СРС-та може да осветят кървавия разстрел на Петър Христов?

Замесват името на Сумиста в покушението срещ убизнесмена
10 яну 2018 16:30, Екип на Dnes.bg
64
СРС-та може да осветят кървавия разстрел на Петър Христов?
Снимка: архив "Булфото"

СРС-та може да хвърлят светлина върху убийците на бизнесмена Петър Христов. Това твърдят близки до разследването пред "България днес".

Те съобщават, че миналото лято са засечени телефонни разговори между членове на групата за отвличания "Наглите" и известен кримибос. В тях черно на бяло се говорело за отмъщение срещу хора, помогнали на МВР да разбие жестоката банда.

След разстрела на Петър Христов от полицията съобщиха, че той е бил един от хората, разкрили групата за отвличания. Бизнесменът свързал ГДБОП с Валентин Михайлов – Ихтиманския чрез свой подчинен с кримиминало.

Още по темата

Вчера бившият вътрешен министър Цветан Цветанов потвърди, че Христов се е притеснявал единствено от отмъщение на престъпниците. Според близки на бизнесмена той често казвал, че се сближил с Цветанов покрай арестите на "Наглите".

Информацията, че Христов е помогнал на полицията, стигнала до "Наглите" и те започнали да се заканват публично пред съкилийници, че ще отмъстят.

Телефонният разговор, който може да хвърли светлина върху убийството на бизнесмена, е засечен малко след опитите на двама от "Наглите",  Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца да излязат на свобода предсрочно.

През лятото на миналата година Софийски градски съд ги пусна, но Апелативният съд дпря решението.

В разговорите между "Наглите" с кримибоса имало зловещи подробности, но властите така и не реагирали. Едва сега се захванали отново.

Една от версиите свързваше покушението срещу бизнесмена с негов стар конфликт с осъдения на доживотен затвор по делото "Килърите" Георги Вълев.

След екзекуцията разследващите започват да проверяват контактите от затвора на членовете на бандата убийци. Спецченгета ракаказват, че разследването се е фокусирало върху тартора им Петър Стоянов-Сумиста.

Повод са десетките негови излизания от арест през последната година. Сумиста излизал под претекст, че има проблеми със здравето, а през тов авреме се явявал на общи събрания на фирмите си и дори подписвал официални документи.

Разследващи обаче подозират, че докато се лекува извън затвора, Стоянов може да е изпълнявал и други заръки на останалите от бандата на "Килърите".

Какви са били те и имат ли връзка с убийството на Петър Христов тепърва ще се установява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, Цецо Шестоапартаментов го пропуснаха нещо? Побързайте, че вреди много.
29
5
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Ние сме в мутренска ДС държава,маФията улично правосъдие дава,а през живота ни Гербав,важи закона ОМЕРТА !!
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре се, още един гръмнат но в Бургас. Тук в София има голям избор бизнесмени - душмани. А преди тях няколко управника, които разнебитиха държавата. Тях кога? Колкото по-рано, толкова по-малко загуби за народа. А единия, който е заграбил цялата държава, трябва да се отстрани колкото се може по-рано. Да се усмихне българина, да повярва, че може да живее нормално.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агент Гоце от 4 години не е президент,та за неговия румен наследник се е натрупала много работа...
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боката да си назначи там и един служебен поп към ГЕРБ да ги опява , че както е тръгнало взеха да се разстрелват на конвейр и много работа ще има!
25
3
 
10
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
До Анонимен 25Абе тоз не е помагал на Цоко за Наглите. Затова са го гръмнали с газов пистолет!
24
0
 
24
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
И аз съм чувал ,че Хитър Петър имал мноооого подчинени с криминално минало хахахаха.....а сега разбрах ,че Сумиста и той е работодател...въобще да се разцепиш от работа за тия работодатели...да живей,живей труда....
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още некакъв бизнесмен са го застреляли в Бургас
22
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГРОБ няма как да се борят с престъпността защото трябва да се борят със себе си .
21
7
 
10
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Е затова безочливи мърлячи и убийци като "наглите" трябва да бъдат бесени по бързата процедура без право на помилване- ако това вече бе направено,убитият бизнесмен щеше да си е жив а следствието нямаше да загуби един ценен помощник!
20
0
 
23
 
! Отговори
Стига Глупости!! преди 6 години
"СРС-та може да осветят"...........мооооже и петел да пръдне.По "новините" им ще ги познает4 *** на Пеевски.Очевадно е че човека са го убили заради строежа на Хемус.Всички знаят че там "КОЙ" ще строи.Очевадно е че изпълнителкя е АМАТЬОР на квартално ниво.Но МВР са КЬОРАВИ!!П.П. Това ще първото покушение в света където се ползва картечен пистолет за снайперска стрелба. СМЕХСамо "КОЙ" може да наеме такива избийколци.
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите не заслужават и 500 лева заплата, наркодилърите тровят децата по училищата, а ченгетата за пари плачат.............ей много нагли станаха тия ченгета!!
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убитият бил първа дръжка с Цецо Крадецо с 6-те апартрамента, много интересна работа!!
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се хванат за главите тия гости от ЕС , които ще идват в България за европредседателството...............голям цирк!!!Убийства всеки ден.............държава няма...............прокурорите спят...............и какво като сме в ЕС?
16
0
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Нямам идея за начина на мислене не този тип хора, но си мисля, че ако човек е виновен по-скоро би търсил разплата от тези, които са го предали, а не от някой посредник.Ако някой е "натопен"/измамен, тогава би търсил разплата от този, който го е поръчал/измамил.Във всеки случай, поръчителят явно няма какво да губи или е много сигурен, че няма начин да бъде доказана връзка.
15
0
 
17
 
! Отговори
защо ли преди 6 години
След прихванатите разговори властите изобщо не реагирали!!!
14
2
 
29
 
! Отговори
Vlado преди 6 години
И по зле ще става, държат ни със заплати по 500-1000 лева, а те тънат в разкош, хората започнаха да изтрещяват, няма да се учудя всеки ден да има убийства на "бизнесмени", и все пак дано не съм прав.
13
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко е мафиот,Цветанов е мафиот,ГЕРБ са мафия.
12
4
 
30
 
! Отговори
жалки и гнусни преди 6 години
Сега цялата дръжавна машина е впрегната и ще "докаже" несъмнено, че убитият е убит за отмъщение от затворници , а не защото има съвместни фирми с всеки един от управляващите. т.е. виновни са лошите, които Боко е вкарал в затвора, а добрите от ГЕРБ са невинни--------Хубавото е само едно---на всеки му идва реда.
11
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Нали са забранени срс-тата