Кои са ползите от изграждането на втори лифт в Банско

Във всички планини да има възможност за развитие на туризъм
3 яну 2018 14:00, Екип на Bloomberg
50
Кои са ползите от изграждането на втори лифт в Банско
Снимка: Reuters

Икономическите ползи от изграждането на втори лифт в Банско са очевидни. Не само в Пирин, а във всички български планини трябва да има възможност за развитие на ски туризъм, на зимен туризъм, на всякакъв вид туризъм. Това коментира Стоян Панчев от ЕКИП в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Всички знаем какви опашки се образуват пред съществуващия лифт в курорта. Няма логика ситуацията да остане такава. Наясно сме, че всеки като потребител, ако трябва да чака много дълги време за една услуга, няма да остане с положителни впечатления и няма да пожелае да се възползва повторно от въпросната услуга“, подчерта гостът в студиото.

Панчев очерта и още една теза в полза на развитието на туризма в региона, минаващо и през изграждането на втори лифт – когато бизнесът, конкретно туристическият такъв, е успешен, той започва да мисли все повече за опазването на природата. А именно красивата природа е основен фактор за привличане на туристи. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На банскалии им се усладиха големите пари, които печелят от близостта си с Великата планина. На трябва да осъзнаят, че тя все пак е по-малка от Алпите и има своя капацитет. Значи, изпълнен е капацитетът на този район и толкоз! Понеже обичам Пирин, познавам я добре, иска ми се да опазим невероятната й красота. Пирин е на България, значи е и мой, не само на йоддефицитните лакоми хора! Да се направят и други ски-курорти, знам много добри места за нови обекти. Които не е задължително да са гигантски
44
0
 
6
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Само Банско ли има ски писти???Какъв е тоя вой,болниците и образуванието са в пълен крах,те продължават да надават шум за този лифт,каква е тази глупост???Явно някой има интерес от това.Скоро четох,че едва ли не ако няма втори лифт,щяло да има навалица на терминал 2.Същото като величаенето на убитите мутри на ВИС и СИК
43
2
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 6 години
Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!
42
1
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 6 години
При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти.
41
0
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!!Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често.
40
0
 
2
 
! Отговори
левски преди 6 години
До Анонименбраво на коментара;за колко са внесени данъци..
39
0
 
0
 
! Отговори
Aisie преди 6 години
Tolko mnogo postroeni bildingi, duvari, trotoari, sgradi, tolko mnogo levove ot danak sgradi na kvadraten santimetar i taksi smed u bansko, tolko mnogo opashki i prodadeni patenti, licenzi, akcizi i bileti s 20 procenta dds za lift...:-)Oste li ne ste go opanali toia lifting, ve?! :-)
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тоя 2 лифт!!! Целта е разширяване на зоната и строителство от което ще се облагодетелства единствено офшорката собственик на Юлен, която не плаща данъци в БГ. Ползите за КОЙ са може да си отговори всеки средно интелигентен човек...
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото аок в Банско има поне месец - два сезон, в Берковица ще е има няма седмица.Не се сещам как разумен инвеститор ще налее пари там.
36
1
 
14
 
! Отговори
българин преди 6 години
Подкрепям 30 Защо не се направят пистите на Берковица , основата е положена ?! Уникално красив край , с манастир , страхотна планина , на час път от София !!Нали щяха да развиват Северозапада ?!? Управляващите само локуми могат да разтягат!.Всички средства се дават за главанаците от Банско , презастроено до безумие !
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла България занимавате с тоя лифт. Явно някой не се е корумпирал достатъчно, затова се шуми.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагли, по-нагли, офшорно-патриотични лифтаджии, платени от ПЙБ и Йулиен
33
3
 
3
 
! Отговори
ТомбаК преди 6 години
Абсолютно ми е все едно кой ще строи лифта или магистралата или моста...важното е да е качествено и удобно . Има кой да следи за далавери .
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Некъвси панчев с две молекули мозък в тиквата се опитва да прави некви безсмислени туристо-икономически анализи, вместо да каже "цеко нареди на боко да пуска лифта иначе спира кинтите за граб".
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Офшорните ползи са много, особено за Втора Инвестиционна Панка
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ползите са "нашите фирми" да се нагушат. Мсайната и на природата.
29
0
 
11
 
! Отговори
-10 преди 6 години
"че ти колко искаш да и дават, 1500 на камериерка....хаха смях, там бакшиша е важен. Работиш получаваш, мързи те ,заплатка само."Че ти къде си видял някой по нашите курорти да дава бакшиш, ели пък на камериерки?
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да скупчват всичко на Банско защо не оправят пистата на Петрохан?
27
2
 
13
 
! Отговори
-10 преди 6 години
Въпросче-отговрче: Естетсвено, че въпросът не е в чакащите. Въпросът е да се оправдае застрояването на Банско с още хотели. Да се изперат още едни пари.
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За колко туристи са внесени данъци в НАП?Май за тях и четвърт лифт е достатъчен.