Разстрелът на бизнесмен посред бял ден – емблематичен

МВР шефът разтревожен от екзекуцията по време на еврошефството ни
85
Разстрелът на бизнесмен посред бял ден – емблематичен
Снимка: Булфото

След бруталното убийство на бизнесмена Петър Христов посред бял ден в София МВР шефът Валентин Радев призна, че е разтревожен.

Още по темата

Той обясни, че полицията продължава да работи по няколко версии, като една от основните е свързана с неговия бизнес и личен живот.

До този момент няма информация да е заплашван, а криминалистите разпитват близките му.

"Всичко по случая с Петър Христов ни тревожи, особено в началото на Председателството на ЕС. Случаят е емблематичен", коментира министърът.

"Петър Христов е бил известен бизнесмен, уважаван човек. Имаме и нова информация от граждани, които го познават", посочи той.

Радев отсече, че разследващите правят всичко възможно, за да стигнат до причините за разстрела на бизнесмена, който беше убит с няколко куршума минути след 10 часа вчера близо до офиса на една от фирмите му – "Лактима". 

"За нас е важно, че има убийство, без значение на кой човек е. Това е човек, убит показно в центъра на София и това ни притеснява", коментира Валентин Радев.

"Само преди 10 години знаете какво стана с "Килъри", с "Нагли". Хубавата новина е, че и съдът работи заедно с нас и има ефективни присъди. От четирима, трима са с доживотни присъди", посочи вътрешният министър.

"Работим активно и по този случаи, и по случаите с банкоматите. Скоро ще чуете резултата", каза още той.

А за шесторното убийство в Нови Искър Радев обясни, че има около 95 експертизи и макар че не всички са готови,  основните сочат, че самоубилият се Росен Ангелов е авторът на екзекуцията. Според него всякакви други версии са спекулации.

"По телевизията се наслушахме на спекулации във връзка с убийствата. Благодаря на медиите, които допуснахме много близо, може би минахме границата, но това няма значение. Обществеността беше информирана, притеснението беше общо", посочи Валентин Радев.

Той допълни, че утре ще бъде направено изявление от прокуратурата, главният секретар на МВР и други експерти, които да сложат край на спекулациите по случая с доказателствата, които са безспорни в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31Ха-ха-ха-ха-ха.....ако беше толкоз жалко, щеше да е смешно!
34
0
 
8
 
! Отговори
Хъ преди 6 години
А защо да не е "култов" например?
33
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питайте руското посолство за повече информация по случая.
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо медиите не пишат че фирма Лактима е на Пеевски.. Преди време беше публикувана брошура на дубайски инвестиционен фонд на Пеевски където фирма Лактима я имаше като фирма на Пеевски
31
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пеевски и Цветан Цветанов са баш поръчителите
30
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Овце, посрещнахте ли мафията и европейците?
29
1
 
41
 
! Отговори
Бръснача на Окам преди 6 години
До СократисНе Сократис, НЕ! Обяснението е по просто. Цялата полиция е впрегната за охрана на европреседателството. Престъпния свят много добре знае това, като се възползва от този вакуум. Така ще е и през следващите 6 месеца. Знаеш ли защо? Защото сигурността на един евро делегат е много по важна от сигурността на 20 квартала с обикновен народ.
28
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поръчката е от Кремъл !
27
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не беше разтревожен когато в Н. Искър избиха 6 човека? Или те не са обвързани с ЦВ. шесте апартамента? Друго си е да избият някакви си а друго е да убият твой човек а? Този е подпомагал с мангизи изборите на гърбавите. Самия Цвъки го казва в един друг сайт. Бил е десната ръка на гърбавите. Това много ги притеснява щото ако слезнат от бронираните автомобили ще трябва да гушнат босилеко. Е то две убавини нема са казали старите хора. Пари власт па и спокоен живот не дават никъде.
26
0
 
42
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Какво намесвате тук за не знам кой път Румен Радев? Президента ли трябва да се занимава с разкриването на такива престъпления!? Какво ви става бе хора! До там ли оскотяхте!? Все си дирите някой "бащица", да разбира да може всичко и да ви оправя! Че нали държавата е пълна със служби!!! Ми, да вземат и да поработят, егати и службите, таман!
25
1
 
31
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Щом е "емблематичен" случай по време на европредседателството, ами направете го емблема! И без това сегашната е много селска
24
7
 
18
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Вероятно, този човек е бил планиран много отдавна и е можело да бъде ликвидиран и преди месец и преди година или повече, но е избран момента точно сега, по време на Евро-Председателството.Това е извършено с показна и назидателна цел.Причината е чисто политическа!При подобни случаи единственото противодействие е обществената тишина!Докато службите работят, медиите трябва да мълчат, защото всяка обществена информация, дори и вярна, работи в полза на поръчителите и самите извършители.
23
2
 
28
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Всеки ден убийства в тази малка държава, не ви ли е срам?
22
26
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Всички злини за България идват от Североизток... - даже и лошото време...
21
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече милионери от БКП/БСП ,и повече мародерства и убийства по тяхно управление НИКОГА НЕ Е ИМАЛО !!!Само по лагерите са избили хиляди души тези св,ине мръсни !!
20
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин казва в прав текст: Тази територия е наследство от баба ми Путина !
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как посред бял ден,нали бе в 8 ч. и 5 мин.,тогава е още тъмно,сега пък 10 ч. и уж няма смяна на астрономическо време.
18
5
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
В грешка си мой човек !За справка :Ci chanel,ID extraБандитизъм,зверски убийства и престъпления ( много от тях неразкрити ) има по цял свят.
17
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този кухавел Радев, какво разбира от МВР, eдни тлъсто нищо. Военен, Зелен чорап, толкова е далече от реалността. Същото е и със зам.министрите, сложени от квотите на партиите. Изобщо не са в час. Ще фанат на Пешо убиецс на Кукуво лято. Той си е изпълнил поръчката, взел парите и спокойно си заминал. Да му мисли Цецо Цър::вула, нали е негов приятел, на него Пешо се е отчитал. Или Пешо се е самозабравил, престанал да киха и са го наказали, за назидание на другите. Батко не обича да не му плащат.
16
5
 
5
 
! Отговори
С.Стоилов преди 6 години
През Живковизма имаше растрел за тешки престъпления никога не се растрелвал рецедевист-някои не знае какво е рецедевист-през онова време и сега няма разлика в жестокоста на престъпленията -да има нови престъпления днес рекет отвличане и конпютарни престъпления