Нов Чикатило! Пак руснак, полицай, убил 80 души

"Чистачът" Михаил Попков предлагал превоз на жертвите си
Обновена: 10 яну 2018 22:40 | 10 яну 2018 22:38,
130
Нов Чикатило! Пак руснак, полицай, убил 80 души
Снимка: Архив

За нови 59 убийства на жени ще отговаря бившия руски полицай Михаил Попков, който вече е осъден за смъртта на 22 жени. Ако бъде доказана вината на 53-годишния мъж, той ще се превърне в най-големия масов убиец в Русия, изпреварвайки печално известния Андрей Чикатило, който е с 52 доказани убийства, случили се по времето на СССР, съобщи БНР.

Попков бе изправен миналата сряда пред съд в Иркутск, след като призна пред следствието и новите убийства, както и един опит за убийство в периода 1992-2010 г. Той вече излежава присъда за изнасилване и убийство на 22 жени и опит за убийство на още две.

Попков убивал жертвите си, след като им предлагал да ги откара късно през нощта, понякога с полицейска кола, докато давал дежурства в град Ангарск, недалеч от Иркутск. Руските медии го наричат "върколака" или "Ангарския маниак". Делото е закрито за медии, за да бъде избегната публичност за детайлите на неговите сексуални атаки.

Попков се смятал за "чистач", тъй като смятал, че прочиства града от проститутки. Сред жертвите му има алкохолички и наркоманки, но и жени от нормални семейства. В интервю за новинарския сайт "Медуза" през декември миналата година той казва, че използвал чук или брадва за убийствата и че не се страхувал от разкриване на престъпленията му. Заявява още, че негова мишена били жени, които били пияни или живеели по начин, смятан от него за неморален.

Попков извършил престъпленията като полицай и след пенсионирането си през 1998 г. Той е заловен през 2012 г., когато следователи повторно преглеждали неразрешени случаи и извършили ДНК анализ на жители с фокус върху тези, карали коли, чиито следи били открити на местопрестъпленията. След ДНК съвпадения Попков показал къде е заровил телата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много канибал много нещо
76
3
 
3
 
! Отговори
европатриот преди 6 години
До рускиняВ Русия убитите са пет пъти повече на глава от населението от България или 8 на 100 000, срещу 1.6 на 100 000 у нас. Така че наистина няма смисъл да се пише за всяко убийство в Русия. Там това не е ежедневие а ежечасие. И Путин не е виновен за това.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много от убийствата в Русия въобще не влизат в статистиката и за тях никой нищо не знае, ежегодно в Русия има между 50-55 хиляди случая *** безследно изчезнали поне в2/3 от тези случаи иде реч за убийства, които никога не стават известни
74
4
 
2
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До европатриотсега малко статистика - в Русия 150 милиона - приемаме убиват по 30 на ден. В България - 5 милиона - за 10 дни убито 6+1 човека - и това само тези за които зашумя, а сигурно има които минаха без да се публикуват
73
2
 
4
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До европатриотА ти си сигурен че чуваш за всички убити по села и паланки от медийно пространство? Убит пенсионер от тумба роми - не е повод за публикация - това е ежедневието.
72
3
 
4
 
! Отговори
европатриот преди 6 години
До рускиня до 56В Русия стават по 30 убийства на ден. Сама разбираш, че няма смисъл да се пише за убийства, когато убитите са по-малко от 10.
71
2
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До европатриотЧикатило е ял брат си Степан за да оцелее със съдействието на родителите си. Да живее Сталин.
70
4
 
6
 
! Отговори
До рускинята преди 6 години
Делото е закрито за медии, за да бъде избегната публичност за детайлите на неговите сексуални атаки.---Защото в България ги публикуват, а в Русия крият. В статията ясно е записано че делото се гледа при закрити врати. А за повечето не се съобщава въобще.В България деликатно не се споменава русофилския уклон на престъпниците.
69
4
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
А представете си ако в Русия всички имаха право да си купуват, притежават, носят и използват огнестрелно оръжие, както е в САЩ!Щеше да има не 80 жертви, ами поне 800!
68
3
 
4
 
! Отговори
европатриот преди 6 години
Чикатило е украинец, канибал от дете, когато в годините на Голодомора му се е наложило да консумира човешко месо.
67
2
 
4
 
! Отговори
LOVE-TIKVOCH преди 6 години
С тия дървета на картинката се сещам ха познайте за кого... Батко Росен горския.Сигурно и престъпленията в Русия са негово дело.
66
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее путин хвала на велика русия
65
4
 
2
 
! Отговори
европатриот преди 6 години
До АнонименЧарли Менсън е убил три жени и не е ял никого. Всъщност е убил едната за другите две е съучастник.
64
2
 
3
 
! Отговори
хам хум преди 6 години
колко ли от убитите е изял
63
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускинята:Добре,защитаваш Русия,защото си се родила там,може би,но не наричай България ***,защото ще се оприличиш на нещото,живеещо в ***.
62
12
 
11
 
! Отговори
рускиня до 56 преди 6 години
"В Русия защо стават най много престъпления?Защото са ДЕГРАДИРАЛИ И ОСКОТЯЛИ"--------------------------добре сега сподели защо в САЩ през ден гърмят деца по училища? защо български новини всеки ден пълни с убийства, побои , изнасилвания? Сигурно защото сте умни и красиви и високоинтелигентни? Първо оправи ***, след което раздавай квалификации.
61
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А статия за американеца Чарли Менсън няма ли да има, който уби над 160 души, повечето от които е изял и труповете им.
60
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... поредният руски вампир продукт на путинчовата сибирска империйка
59
3
 
3
 
! Отговори
Контратеза!!! преди 6 години
Ха ха ха!!!Е в едно нещо да сме 1,бре!Макар и 1 в най-негативната класация,бре!Кви са тия ***-Андрей Чикатило,Михаил Полков и некаква Тамара Самсонова бре?Плюс некакъв сериен Чарлз Менсън,бре???Абсолютния сериен/масов индивидуален убиец-живее и бачка във София,бре!!!Доказан по съдебен път и на три инстанции съдебни,бре!Бачка във ВМА-то и си пее песен,бре!ПОМИЛВАН,но не ОПРАВДАН,бре!Успя да утрепе цели 459 деца и 23 майки преди 20 години,чрез заразяване с генномодифициран СПИН в Бенгази,бре!!
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aма моралист бе! :)))))))