Хиляди иранци на демонстрации в защита на режима

Те заклеймяват "размирниците", прославят аятолах Хаменей
Обновена: 3 яну 2018 13:02 | 3 яну 2018 13:00, Елка Василева
72
Хиляди иранци на демонстрации в защита на режима
Аятолах Али Хаменей. Снимка: архив, Reuters

Десетки хиляди демонстранти, подкрепящи режима, се събраха днес в различни ирански градове, за да осъдят "размириците", избухнали в страната през последните дни. Това показват кадри, излъчени в пряк ефир от държавната телевизия, предаде Франс прес.

Вдигнали плакати, заклеймяващи "размирниците", демонстрантите скандираха лозунги в прослава на върховния лидер - аятолах Али Хаменей, а също така "Смърт на Америка", "Смърт на Израел" и "Смърт на Монафег", както властите наричат иранската групировка "Муджахидините на народа" ("Муджахидин халк").

Телевизията показа кадри от масови демонстрации в градове като Ахваз на югозапад, Арак в Централен Иран, Илам в западната част от страната, Горган на север и западния Керманшах.

Още по темата

През последните дни в Иран се състояха протести срещу икономическите трудности и властта. Общо 21 души бяха убити в сблъсъци от началото на протестите на 28 декември в Машхад.

Президентът Хасан Рохани нарече протестиращите "незначително малцинство" и добави, че народът ще им даде отпор. Той допълни, че властта при нужда ще мобилизира милиони хора, за да се справят с безредиците.

Демонстрациите започнаха тази сутрин след една спокойна нощ в Техеран, където през трите предходни нощи имаше малки демонстрации, съобщиха медии и организатори.

"Не са публикувани никакви данни за сблъсъци или арести в Техеран", съобщи късно снощи агенция ИЛНА, близка до реформаторите. По улиците имаше и по-малко полицаи, констатираха журналисти от АФП.

Но в град Ленджан, провинция Есфахан двама души стреляха с пушка срещу полицейски пост пред участък и банкова сграда и избягаха, съобщи на сайта си държавната телевизия.

Властите съобщиха, че от събота в Техеран са арестувани 450 души и още стотици - в провинцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти видял ли си дървените американски къщи? Ходил ли си извън Манхатън? Гетата с наркоманите виждал ли си? 40 милиона американски клошари и наркомани виждал ли си?
44
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44А бе *** ти за канарчета ли ни имаш, или смяташ че сега излизаме от пещерите? !Ти бил ли си в Русия? Видял ли си как живеят 90% от хората и тези извън Москва и Петербург? Видял ли си дървените къщи и изкривените външни тоалетни. А знаеш ли мр стедния доход е 20 000 рубли- около 300 долара? А знаеш ли че за цяла Европа и Америка им са нужни визи? Или ми говориш ьа децата на олигарсите и роднините на Путин те наистина ибикалят за сметка на народа!
43
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искат ли демокрация, бе? Сирийците си получиха демокрацията, либийците си получиха демокрацията. Афганистан и Ирак са демократични държави с действаща пазарна икономика. Защо не искат?
42
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главната заслуга на Путин е че успя симбиозата между Мафията и КГБ'то да обяви за партия и установи в Русия диктатура на КГБ.
41
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен русия няма диктатура всеки гражданин си казва мнението.въпроса е друг че младите са патриоти в русия младите работят и учат имат пари и са независими от родителите си обикалят света и се убедиха че като руия няма никаде.диктатурата е в бг правителството на бг распорежда каквото си иска диктуват а народа гладен беден си мълчи ако стачкува утре няма какво да яде и да си плати ток вода парно.затова че за матушка россия дори недей да мислиш мисли си за твоята гладна корупционерска държа
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34 ...80%!
39
4
 
19
 
! Отговори
USSR преди 6 години
до usaКакзо означава този ник, че си американофил или какво? Щото сащ се командват от една шайка евреи, които хич не ти меслят доброто, нито на теб, нито на белите хора! Нали видя Тръмп как им играе по свирката. Същото беше и с Бил Клинтън, аз съм гледал как евреите се гаврят с него в едно клипче, което го изтриха от ютуб! Не можех да повярвам, как американски действащ президент позволява това с него, но явно са много мощни евреите!
38
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До USA А защо мълчеше за Тиквата като пукал в предишнияг си коментар . И как ,, човека на Русия ,,спря три руски енергиини проекта от полза на България и ги подари на Турция .Смучеш от *** си . Велико постижение ,чак там да си навраш главата . А а а ! И Тръмп е руски човек на Путин......90% .
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Komynistite opravlqvat s godini i se pravqt na demokrati.Ograbixa naroda i si postroixa palati .
36
1
 
24
 
! Отговори
ПЛОВДИВ ТЕПЕТО преди 6 години
народа много правилно потъпиха подържаха правителството си иначе ги чакаше като на сирия.а сщ иска да подържа иранския народ да им помогне на народа против правителството .четох в руските новин и.подготвят цветна революция в иран сащ.
35
2
 
4
 
! Отговори
пак преди 6 години
До Анонимен 34Глупости ...
34
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Путин и Ким могат да организират по-голями демонстрации в своя защита !
33
18
 
12
 
! Отговори
USA преди 6 години
До Анонимен 33Мекерето от банкя си е руски човек, бивш възпитаник на тодор живков. Прави се на проевропеец заради еврофондовете които усвоява. Търсете сметка от яловата политика на Европа, коятж подкрепя криминалнопроявени мутри, агенти на Русия. Борисов е срещу санкциите срещу Русия, незнам защо го плюят русофилите. Той си е ваш човек. Питайте Решетников за повече инструкции.
32
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера какви хора са тези които се радват че диктаторски режими като тези в Иран и Русия мачкат народите си унищожават опозицията, пращат шпиц команди да бията неудабните,спират интернет достъпа осъжфат на смърт всички които не подкрепят режимите и демонстрират. Те това ли искат?! И ако го искат то Русия и Иран са много близо до Бълагария и могат веднага да заминат за тези райски страни. Между другото и България май е тръгнала към диктатура но дано не успеят.
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен А мекерето от Банкя,членка на БКП ог 18 юни 1977 година и Червеното котило ГРЕБ какви агенти са ?
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Саудитска Арабела ли ? Хм ! Камъни и саби ,отрязани глави ,ръце !И американки бази, да пазят задниците на кралското семейскво от народната любов . Тези твой клишета са от преди 40-50 години .Щото В Иран жените карат коли откакто са внесени първите ...
29
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27Българското правителство + опозицията са си хора на Русия и бивши хора на държавна сигурност. Агент Иван (каракачанов), ББ, Нинова, червения генерал Радев и всички останали. Пробрема на България е, че продържава да се лашка между изтока и запада. Няма как да си руско *** и да очакваш подкрепа от САЩ. Мислите че американците не четат форуми и не знаят българите какви загубени русофили са? Отивайте в евразийския съюз, за европейци не ставате, а визи за САЩ скоро няма да видите
28
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Язък Майдана на краварите не проработи както при Урките. Само си дадоха милионите но безрезултатно. Щом народа се вдигна а това са милиони не са 500 човека спукана им е работата на Краварите!
27
1
 
23
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
В Иран " спонтанните" протести няма да успеят... А какво наказание ги чака организаторите на тия бунтове не ми се мисли.
26
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До USA Щом по демократичните медии показват кадри от стари митинги, в подкрепа на правителството и предизборни мероприятия и лъжат че са на протестиращи ,вятър работа . Явно е че цирка с т.н. цветна революция нямя да мине .