МВР за шестимата убити: Цинично престъпление без аналог у нас!

Изключва се версията за убийство и самоубийство
Обновена: 3 яну 2018 18:49 | 3 яну 2018 18:48,
187
МВР за шестимата убити: Цинично престъпление без аналог у нас!
Снимка: архив Reuters

Шест са жертвите на убийството в Нови Искър, изключваме версията за самоубийство. Това каза  Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба във връзка с шесторното убийство в Нови Искър

"Става въпрос за шесторно убийство. Изключвам версията за самоубийство на някой от убитите. Категорично става дума за убийство. Всички са убити с огнестрелно оръжие, не с един, а с множество изстрели“, обясни Сарафов.

Той уточни, че оръжието на убийството все още не е намерено и заподозрян до момента няма.

"Касае се за изключително тежко престъпление, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Лично бих го определил като престъпление без аналог поне в най-близката ни история", обясни Сарафов.

Сарафов изброи имената на убитите: "Неделчо Юнаков, роден 1976 г.; Георги Юнаков, роден 1998 г. – син на Неделчо; Еленка Бурджиева, родена 1945 г.; Нанси Иванова, родена 2001 г.; Боби Иванов, роден 1999 г. и Кети Кюхова, родена 1973 г. Всички са убити с огнестрелно оръжие – не с по един, а с множество изстрели", поясни той. Дали става дума за едно и също оръжие ще стане ясно след като приключат назначеното по делото експертизи.

Още по темата

Имотът, в който е станало престъплението е притежаван от убитите отскоро, МВР ще провери бившите собственици и имало ли е проблеми с прехвърлянето на къщата. Ще проверяват и дейността на убития Неделчо, който вероятно се е занимавал с търговска дейност или кухи фирми, които "чистят" ДДС.

"Както съдебно-медицински, заключенията по които всеки момент ще бъдат представени, така и трасологически експертизи, балистични и т.н. Предстои много работа – лабораторна, по анализи, на веществени доказателства, биологични, дактилоскопични и т.н.", каза още Борислав Сарафов и добави, че към момента все още не е установено и намерено оръжието на убийството.

"Направени са изключително прецизни процесуално следствени действия както статичен оглед на местопроизшествието, така и динамичен. Не е намерено оръжието на убийството", заяви Сарафов.

На въпрос какви са доказателствата, че всички са убити и няма самоубийство, Сарафов
коментира: "По начина, по който са установени телата, по начина на попаденията на изстрелите, защото никой не се самоубива с 3-4 куршума и в крайна сметка в гръб. Когато някой се самоубие оръжието обикновено е на място".

На въпрос какви са версиите, Борислав Сарафов поясни, че се работи по множество версии.

"Убийствата са извършени в нощта 31 декември срещу 1 януари. Това е времето на настъпване на смъртта на всички. Повече подробности и точния час на всеки един за да можем да установим кой е убит първи и кой последен ще можем да уточним след приключване на съдебно медицинските експертизи", добави той и обясни, че целият ресурс на Прокуратурата и МВР е впрегнат, за да се стигне до извършителя.

МВР днес са извършили огледи и по светло, използвано е следово куче, което е отвело полицаите до джипа и трупа на Кети. Продължава огледът в къщата, търсят се следи и гилзи.

Работи екип на Института по психология, те ще изготвят психопрофил на евентуалния извършител.

"Убийствата с са извършени в нощта на 31 срещу 1 януари", каза Борислав Сарафов. Точният час на смъртта на всеки един ще уточним след като приключат съдебномедицинските експертизи. Работи голям екип от прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници.

"Утре ще дадем още информация", обеща шефът на Националната следствена служба. Колегите от щаба работят по горещи следи, разпитват свидетели. Това е казус, който касае обществото. Няма да крием информация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: нови искърубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
4
 
! Отговори
jeni преди 6 години
V tezi kliniki sashto ima dalaveri s mnogo skapi lekarstva , kuhite firmi sashto sa mnogo opasen biznes , ot tam nqkade shte izleze zaekat ! No babata i malkite sa prosto jertvi na neshtastni obstoyatelstva ,svideteli !
119
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 124 Автомата стреля и на единична, брат!
118
6
 
6
 
! Отговори
До 119 преди 6 години
До АнонименЧе помисли Първо защото има единични изстрели в челото на жертвите Изстрелите в телата също не са автоматични откоси поне по броя им може да се определи товаВторо защото са убити на различни места при това доста отдалечениИма и трето
117
3
 
30
 
! Отговори
: преди 6 години
Хванат ли го този, трябва да се иска смъртна присъда, от името на всички нормални хора.
116
3
 
12
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Жената се е опитала да избяга
115
4
 
19
 
! Отговори
, преди 6 години
Да кажем, че го хванат, колко ще му дадат ...15 ...20 може би ? След 10 ще е навън !??? С това правосъдие закъде сме ??? Убил е и децата и жените, най-вероятно невинни, този е психично болен.
114
3
 
21
 
! Отговори
европа преди 6 години
По пет на нож--летящ старт за Европредседателството!
113
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 118 И що да не може един обучен с автомат да разстреля 5 беззащитни човека в къщата им? Много сложно ли ти се струва?
112
9
 
20
 
! Отговори
Някои констатации преди 6 години
Какви са тия санитарчета с джипове БМВ заможни и с нови къщи? Доста съмнителни.За какъв един извършител се говори?Определено убийците са няколко.Санитарите колеги на убития Георги със сигурност знаят много.Разпитани ли са?За едното ДДС едва ли ще се направи такова масово семейно клане.Масовото семейно клане и организираното убийство извършено от група(физически времево и пространствено не е възможно да е оедин извършител) говори за разправа между групировки и за организирана престъпност
111
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 116 Ти за заглушител да си чувал?
110
5
 
8
 
! Отговори
zorka преди 6 години
Tolkova izstreli i ne se e chulo ,znachi e strelqno po vreme garmeneto na piratkite v 24.00chasa ! Ne e bil edin ,nqma kak da zastrelq nqkoi a drugite da stoyat i da go chakat da doide tehniq red ,nai malko pone edno ot decata shteshe da izbqga , kucheto e proyabilo agresiya i zatova e zastrelqno !
109
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук става въпрос за показен разстрел от професионален убиец.Бащата се е замесил в някакви сделки с оръжие и нещо не се е издължил и това е показен разстрел за всички нелоялни в бранша.
108
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно става въпрос за наказание и сплашване на други, вероятно и за страшно много пари! ДАли е свързано със стрелбата по данъчния? Да избиеш деца около нова година и да застреляш немската овчарка - като сценарии от криминален филм.Но се съмнявам в качеството на разследването и в политическото желание за край на тази безнаказаност.
107
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 112 Жената не е била изобщо в къщата. Оня я е намерил след обаждане в гората. Туин Пийкс на квадрат!
106
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всички статии питам:Това, че жената е убита на различно място не ви ли говори нещо? Йок. Делетед.Защо?
105
3
 
23
 
! Отговори
Криминалист в оставк преди 6 години
Нямат кадри вече колегите, млади момчета, мързи ги и не разбират, колкото разкриха Антов/агресията, толкова и тук ще успеят. Ако е работил Профи, а те вече са доста, нямат шанс. Не го ли хванат до ден-два, изобщо няма да го хванат. Дано има улики-камери, някакви следи, нещо, шото иначе анализа не им се удава никак, милите....
104
5
 
20
 
! Отговори
Колега преди 6 години
До КриминалистИмам въпроси към Вас:Кой е бившият съпруг (партньор) на Кети и той биологичен баща ли е на Нанси?Коя е бившата съпруга на Неделчо (и майка на Георги)?Къде са би в периода 31-1.1.?С какво се занимават?
103
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГеорги е на работа в психиатричната клиника в Курило------------------И оттам е влачел забранени медикаменти?
102
4
 
17
 
! Отговори
Страхил преди 6 години
Сума пъти се спомена малокалибрено оръжие. Май това е информация за заблуда. Кой ще тръгне на такава сериозна акция с малокалибрено оръжие ? А и какво се разбира под малокалибрено оръжие ? Флоберка, пистолет Марголин ? Ако се гледа теоретично само калибъра то Калашников 5.45мм и М16 5.56мм също са малокалибрени.
101
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 105 Кво да забелязваме, бе глупaв? Кое не разбра от подзаглавието? Хората ти казват, че убиеца не е самоубиец след това. Тоест убиеца си е на свобода и жив, а не е един от 6-мата мъртви. Имаме само убийство, а не последващо самоубийство. ***!И не се чудя че ти праскат плюсове, те 90% от форумците в тоя сайт са кухи като теб !