МВР за шестимата убити: Цинично престъпление без аналог у нас!

Изключва се версията за убийство и самоубийство
Обновена: 3 яну 2018 18:49 | 3 яну 2018 18:48,
187
МВР за шестимата убити: Цинично престъпление без аналог у нас!
Снимка: архив Reuters

Шест са жертвите на убийството в Нови Искър, изключваме версията за самоубийство. Това каза  Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба във връзка с шесторното убийство в Нови Искър

"Става въпрос за шесторно убийство. Изключвам версията за самоубийство на някой от убитите. Категорично става дума за убийство. Всички са убити с огнестрелно оръжие, не с един, а с множество изстрели“, обясни Сарафов.

Той уточни, че оръжието на убийството все още не е намерено и заподозрян до момента няма.

"Касае се за изключително тежко престъпление, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Лично бих го определил като престъпление без аналог поне в най-близката ни история", обясни Сарафов.

Сарафов изброи имената на убитите: "Неделчо Юнаков, роден 1976 г.; Георги Юнаков, роден 1998 г. – син на Неделчо; Еленка Бурджиева, родена 1945 г.; Нанси Иванова, родена 2001 г.; Боби Иванов, роден 1999 г. и Кети Кюхова, родена 1973 г. Всички са убити с огнестрелно оръжие – не с по един, а с множество изстрели", поясни той. Дали става дума за едно и също оръжие ще стане ясно след като приключат назначеното по делото експертизи.

Още по темата

Имотът, в който е станало престъплението е притежаван от убитите отскоро, МВР ще провери бившите собственици и имало ли е проблеми с прехвърлянето на къщата. Ще проверяват и дейността на убития Неделчо, който вероятно се е занимавал с търговска дейност или кухи фирми, които "чистят" ДДС.

"Както съдебно-медицински, заключенията по които всеки момент ще бъдат представени, така и трасологически експертизи, балистични и т.н. Предстои много работа – лабораторна, по анализи, на веществени доказателства, биологични, дактилоскопични и т.н.", каза още Борислав Сарафов и добави, че към момента все още не е установено и намерено оръжието на убийството.

"Направени са изключително прецизни процесуално следствени действия както статичен оглед на местопроизшествието, така и динамичен. Не е намерено оръжието на убийството", заяви Сарафов.

На въпрос какви са доказателствата, че всички са убити и няма самоубийство, Сарафов
коментира: "По начина, по който са установени телата, по начина на попаденията на изстрелите, защото никой не се самоубива с 3-4 куршума и в крайна сметка в гръб. Когато някой се самоубие оръжието обикновено е на място".

На въпрос какви са версиите, Борислав Сарафов поясни, че се работи по множество версии.

"Убийствата са извършени в нощта 31 декември срещу 1 януари. Това е времето на настъпване на смъртта на всички. Повече подробности и точния час на всеки един за да можем да установим кой е убит първи и кой последен ще можем да уточним след приключване на съдебно медицинските експертизи", добави той и обясни, че целият ресурс на Прокуратурата и МВР е впрегнат, за да се стигне до извършителя.

МВР днес са извършили огледи и по светло, използвано е следово куче, което е отвело полицаите до джипа и трупа на Кети. Продължава огледът в къщата, търсят се следи и гилзи.

Работи екип на Института по психология, те ще изготвят психопрофил на евентуалния извършител.

"Убийствата с са извършени в нощта на 31 срещу 1 януари", каза Борислав Сарафов. Точният час на смъртта на всеки един ще уточним след като приключат съдебномедицинските експертизи. Работи голям екип от прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници.

"Утре ще дадем още информация", обеща шефът на Националната следствена служба. Колегите от щаба работят по горещи следи, разпитват свидетели. Това е казус, който касае обществото. Няма да крием информация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: нови искърубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
28
 
! Отговори
Jiki преди 6 години
Аве Цацарка нали беха с по един издтрел бе ?!? Да та ... в прокурорс
99
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забележете подзаглавието на статията:"изключва се самоубийство и убийство" е тогавакакво е? Естествена смърт? ***!
98
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трийсет минути преди полунощ на 31 декември Георги е на работа в психиатричната клиника в Курило. Там работи като санитар от няколко месеца. Звъни баща му Неделчо и настоява момчето да се прибере вкъщи, защото имало проблем. Той тръгва притеснен. Казва на колегите си, че ако не се върне до 30 минути, няма да се върне никога. Два дни по-късно в семейната къща деца от квартала откриват безжизнените тела и търсят полицията. СИНЪТ Е ЗНАЕЛ ЧЕ Е НАГАЗИЛ В КАЛТА И НЯМА ДА ИМА ИЗМЪКВАНЕ.
97
4
 
30
 
! Отговори
Давид преди 6 години
от 89 насам , политиците унищожиха заводи за 120 милиарда долара , изгониха 3 000000 българи и създадоха от една здрава нация - болен народ . ДС се пропука и агентите и станаха чужди такива , които са на път да признаят и трети пол . Църквата мълчи . Щото въпреки каноните и , и те работят за ДС :) 3 дена ни занимават с това убийство , което е наистина трагично и тихомълком гласуват за хора , които не могат да произвеждат деца :) за кой работи вие в ДС последно
96
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От МВР обявиха ли вече кучето за главния заподозрян? Веднага се сещам поне за 2 кланета в последните 20 години (застреляното семейство от мезонета в Гео Милев и измъчваните и убити българин и македонка от Редута). Виновни до ден днешен няма естествено.
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следовател9. Да се провери има ли взлом от което следва точка:10. Ако няма следи от съпротива е вероятно бийците са много близки.В заключение: В кучето може да е заровено кучето !
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ппчерка е сходен с този на руската и чеченска мафия, сега дали те са имали взимане даване с тях или просто са станали неволни свидетели на нещо е отделен въпрос
93
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 97 Говорим не за мутри , а за детенце момиче, жена... ти у ред ли си бе? Как може да сравняваш пукотевицата на Бай Миле или тази с Митьо Очите с това убийство на семейство?
92
4
 
14
 
! Отговори
94 преди 6 години
Да бе не е имало, помня 70-те години като бях в казармата се коментираше един случай на новобранец дето по време на караул си вдигнал шапката и изтрепал 12-13 стари войници в спалното, е естествено тогава по телевизията нищо не се каза
91
6
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Високи сини планинии къщите на Ужаси,а Х5-тици БМВ-та,водят право на небето.
90
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДавам ти пример: убийството на бай Миле. Пак 6 жертви.
89
10
 
25
 
! Отговори
гост преди 6 години
До пишещата тази статия- Боряна Павлова.-Извинете госпожо писач- грамотна ли сте- писали сте :" Изключва се версията за убийство и самоубийство" ? Ако не е нито убийство, нито самоубийство - то какво е - според мен е неграмотен журналист. Защо не продавате банички в някоя сладкарница?
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 92 Ми да дееее... позираш с автомат???? Значи нямаш нищо общо с каналите за оръжие искаш да ми кажеш? Или баща ти?
87
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къщата продава ли се? Бих я купил ама на половин цена.
86
3
 
8
 
! Отговори
до 89 преди 6 години
Човек, по света за много по-маловажни неща от жени/пари са гръмнали цели семейства. Относно автомата, единният от жертвите позира с Калашник във Фейзбука.
85
3
 
3
 
! Отговори
до 89 преди 6 години
Човек, по света за много по-маловажни неща от жени/пари са гръмнали цели семейства. Относно автомата, единният от жертвите позира с Калашник във Фейзбука.
84
23
 
5
 
! Отговори
! преди 6 години
Поредното посткомунистическа касапница. В нормалните държави такива неща не се случват, а се случват само в посткомунистическите псевдо държави. Например в USA и UK такива касапници няма, като изключим някои фанатизирани ислямски араби които правят касапниците. Но все пак и арабите са хора затова трябва да сме толерантни. Истинските деца закърмени с демокрацията, свободата и либерализма не правят такива неща.
83
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 88 Брат, кой ще ти разстреля цяели 5 човека заради някаква ***, бе? Ти у ред ли си? Много ясно че има вмешателство на интереси. Как синът позира с автомат? Кой позира с автомат, бре? Смятай в кви лайнa са се забъркали тия от фамилията.
82
4
 
31
 
! Отговори
Криминалист преди 6 години
Щом жената е била оставена за последна (най-вероятно за да може изрично да види цялото клане преди това), и съответно убита на друго място и тъпкана в някакъв кладенец говори най-вече, че главната мишена е била тя и най-много е "трябвала" да страда. Работата е била лична и яростта най-вече насочена към нея. От там да търсят виновника.
81
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом във всички жертви има по няколко куршума, то е ясно че не е стреляно с пистолет, а с Калашник най-вероятно.