Убийство от страст или планиран разстрел в Нови Искър?

Експерти съветват разследващите да не дават подробности
78

24891 гледания   |  Още видео

Убийство от силна емоция или хладнокръвен предварително планиран разстрел стоят зад кървавата баня в Нови Искър? Експерти не спират да търсят причината, довела до жестоката саморазправа в къщата на ужасите в новогодишната нощ.

Според бившия вътрешен министър Румен Петков подобно убийство не би могло да бъде извършено от емоционално претоварен и неподготвен човек. Ексшефът на МВР определи саморазправата като невиждана по бруталност и безочие.

"Прибързаните анализи и разсъждения за убийството в Нови Искър няма да доведат до отговори", каза Петков пред Bulgaria ON AIR . Той призова службите да бъдат оставени да си свършат работата.

Още по темата

"Очакванията на обществото са хладнокръвното убийство да бъде разкрито възможно най-бързо и да се раздаде справедливост. Но прибързаните анализи и разсъждения няма да доведат до отговори", каза още ексминистърът.

Според него ще бъде доста трудно да се определи дали убийството е извършено от един или повече души, тъй като през последните 50 години съдебната ни медицина няма подобен аналог.

Адвокатът Людмил Рангелов пък отхвърля версията причината за бруталния разстрел в Нови Искър да са кухи фирми с ДДС. Тази версия лансираха вчера официално разследващите.

"Според мен това е храна за журналистите. Извършителят е изпитвал много силна емоция и гняв. А убийствата в къщата са извършени в много кратък период и съдебната медицина трудно ще даде отговор за тяхната поредност", допълни Рангелов.

И Петков, и Рангелов се обединиха около тезата, че не бива да бъдат разкривани множество подробности около престъплението, тъй като те могат да насочат очакванията на обществото в друга посока, както и да осигурят предимство на извършителя.

Два дни след Нова година в двуетажната къща в Нови Искър бяха намерени телата на Неделчо Юнаков, на 19-годишния му син Георги, на доведената му 16-годишна дъщеря Нанси, на гаджето й Боби, на тъщата, както и на немската овчарка на семейството.

44-годишната Кети, майка на Нанси и жена на Неделчо бе открита по-късно в кладец на запусната вила на три километра от къщата.

От МВР и прокуратурата обявиха, че няма да крият информация по случая, защото жестокото убийство е обществено значим проблем.

Разпитвани са всички съседи на Неделчо и Кети, проверени са и всички телефонни разговори, които са водили през последните седмици. Проверено е алибито и на бившия мъж на Кети, който според информация в интернет е бивш затворник.


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
До К.Л.
Е, барабан ли да бият до къде са стигнали?
Това да не е някакъв екшън сериал на който да очакваме продължението?
33
5
 
15
 
! Отговори
Александра преди 2 години
Банда професионални килър , е най вероятно да стоят, эад жестокия шесторен раэстрел!!! Трафик на дрога и нечистите сметки на семейството!!! Очистено е цялото семейство и то по най брутален и эловещ начин в стил АЛБАНСКА МАФИЯ!!!
32
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До вергиния

Какъв е проблема пълнителите да са пет, оръжията две или повече от един убийци?
31
1
 
11
 
! Отговори
К.Л. преди 2 години
До 4:
Жената или е убита с тях в къщата и закарана със семейните джип до кладенеца, или по-вероятно отведена жива до кладенеца и убита там. Причина - за застраховка. Ако бяха открити по-рано труповете килърите да спечелят още няколко часа докато полицията се занимава да я издирва.
Като направят медицинските експертизи ще стане ясно кой кога как убит. Може вече да знаят нови подробности, но да мълчат засега.
30
3
 
9
 
! Отговори
вергиния преди 2 години
в един пълнител колко патрона има?слушам,слушам и си мисля дали пък не са били поне трима убийците?
29
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен
Сещаш ли се, че на 31.12. е като на война, а патрон 22 калибър/поне така писаха/ гърми и по-слабо от най-обикновена пиратка?
28
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом след 4 дни все още МРВ нямат и файда какво се е случило (както винаги), извършителят няма да бъде намерен никога. Гаранция.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
24
Ами виж му бизнесас тирове до бивша Югославия. Само това е достатъчно, за да се изяснят много неща.
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално хората ги е страх да говорят
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може чак два-три дена след убийствата да ги открият? А не веднага? Във всеки труп по няколко патрона. Ми то си е било стрелба като на война. И никой от селото не е чул и видял нищо?
24
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19

Албанската мафия (или която и да е мафия, още по-малко чужда такава) няма да се занимава с дребни далавераджий които обитават някаква колиба в една бедна д*пка като Нови Искър,.
23
3
 
37
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Бог да прости покойните, за огромно съжаление между които има и 3 деца. Годината не започва добре. Печелят от подобни новини само медиите. Разтягат теории и локуми, а истината са неуредени сметки и излъгани частни лица. Така си мисля аз, с моята тиква. Както виждате, животът ни се американизира с бързи крачки!
22
2
 
12
 
! Отговори
до 20 преди 2 години
За да не го разпознае после, естествено.
21
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е, че всички убити са познавали убиеца си или поне са имали представа кой може да ги поръча и за това са убити до един. Ако "семейството" се е издържало по непочтен начин, всички са били в кюпа... ако убиеца е ходил често у тях и кучето го познава може затова да го е свитнал и него.
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо е убил кученцето?
19
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде стига с тези глупости за убийство от страст. КОгато си емоционално обвързан, трепеш само обекта на страстта, а не затриваш цяла фамилия. Това е почерка на албанската мафия - те затриват набелязаната жертва с наследниците до девето коляно.
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Местен човек, който умее да стреля. Ловджия. Познава семейството (съответно бе необходимо да ликвидира и кучето да не го разпознае) и познава района (местността където бе убита последната жертва). От ФБР ли трябва да дойде някой да им го каже на нашите "разследващи"?
17
5
 
10
 
! Отговори
Тиквич преди 2 години
Улицата беше асфалтирана по документи
16
7
 
15
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 2 години
Аз искам да знам беше ли асфалтиран улицата на местопрестъпението с еврофондове?
15
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво ги питате бивши и настоящи министри на милицията,бивши и настоящи секретарки на милицията,разни бивши и сегашни "експерти" които от 30 години ги виждаме какви доказани високоплатени некадърници са!Знаят толкова колкото и баба ми!