МВР за шестимата убити: Цинично престъпление без аналог у нас!

Изключва се версията за убийство и самоубийство
Обновена: 3 яну 2018 18:49 | 3 яну 2018 18:48,
187
МВР за шестимата убити: Цинично престъпление без аналог у нас!
Снимка: архив Reuters

Шест са жертвите на убийството в Нови Искър, изключваме версията за самоубийство. Това каза  Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба във връзка с шесторното убийство в Нови Искър

"Става въпрос за шесторно убийство. Изключвам версията за самоубийство на някой от убитите. Категорично става дума за убийство. Всички са убити с огнестрелно оръжие, не с един, а с множество изстрели“, обясни Сарафов.

Той уточни, че оръжието на убийството все още не е намерено и заподозрян до момента няма.

"Касае се за изключително тежко престъпление, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Лично бих го определил като престъпление без аналог поне в най-близката ни история", обясни Сарафов.

Сарафов изброи имената на убитите: "Неделчо Юнаков, роден 1976 г.; Георги Юнаков, роден 1998 г. – син на Неделчо; Еленка Бурджиева, родена 1945 г.; Нанси Иванова, родена 2001 г.; Боби Иванов, роден 1999 г. и Кети Кюхова, родена 1973 г. Всички са убити с огнестрелно оръжие – не с по един, а с множество изстрели", поясни той. Дали става дума за едно и също оръжие ще стане ясно след като приключат назначеното по делото експертизи.

Още по темата

Имотът, в който е станало престъплението е притежаван от убитите отскоро, МВР ще провери бившите собственици и имало ли е проблеми с прехвърлянето на къщата. Ще проверяват и дейността на убития Неделчо, който вероятно се е занимавал с търговска дейност или кухи фирми, които "чистят" ДДС.

"Както съдебно-медицински, заключенията по които всеки момент ще бъдат представени, така и трасологически експертизи, балистични и т.н. Предстои много работа – лабораторна, по анализи, на веществени доказателства, биологични, дактилоскопични и т.н.", каза още Борислав Сарафов и добави, че към момента все още не е установено и намерено оръжието на убийството.

"Направени са изключително прецизни процесуално следствени действия както статичен оглед на местопроизшествието, така и динамичен. Не е намерено оръжието на убийството", заяви Сарафов.

На въпрос какви са доказателствата, че всички са убити и няма самоубийство, Сарафов
коментира: "По начина, по който са установени телата, по начина на попаденията на изстрелите, защото никой не се самоубива с 3-4 куршума и в крайна сметка в гръб. Когато някой се самоубие оръжието обикновено е на място".

На въпрос какви са версиите, Борислав Сарафов поясни, че се работи по множество версии.

"Убийствата са извършени в нощта 31 декември срещу 1 януари. Това е времето на настъпване на смъртта на всички. Повече подробности и точния час на всеки един за да можем да установим кой е убит първи и кой последен ще можем да уточним след приключване на съдебно медицинските експертизи", добави той и обясни, че целият ресурс на Прокуратурата и МВР е впрегнат, за да се стигне до извършителя.

МВР днес са извършили огледи и по светло, използвано е следово куче, което е отвело полицаите до джипа и трупа на Кети. Продължава огледът в къщата, търсят се следи и гилзи.

Работи екип на Института по психология, те ще изготвят психопрофил на евентуалния извършител.

"Убийствата с са извършени в нощта на 31 срещу 1 януари", каза Борислав Сарафов. Точният час на смъртта на всеки един ще уточним след като приключат съдебномедицинските експертизи. Работи голям екип от прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници.

"Утре ще дадем още информация", обеща шефът на Националната следствена служба. Колегите от щаба работят по горещи следи, разпитват свидетели. Това е казус, който касае обществото. Няма да крием информация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: нови искърубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
43
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на Тодор Живков и социализма редовно ставаха аналогови шесторни убийства, но вестниците тогава не пишеха за това.
19
12
 
14
 
! Отговори
Alarak преди 6 години
Абе ужасна случка е станала, лека им пръст на убитите, а да попитам само аджеба, кога по дяволите вие господа "полицай"един път ще си свършите работата, все след дъжд качулка, все като стане белята и кой беше няма все намерени все разчитате някой друг ако има информация да ви помогне, а вие зак'во взимате заплати друг да ви върши работата от какъв зор,ващо майна е все едно да викна 6 човека да наливат 4 кубика бетон да им платя да ги нахраня и накрая сам да съм си свършил работата а наще юнаци о
18
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не може да предотврати отмъщението на побеснял любовник, не знам някъде да има превенция на битовите престъпления.
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кутията на Пандора е отворена...
16
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия щом лъжат за такова нещо ще лъжат като цк на бкп по време аварията в Чернобил.
15
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията не е длъжна да ви дава обяснения, даже обратното -длъжна е да пуска дезинформация, така че престанете с глупашките заяждания.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9Питай данъчните, прокуратура и т.н.
13
7
 
36
 
! Отговори
... преди 6 години
Цацата снощи друго говори! Никаква организация, пълна хамалогия. Днес съседа изнася иформация, кой как и с колко куршума е застрелян. Пратили пет трътльовци да търсят пистолет в гората, те не могат да изскачат склона. Въобще пълен цирк. Хващам бас, че няма да бъде заловен убиеца!
12
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
държавата пропада и пропада...thank you , на всички управляващи от 99год насам. вие разрушихте всичко.от морал до инфраструктурата
11
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забъркали са се в много грубо отрязване на бивш любовник-психопат. 10 куршума в един човек са работа на побеснял индивид. Дано не очисти още някой докато го хванат.
10
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направени са изключително прецизни процесуални следствени действия......а тефтерчето намерено от журналисти !!!
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой миже ли да обясни какво значи "кухи фирми", които се занимавали с изчистване на ДДС?
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изключва се версията за убийство и самоубийство===Някаква друга версия изключва ли се? Псевдоубийство, квазиубийство, антиубийство и т.н.?
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кети ги е завела при парите, скрити в кладенеца, където са я думнали и хвърлили, след това отиват да премахнат мъжа / гръмнат с най-много куршуми/, но в къщата се оказват много хора, които не е трябвало да са свидетели.
6
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На единия прякорът му бил "Схемата". Друг от въпросните труповe бил гадже с бивш затворник. Какво изобщо да коментираме? Случайни хора никой никога няма да убие умишлено по този начин. Стига толкова. Каквото повикало, такова се обадило. Както казаха- жалко за немската овчарка...
5
9
 
32
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Тъпотия е да коментираш така при положение че има убити 3 деца и една баба. И въпроса е - има ли подобрение по отношение на престъпността последните 7-8 години или няма? "Запазена ПР марка на господин ББ е борбата със всякаква престъпност"
4
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дядото комшия им разби схемите на белите якички
3
46
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за невинното куче, наистина! За другите отрeпки няма смисъл да се коментира- случайни хора не убиват. В гетото в Бронкс е ежедневие да избършaт дори 10 души от едно семейство. За грешките на един патят всички около него- и така трябва да е.
2
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи говореше едно, сега друго, а утре кой знае какво ще измисли. Ако успее да измисли нещо. Не може дори да лъже като хората. Бат Бойко това не го интересува а газа в Добруджа
1
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изключва се версията за убийство и самоубийствоНе става хем да имаш една тортичка и хем да я изядеш и после да я имаш не става.