Разстрелът на бизнесмен посред бял ден – емблематичен

МВР шефът разтревожен от екзекуцията по време на еврошефството ни
85
Разстрелът на бизнесмен посред бял ден – емблематичен
Снимка: Булфото

След бруталното убийство на бизнесмена Петър Христов посред бял ден в София МВР шефът Валентин Радев призна, че е разтревожен.

Още по темата

Той обясни, че полицията продължава да работи по няколко версии, като една от основните е свързана с неговия бизнес и личен живот.

До този момент няма информация да е заплашван, а криминалистите разпитват близките му.

"Всичко по случая с Петър Христов ни тревожи, особено в началото на Председателството на ЕС. Случаят е емблематичен", коментира министърът.

"Петър Христов е бил известен бизнесмен, уважаван човек. Имаме и нова информация от граждани, които го познават", посочи той.

Радев отсече, че разследващите правят всичко възможно, за да стигнат до причините за разстрела на бизнесмена, който беше убит с няколко куршума минути след 10 часа вчера близо до офиса на една от фирмите му – "Лактима". 

"За нас е важно, че има убийство, без значение на кой човек е. Това е човек, убит показно в центъра на София и това ни притеснява", коментира Валентин Радев.

"Само преди 10 години знаете какво стана с "Килъри", с "Нагли". Хубавата новина е, че и съдът работи заедно с нас и има ефективни присъди. От четирима, трима са с доживотни присъди", посочи вътрешният министър.

"Работим активно и по този случаи, и по случаите с банкоматите. Скоро ще чуете резултата", каза още той.

А за шесторното убийство в Нови Искър Радев обясни, че има около 95 експертизи и макар че не всички са готови,  основните сочат, че самоубилият се Росен Ангелов е авторът на екзекуцията. Според него всякакви други версии са спекулации.

"По телевизията се наслушахме на спекулации във връзка с убийствата. Благодаря на медиите, които допуснахме много близо, може би минахме границата, но това няма значение. Обществеността беше информирана, притеснението беше общо", посочи Валентин Радев.

Той допълни, че утре ще бъде направено изявление от прокуратурата, главният секретар на МВР и други експерти, които да сложат край на спекулациите по случая с доказателствата, които са безспорни в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
3
 
! Отговори
до 76 преди 6 години
Смело хулиш комунисти и руснаци! Хайде сега като си супер разбирач, кажи ни, по какво се различават тези, за които говориш, от всички останали некомунисти и неруснаци? Много лаеш, ама поогледай се поне малко. Какво виждаш? Аз виждам брутални мутри и мафиоти, които не забравят да афишират, че не били комунисти и руснаци. Всущото време правят по- големи бели и от гореупоменатите. Така, че за нации и цветове не говори и обиждай! Очевидно папагалстваш- медиите са си свършили добре поставените задачи
74
4
 
2
 
! Отговори
Скорпион преди 6 години
Трябва да вляза на "Позитано" , и да си свърша работата.
73
3
 
3
 
! Отговори
Бес преди 6 години
Следващата трябва да е Нинова.Приватизаторите подред.Чака и Овчаров.Който трябва ги знае.
72
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 76Това убийство от комунистите и руснаците ли е направено, та пишеш тези иdiоии? Просто гледаш да ти го зачетат пошорошите и да дадат някой лев. Теб, лаjнар, бих те смазал, но да те утилизирам не мога - не ставаш за нищо!
71
1
 
6
 
! Отговори
бръммм преди 6 години
всички тия "добри и почтени бизнесмени" да ги изправят до стената наведнъж и... а след това конфискация на всички имоти и глезотии( коли,яхти...кой каквото има)лошото е че няма толкова дълга стена - тука трябва да преговаряме с китай да ползваме тяхната,както и техни кадри ония поне изпълняват стриктно заповедите и оцелели няма да има,чак тогава нещата в бг може и да се оправят,а дано ама надали...мечтите поне са безплатни - засега.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
правилният термин е закономерен и ако има някаква справедливост би трябвало да има още доста трупове.
69
0
 
7
 
! Отговори
капоне преди 6 години
*** като млад и красив бизнесмен.Свратовръзка.За да бъдеш красив труп.Ане да се върдаляш заедно с другите безименни и малоизвестни трупове по деретата.
68
1
 
2
 
! Отговори
Sasho Polyaka преди 6 години
До Анонимен-bravo super kazano
67
3
 
1
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Оставили са си и емблемата , то е ясно - турско-червено-синя значка !
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Екзекуцията също е убийство, но не всяко убийство е екзекуция. Това не са взаимозаменяеми думи! Екзекуция значи изпълнение на смъртна присъда и има някои особености - присъда, четене на присъдата, начин на изпълнение, ритуали при изпълнението, свидетели, лекар и др. Днес песента е проект, с формулата лекуват носове, колена, гърло, перат дрехи, чистят, мият чинии, а молекулата стана лекарство, както казваше един с особена форма на главата. Не е консенсус, когато той и тя решат да се натаковат!
65
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква е разликата между убийството посред бял ден и посред нощ г-да журналисти кариеристи за мен убийството си е бруталното престъпление независимо по кое време се извършва работата е там че милицията си остана милиция и не може да ги разкрива и изпраща на съд истинските убийци това е скандалното което става посред бял ден
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направил е доста добри дела. Но дали стигат за да получи индулгенция?
63
2
 
37
 
! Отговори
xa xa xa преди 6 години
Не знаех че новото име на мутрите приватизатори е честен бизнесмен... дано повечко такива да ги застрелят, до края на годината кеф голям, ако може и семействата им също.. по ред на номерата всичкото виден едър приватизатор-бизнесмен, с новите коли и вили и самолети!
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бизнесмен, да му сложат сега и осемдесетте фирми който има. Ще се намери място и за тях.
61
2
 
51
 
! Отговори
Бизнесмен преди 6 години
какъв е този бизнесмен който до 30-тата си година е учил ходил в казарма а след 30 хоп - милионер пък може вече и милиадер да е ? Как се става милионер в Бг ? Е сега - ни пари ни коли. Покрай Горсова се е опитвал да си опрости греховете май. Той и ББ се кръсти за щяло и нещяло ама оня горе гледа !
60
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно, 60! Румен Петков за това се среща с Галеви и още не си признава, че ги е инструктирвал до приемането ни в ЕС да спрат да правят пакости. И наистина тогава за един период от около половин година бяха кротнали.
59
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стрелбата по НАП, в Нови Искър и Петър Христов е част от мутренската война. След НАП Властта рече, че ще им се върне!!! Факт! Много ,,държавническо'' изказване! Точно изказване не на премиер, а на мафиотски бос.И им се върна в Нови Искър.Те пък си избраха един приятел на Герб и го простреляха и сега мафията която държи властта е затруднена пак да си го върне, щото еврочиновниците пристигат и не е прилично.
58
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви спекулации бе Радев. Наричате бившият съдружник на Поли Пантев достоен човек-бизнесмен.На нас обикновените ни остана само Терминал 2!
57
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко като най висш да привика фамилиите в банки и босовете да подпишат това примирие или каквото е там защото се излагаме в еуропата. Но напълно е възможно да е руска намеса пак тия гадове мръсни.
56
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое му е емблематичното? Такива убийства има достатъчно за 30г. и повечето са на централни булеварди или улици в София. Разкриваемост нулева, а кое е емблематичното????Мафията си бачка и не е спирала. Западняците им е ясна картинката, но явно не им пука какво става, ако бг политиците им изпълняват нарежданията. Какво европредседателство ще промени нещата, не бъдете глупави.