева с долара вместо с дойче марката, днес смята, че валутният борд работи отлично в страната и няма нужда от приемане на еврото ""
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали видяхте какво станас приватизацията ? Тия същитеексперти мушмороци и тогавараздаваха експертното симнение и се получи единголям пладнешки грабеж .
88
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Всъщност от влизането в еврозоната ще пострадат най-вече хората, които имат кредити в евро. То затова много банки се изхитрят и кандърдисват хората да взимат кредити в евро. Защото нали се сещате един кредит в лева при вкарването на евро-то как ще стане наполовина почти?
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С приемането на еврото ще вивърнат на стартовата линия ,в първи клас .
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С приемането на евротоще ви отрежат заплатитес някъде към 40% - 50% .
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Номерът с еврото е много *** , но не е за прости хора .Сега един хляб е 1 лев . Когатосе мине на евро той ще стане1 евро . А заплатите ви няма дастанат по формулата x лв . = x евро ,а по друга :x лв . / a = y евро , където a = 1.95583 например ( курса ) . И правителствотоще каже това не зависи от нас , такъв е курса .
84
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че ще приемем еврото напук на руските ***. А те нека "спестяват" в рубли!! Муууухахахахахахахахах!
83
6
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
И БЪЛГАРИТЕ ХИТРИ ,НЕ ИСКАТ В ЕВРАЗИЯ , А ИСКАТ В ЕВРОЗОНАТА !
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надежда за България можеда бъде само реалната икономика ,която произвежда и продава намеждународните пазари .Всичко друго е празни приказкина " експерти " в телевизионнистудиа . Какъв експерт е тоя Хърсев ?Това е един спекулант , който иска да спечели от смяната на валутата .
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието е пълна глупост ." Доходите растат най-бързо " --с въвеждането на еврото щеприберат излишъците много бързо .
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приемането на еврото ще бъдекатастрофа за много българи .
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
78,Който чете ЗНАЕ, който се прави на умен ВЯРВА!
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕкспертТия приаказки ги говорят немците , и предпочитам да вярвам на тях ,от колкото на пишман експерти и стъкмистики . Я кажи , "експерте" , колко марки има още необменени в Германия и защо ? Или това не ти го спускат на листче , за да го цитираш после . Аре, взимай си статистиките и експертното мнение , и си ги сложи там , където и слънцето не огрява . Хаст ду мих ферщанден , ашлох ???
77
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 75,Изказване на лайк, който нищо не разбира от валути! Еврото носи само ползи, както една деноминация. Разликата образно казано е като да се качиш от Опел комби в БМВ родстър!
76
3
 
4
 
! Отговори
... преди 6 години
До Анонимен 75Абсолютно си прав. От бедна изостанала държава за 10 години се превърнахме в непреодолим фактор. Икономически гигант. Перлата на източна европа.
75
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това съм го чувал и в Испания , когато влизат в зоната. На следващия ден цените просто стават в Евро. Такаче според мен България трябва да си крета така за сега. Леко леко да отбягва . Не ни е нужна друга валута пак и бъдещето е неясно на съюза за следващите 10 години. Излишни шпагати само.
74
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От бедна изостанала държава от соц блока ...до прецедателство на ЕС ! Браво на България за 10 години навакса много. Лайте улични песове ...искам да лаете още поне 40 години :)))
73
5
 
3
 
! Отговори
Експерт преди 6 години
До Анонимен 72Говориш приказки от 1001 нощ. :) Преди двайсетина и повече години някой можеше да ти повярва, ама сега има интернет и всеки може да се увери какви абсурди говориш само с два клика на мишката. Има данни за инфлацията в Германия, има данни за цените по магазините, има всичко. Който иска нека да провери твърдението ти, че Пасатите са станали два пъти по-скъпи. :)Оскъпяване може да се получи от закръгляване на цените при превалутиране и то е в малка степен и не навсякъде.