Убийства и разстрел – безнаказаност ли цари у нас?

МВР да стегне служителите си, настоя Николай Кокинов
10 яну 2018 10:20,
36

От началото на година се извършиха много тежки престъпления, но удар по държавата няма. Общият знаменател на тези убийства е безнаказаността, която цари в страната. Всеки, който решава да извърши престъпление, си прави сметка, че надали ще бъде заловен и наказан. Така бившият градски прокурор на София Николай Кокинов коментира в студиото на "България сутрин" извършените в последните 10 дни тежки убийства.

Още по темата

Според Кокинов основният проблем е трудността за разбиране на мотивите и извършителите при поръчковите убийства.

"Трудно е да разбереш какъв е бил мотивът на поръчителя. На българските служби им липсва добра агентура и добри оперативни способности, за да пробият тежките случаи", уточни бившият градски прокурор на София.

По думите му не трябва хората да изпадат в някаква параноя покрай всички случаи на убийства, защото всички са факт на един или друг вид отмъщение.

"Според мен зад убийството на бизнесмена Петър Христов не стоят "Килърите" или някоя друга престъпна група. За мен тук се крие по-скорошен мотив. Или Христов е навлязъл в някакви интереси, или е нарушил нечия чужда територия", обяви Кокинов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът на "България сутрин" е категоричен, че разследващите органи имат недостатъчен капацитет.

"Не е нужна бронирана техника, за да се залови един извършител на убийство, въоръжен с пистолет. Държавата показва мускули така, но е хубаво тези демонстрации да завършват с резултати", отбеляза бившият прокурор.

Все пак Кокинов е на мнение, че мутренските години не се завръщат, но все пак органите на властта трябва да стегнат своите служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има безнаказаност и беззаконие, но това е тайна.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не цари, а премиерства безнаказаност.
28
1
 
4
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да,тук няма сигурност за живота и собствеността на хората,който както оцелее!Няма здравеопазване,няма ефективна полиция,няма независима съдебна власт,има една територия,която обитаваме временно!
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зависи от вкуса на поръчителите. Може да е за бира, може за суджук, а може да са на млечна диета...
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удър по държавата няма! Тази година не са стреляли по високопоставен служител, като случая от преди две седмици с показно простреляния данъчен с пушка за слонове в центъра на София е от миналата година и следва да се забрави, а не да се коментирал
24
1
 
15
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Не била причина МЛЯКОТО! Но само на около 40 км от айран "Балкан" и в същата област е млякото "Елена", а неговият бос също беше гръмнат преди години от НЕОТКРИТ убиец.
23
2
 
5
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Ами защото по друг,нормален начин не могат да им навредят.Кой е ,,цар" на атентати,пушки пищови,палежи? Виж им идеологията и историята /ако си малък попрочети туй-онуй/ и любопитството ти ще се удоволетвори.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дисциплинарно уволнения от прокуратурата Николай Кокинов, какви "мъдри" мисли ръси?
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Риторичен въпрос.Убеден съм, че всеки знае отговора.
20
8
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Не бъркай застрахователна млади пубере,със охранителна.Явно си малък ,чул недочул,разбрал -недоразбрал.И учи за матурата а не се занимавай с неща които не разбираш.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тая институция не е правено прочистване.
18
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Униформените служители ще се стегнат, когато шефовете им престанат да си пият кафето с мутри, наричани на днешно време "бизнесмени". Рибата е вмирисана от главата!
17
0
 
23
 
! Отговори
... преди 6 години
Ех махнаха ми коментара! А аз исках просто да кажа, че ББ е бил МУТРА имал си е изастрахователна копания същата като ВИС!
16
1
 
23
 
! Отговори
късно е преди 6 години
МВР да стегне служители те си!?как там нещата са изпуснати и е пълен бардак само драстична чистка ще свърши работа....
15
8
 
2
 
! Отговори
маке преди 6 години
на кой му пука
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно правната рамка не е достатъчно силен аргумент по отношение на извършваните престъпления. Въпросът е какво би се случило, ако аргументът бъде подсилен.
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стрелят тези, които имат оръжия. Аз си нямам и за това пиша. При това, писането го мога значително по-добре от всеки друг в България. Любопитно ми е защо започнаха да ги убиват основателите и дарителите на партията Герб.
12
3
 
37
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ужасяващото е , че е истина!Няма и гражданско съзнание - ако някой ви убива...или пребива - като ромите в Асеновград - никой няма да ви се притече на помощ! Свидетели - на престъпленията няма - как да ги вини човек - и те имат семейства - не им трябва "на баир - лозе"!Открито ви го казват в очите - не е проблем да ви "поръчат" от затвора!Не ви завиждам - за зверилника в който ви се налага да живеете!Пример - Наглите - убивали - по 12,13 год. Присъди - ще лежат около 8 - и после пак
11
0
 
21
 
! Отговори
Няма такива работи преди 6 години
Само разчистване на стари сметки между отделни клонки на мафията.