Ким Чен Ун иска преговори с Южна Корея без посредници

Нужни са усилията и на двете страни, заяви той
Обновена: 7 яну 2018 10:44 | 7 яну 2018 10:05, Александър Попов
45
Ким Чен Ун иска преговори с Южна Корея без посредници
Снимка: Reuters

Северна Корея изпрати на Южна Корея списък с участниците си в първите от над две години преговори между двете враждуващи държави, съобщи днес Сеул, предаде Франс прес.

Преговорите ще се проведат във вторник в граничното селище Панминчжон и ще се отнасят за участието на Пхенян в Зимните олимпийски игри, които започват следващия месец в Южна Корея.

Севернокорейската делегация ще бъде предвождана от И Сон-гвон, отговарящ за междукорейските отношения, съобщи южнокорейското министерство на националното обединение. Той ще бъде придружен от четирима представители, включително такива, които отговарят за спорта.

Преговорите идват след две години на влошаване на обстановката на Корейския полуостров, през които Северна Корея извърши три нови ядрени опита и редица ракетни изпитания.

Вчера американският президент Доналд Тръмп изрази надежда, че преговорите ще донесат положителни резултати. Отговаряйки на въпроси на журналисти в президентската резиденция в Кемп Дейвид, щата Мериленд, Тръмп също изрази готовност да разговаря със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, въпреки взаимната размяна на обиди между двамата.

"Абсолютно, бих го направил... Нямам никакъв проблем с това", каза Тръмп, цитиран от ДПА и БТА.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун призова от своя страна за създаване на условия за подобряване на отношенията между Сеул и Пхенян.

"Северна и Южна Корея не трябва да бъдат свързвани само от миналото, важно е да се подобрят отношенията между Сеул и Пхенян и постигне пробив по въпроса за обединението“, заяви Ким Чен Ун, цитиран от държавната агенция на Северна Корея.

Севернокорейският лидер също така е подчертал в изявлението си, че за подобряването на отношенията между Северна и Южна Корея са нужни усилията и на двете страни. Според него, корейският проблем е вътрешен за двете държави и в неговото решаване не трябва да участват външни страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43 - Нещастнико , цар долар от никъде не могат да го изгонят.Ме4тат не вредна !
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говедата скоро ще ги изритат и от Корейския полуостров.Браво на Ким.
40
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са поканени от законното правителство на Юга за да ги бранят от агресивния север. Веднъж вече вероломно ги нападнаха, няма да го позволят повече.А бълнованията на дребното човече-ракета са просто смехотворни - искал обединение, но разбира се под неговото вещо командване.Надай се коньо за зелена трева.
39
6
 
10
 
! Отговори
регулировчик преди 6 години
Ким от години тръгна по китайския път и на американците им се плаче, от един нов, малък Китай. Начело с Ким.
38
7
 
13
 
! Отговори
младен преди 6 години
"Според него, корейският проблем е вътрешен за двете държави и в неговото решаване не трябва да участват външни страни."Адски е прав. ФАЩ да не се месят тоя път.
37
3
 
7
 
! Отговори
batmario преди 6 години
Ким Чен Ун е завършил висше в Швейцария...Мислите ли че му е лесно...Системата е проблема.
36
1
 
4
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Когато е трябвало по история съм имал отлични оценки! Ти явно си пропускал тези часове. А като гледам и по граматика!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Така еТи вземи клас по история.
34
9
 
15
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Трябва и двете Кореи да кажат на говедарите, че не следва да се месят в отношенията по между им! Да се почувстват говедариите ненужни, отхвърлени и отритнати! И без това нямат работа на полуострова!
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прасчо ко стана бе? Какви са тези преговори нали имаше ракети това онова?
32
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примката се затяга около връта на прасчо. Санкциите изтощават народа , а това означава въже. Трябват му спорт и мили думи малко да закрепи положението. Но така или иначе е пътник до 2-3 години. Ще усети гладен кореец хоро играе ли.
31
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са на колене пред една страна която от десетилетия е под жестоки икономически санкции и изолация.
30
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самите американски граждани (средноинтелигентни) са погнусени от външната политика на САЩ и хауса, който създават, но родните сини другарки като матросовци скачат да защитават Демократичната Бащица на народите.
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали бяхте съюзници със САЩ. Заедно избивахте и тероризирахте българите, за да смените властта.
28
13
 
12
 
! Отговори
Бачо Илия преди 6 години
Явно положението в СКорея е взело да се спича, сигурно мамбото става кът за народа и ким чен ух търси изход или отвличане на вниманието на стадото си. Друго логично обяснение не виждам.
27
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малкият Ким добре нарита наглата американска моpда.
26
7
 
19
 
! Отговори
ф преди 6 години
И каква стана тя? СК ще има спортисти на олимпийските ,а Русия няма да има ........ И после кажете ,че САЩ не са полицай ,съдия и прокурор в нашето време .
25
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво търсят краварите там? САЩ = Световния юдейски жандарм. Преговорите между двете кореи са си тяхна работа и няма място за американски мошенници. Тия са възприели света за бащиния и се бутат там където никой не ги пита само да създават напрежение.
24
5
 
12
 
! Отговори
хйдртъ преди 6 години
на плоската глава май и свършиха циркаджийските номера :)
23
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде САЩ са извършили тероризъм, един пример?В София например - 1943 какво хвърляха по мирното население? Бонбони ли?По лесно е да се посочи къде САЩ не са извършили тероризъм.