Разстрелът на бизнесмен посред бял ден – емблематичен

МВР шефът разтревожен от екзекуцията по време на еврошефството ни
85
Разстрелът на бизнесмен посред бял ден – емблематичен
Снимка: Булфото

След бруталното убийство на бизнесмена Петър Христов посред бял ден в София МВР шефът Валентин Радев призна, че е разтревожен.

Още по темата

Той обясни, че полицията продължава да работи по няколко версии, като една от основните е свързана с неговия бизнес и личен живот.

До този момент няма информация да е заплашван, а криминалистите разпитват близките му.

"Всичко по случая с Петър Христов ни тревожи, особено в началото на Председателството на ЕС. Случаят е емблематичен", коментира министърът.

"Петър Христов е бил известен бизнесмен, уважаван човек. Имаме и нова информация от граждани, които го познават", посочи той.

Радев отсече, че разследващите правят всичко възможно, за да стигнат до причините за разстрела на бизнесмена, който беше убит с няколко куршума минути след 10 часа вчера близо до офиса на една от фирмите му – "Лактима". 

"За нас е важно, че има убийство, без значение на кой човек е. Това е човек, убит показно в центъра на София и това ни притеснява", коментира Валентин Радев.

"Само преди 10 години знаете какво стана с "Килъри", с "Нагли". Хубавата новина е, че и съдът работи заедно с нас и има ефективни присъди. От четирима, трима са с доживотни присъди", посочи вътрешният министър.

"Работим активно и по този случаи, и по случаите с банкоматите. Скоро ще чуете резултата", каза още той.

А за шесторното убийство в Нови Искър Радев обясни, че има около 95 експертизи и макар че не всички са готови,  основните сочат, че самоубилият се Росен Ангелов е авторът на екзекуцията. Според него всякакви други версии са спекулации.

"По телевизията се наслушахме на спекулации във връзка с убийствата. Благодаря на медиите, които допуснахме много близо, може би минахме границата, но това няма значение. Обществеността беше информирана, притеснението беше общо", посочи Валентин Радев.

Той допълни, че утре ще бъде направено изявление от прокуратурата, главният секретар на МВР и други експерти, които да сложат край на спекулациите по случая с доказателствата, които са безспорни в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
22
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ген. Решетников премина в настъпление...
14
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В държава в 21 век, да ходиш по центъра на столицата и да се извършват пред очите на хората показни разстрели, не говори за никаква демокрация. Говори само за неработещи институции, липсва на справедливост, корупция по горните етажи и политическа мафия.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремъл каза, че няма да се меси в избори !......, а ще се бори с демократични средства за своите интереси !!!за справка: виж Мария Захарова
12
15
 
5
 
! Отговори
доуточнение преди 6 години
По времето на социализма при Тодор Живков през 1974г убитите студенти бяха ОСЕМ но ранените бяха ЕДИНАДЕСЕТ!
11
1
 
25
 
! Отговори
Д-р. Уотсън преди 6 години
Това, че стрелят по бизнесмените денем, говори за наличие на зрителни дефекти у килърите. С голяма вероятност страдат от кокоша слепота или силно късогледство. Със сигурност става дума за намесата на на "Асоциацията на кьоравите стрелци", която се отличава с безкрупулност и наглост.
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъчварова беше по-добра от Радев. Качеството в МВР пада.
9
11
 
2
 
! Отговори
уточнение преди 6 години
До Д.НиколовУбитите студенти в студентски град през 1974г. са ОСЕМ и още осем тежко ранени. От убитите е една бремена виетнамка.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието на статията е най-подходящо за откриването утре.
7
6
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
А сега ако предположим,че подобно на Живков се лилвидират тези мошенници...Не е ли същото ?
6
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще свърши европредседателството ни и всичко ще се оправи. Сега Нинова изпълнява поръчки.
5
0
 
24
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Разтревожен МВР-министър! Работата е сериозна! Медиите му пречат - ами нали журналистите ви намериха някакъв тефтер дето "професионалистите" ти не бяха видяли на местопрестъплението? Никаква благодарност в тоя човек!
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде,чакам сега форумните кримимолози фа хвърлят яснота по въпроса.Очаквам имена,цифри,връзки между личности и изтекла секретна информация...
3
0
 
15
 
! Отговори
С.Стоилов преди 6 години
Бре претеснявал се човека било е показно тези които се растрелват саПоказни не е паднал от скеле
2
27
 
11
 
! Отговори
Д.Николов преди 6 години
По времето на Тодор Живков ставаха много убийства. 1974 г един студент застрелва шестима свои колеги в общежитието. Но вестниците не пишеха тогава за това.
1
1
 
33
 
! Отговори
СТАМАТ преди 6 години
След бруталното убийство на бизнесмена Петър Христов посред бял ден в София МВР шефът Валентин Радев призна, че е разтревожен. Браво а досега ? Н. Искър