Женствени мъже, мъжки момичета... Феминизмът създал третия пол!?

Как съвременната епоха роди транссексуалността
9 яну 2018 20:15, Екип на Dnes.bg
59
Женствени мъже, мъжки момичета... Феминизмът създал третия пол!?
Снимка: архив Reuters

В нашата епоха се наблюдава особен феномен - обличаме в нови думи старите ситуации, пише Ерик Земан от "Фигаро". Френската литература винаги е създавала образи на жени с "мъжка" физика, както казваше Флобер, и още повече "женствени" мъже. Това полово антредьо беше подигравано, уязвявано с лоши шеги, рядко изтезавано. Решихме да го приемем сериозно, дори трагично, измисляйки израза "неутрален пол": нито мъж, нито жена; трети пол, пише "Труд".

Още по темата

Нашата епоха има също тази особеност да иска от съдията мнението му за всичко. Това нахлуване на съдебната власт би скандализирало революционерите от 1789 г., които смятаха, че съдията е само "устата на закона". Но нашите модерни прогресивни дейци са убедени, че управлението на съдиите е най-доброто от републиканските ценности и на правовата държава. Не е учудващо, че тази история с "неутралния пол" – какъвто един човек поиска да бъде вписан в документите му за самоличност – стигна до Касационния съд (съдът отхвърли искането му, бел. пр.).

Характеристика на нашата епоха е, че приема много сериозно тези сексуални истории, с които се забавляваха на драго сърце развратните ни предци.

Вече няма разлика между местни и чужди, нито между мъже и жени. Ние създаваме едно неразличимо същество, без отечество, без корени, същество "без качества”, за което вярваме, че ще бъде по-свободно, докато то ще бъде всъщност само по-празно.

Феминизмът се съдържаше в думите на Симон дьо Бовоар: "Не се раждаш жена, ставаш такава".

Този първоночален конструктивистки феминизъм породи теорията за рода, скъпа на Джудит Бътлър, която смята, че не трябва да бъдем определени от сексуалната си природа – която всъщност е "социална конструкция", измислена от мъжете, за да оправдаят господството си над жените – а от своята индивидуална воля, от суверенния си избор.

Феминизмът завършва със сексуално обезразличаване и хомосексуални или транссексуални искания, въпреки възмутения вой на някои феминистки, искрено ужасени от чудовището, за чието създаване са допринесли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: феминизъмтрети пол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
2
 
! Отговори
пръчот преди 6 години
Най-обичам на феминистките в кафявата точка да го слагам. Стават мирни, тихи и любвеобилни...
44
4
 
4
 
! Отговори
аве фюрер преди 6 години
Паталогичното увреждане на мозъка на презряната хомосексуална и-з-м-е-т е единствената причина за ситуацията ,а европедерастията у парламента в Брюксел само влошава нещата . НО , има надежда, скоро пещите може пак да пламнат и сапуна да поевтинее драстично.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като знаем каква могъща гилдия са адвокатите в щатите, не ви ли се струва, че нарочно създават нови и нови възможности народа да се съди за всичко възможно, и така докато обществото напълно се парализира? Поне пара.зитът ще умре с гостоприемника. Така че ***-мендъри, права и т.н. са само начин да се одерат хората. Е и робския затворнически труд не им идва лошо.
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПeдepacтИята е остра психическа болест на умствено-изостанали индивиди, която се лекува с тежък труд в кариерите за добив на инертни материали.
41
6
 
7
 
! Отговори
те това искат преди 6 години
Какъв е проблема с третия пол?Тава че иска да ни занимава със себе си.Фреди Меркюри пееше хубаво, но беше гей. И какво от това? Аз и сега слушам песните му и никога и преди и сега не съм имал намерение да се женя за него.Този който изобретява аналоговия компютър и разгада Енигма през ВСВ. Той си беше абсолятно перко и беше напълно наясно с това.Той се самоубива, но оставя научно постижение.Просто трябва да отдаваме заслуженото на ума и да не им обръщаме внимание.
40
0
 
3
 
! Отговори
по-кротко преди 6 години
Ако слушаме докторите всички трябва да влезем в болница за да има работа за тях.Ама тогава кой ще работи че да им плаща?
39
1
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: "оптимист" (номер 39)Да, разбира се, прав си че такива новини не са повод за ярост и оплюване, а тъкмо обратното. Колкото повече "oбpaтни" има, толкова повече жени ще има за нас, хетеросексуалните, така че това са си все хубави новини - трябва да се радваме.Лошата новина е, че хомосексуалните няма да изчезнат. Толкова години, столетия, хилядолетия дори ги е имало, няма как да очакваме сега да се стопят.Но хубавото е пък че няма и да се увеличават. Така че - спете спокойно!
38
8
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: "оптимист" (номер 39)Да, най-ужасният и най-гадният феминизъм беше по времето на комунизма.То изобщо, ако имаше нещо хубаво при комунизма беше толкова малко че не си струва да въздишаме по него.Няма да забравя жената тъкачка-многомашинничка, жената с каска на главата по строежите, с оксижен в ръка. И прочие.Не че това го няма и днес, и в други некомунистически държави.Филмът "Флашданс" е пример за това.Но комунизмът беше военна идеология - всички да сме в един строй и с униформи.
37
8
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 37"Природно обусловено е жената да е майка, да е домакиня, да е слаба и прочие".Дай дефиниция какво означава да си "слаб"???Четеш ли си после каквото пишеш?Май не.Хуманоидите, в частност Хомо Сапиенс, тоест ние, хората, спадаме към групата на така наречените бозайници. Млечни жлези има и при мъжете, но не можем да кърмим защото са недоразвити. А се развиват под действието на естрогена.Жените пък също имат простата, но тя се развива под действието на тестостерона.
36
8
 
3
 
! Отговори
оптимист преди 6 години
През 1960 - 1970 - 1980 те човек беше принуден да слуша феминистки наставления за Еманципация на жената. Всъщност това беше рупор на третия пол.Тези жени не се женеха, не раждаха деца, държаха се антагонистично с мъжете.Сега комунистката Нинова се разграничава от истината. Да не казваме че сбърка пропагандната брошура с Истанбулската Конвенция.Тази /жена ли е не зная/ е вредна за обществото.Както и да е третия пол не ражда деца и ще погине. Ще останем хетеросексуалните.
35
6
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Свестните у нас считат за луди!И ги карат "да си пият хапчетата"...А лудите се разхождат по улиците на свобода.Опасно лудите. Убийци. Затова стават и толкова убийства.Щото няма свободни места в психиатриите. Болниците са недофинансирани.Затова опасно лудите ни карат нас свестните "да си пием хапчетата".Щото те отказват да си ги пият.Комунистите (ГЕРБ) викат че са антикомунисти и се борят против комунистите.В България всичко е наопаки!Алиса в Огледалния Свят!
34
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип няма по неестествено нещо от феминизма.Природно обусловено е жената да е майка, да е домакиня, да е слаба и прочие.Другото е като да вървиш против природата. Мъжа, колкото и да си обича детето няма бащин инстинкт (както майчиния). Не може да го кърми. Просто света е такъв какъвто е. Като го променяме, променяме и характеристиките на половете.
33
9
 
22
 
! Отговори
Жените сме виновни! преди 6 години
Жените сме виновни за всичко в голямата си част. Първо майките превръщат синовете си в женчовци, като не им дават нищо да свършат дори забраняват на момченцата си да се държат кавалерски с жените си щото ... кво толкоз са им дали загубени... най-много деца да им родят. После какво става с тия мъже? Нито се женят, нито семейства създават - ми най-много да обърнат резбата. И без друго мама ги е възпитала да се държат като жени. А от там и жените стават мъжкарани, разчитайки само на себе си.
32
6
 
3
 
! Отговори
Tiger преди 6 години
До Един българинВземи си хапчетата, че пишеш глупости и хората ти се смеят.
31
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените стават по-мъжествени, когато мъжете не се държат като такива. Навремето молих 3-4 мъже да дойдат да ми помогнат с една мъжка работа в дома ми - всичките увъртаха. Накрая дойде една приятелка и двете се справихме със ситуацията. Та така по необходимост ставаме мъжкарани. И МРАЗИМ женчовците!
30
17
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Понятието "трети пол" съществува на практика от векове в някои азиатски и полинезийски култури. Сега, точният термин не е такъв, но има такава културна традиция, да го наречем така.Сега, ако трябва да разсъждаваме трезво, биологичните полове са два: Мъжки и женски.Както има черно и бяло. Това което се намира между тях (черното и бялото) можем да го наречем... 50 нюанса сиво.За разочарование на вярващите и свещеницитие, природата прави грешки, защото тя не е Бог. Ерго - не е безгрешна.
29
2
 
13
 
! Отговори
Ади преди 6 години
До do 16Това е целта на тия откачалници от НПО-тата - *** провокатори и човекомразци. Да настроят хората помежду им един срещу друг, не да защитават права.Питам се, защо мълчи Прокуратурата в България. Техните искания са първо противоконституционни! Ратифицират ли тази конвенция, това ще е противоконституционно също и тя може, стига да има кой, да се денонсира.
28
2
 
16
 
! Отговори
do 16 преди 6 години
Не, просто ни сондират мнението за тая Истанбулска конвенция, която сега ще ратифицираме. Но със или без нашето одобрение, тя ще влезе в сила за България. Аз не знам тия НПО-та не виждат ли, че така всъщност вършат мечешка услуга на обратните - като настървяват обществото срещу тях?
27
1
 
27
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 6 години
Полът се определя на база на половата система. Каква полова система има този трети пол?
26
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 6-7 хиляди години относително позната човешка история в обществен план е пробвано ВСИЧКО. Амазонки, откровени гей-общества и какви ли не социални варианти. Защо до към края на 19 век такива общества не съществуват? Защото не са жизнеспособни. Единствения вариант е това, което повечето от нас считат за НОРМАЛНО. Нормалното не е уредено с директива, то се е ПОЛУЧИЛО. Всичко друго историята го измита без следа.