Цацаров за убийството на Петър Христов: Нагло, работим интензивно!

За главния прокурор няма съмнения в разкриването на случая в Нови Искър
Обновена: 11 яну 2018 16:16 | 11 яну 2018 16:10, Веселина Йорданова
80
Цацаров за убийството на Петър Христов: Нагло, работим интензивно!
Снимка: архив, БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че убийството на бизнесмена Петър Христов е нагло посегателство в центъра на София.

Главният прокурор беше изслушан на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Още по темата
Цацаров посочи, че се работи интензивно по всички версии, но не пожела да конкретизира данни.

Той бе категоричен, че за прокуратурата не съществува съмнение, че извършителят на шесторното убийство в Нови Искър е Росен Ангелов и че той се е самоубил.

"В публичното пространство бяха изнесени множество версии. Продължават да се изнасят версии от хора, експерти и от хора, които твърдят, че са експерти. Задават се много въпроси, но съпоставката на фактите и на целия доказателствен материал не опровергава тези два извода", коментира главният прокурор.

По думите му ДНК експертизата на Росен Ангелов е била направена в частна лаборатория.

За 2017 г. са извършени общо 94 убийства на територията на страната, само едно от тях не е разкрито, съобщи директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски.

Това престъпление е извършено през лятото на миналата година на територията на Казанлък, като полицията има информация, че едно от лицата, които са участвали в убийството, е с ментални отклонения.

През 2017 г. година са разкрити три убийства от минали години.

Главният секретар на МВР Младен Маринов съобщи, че криминогенната обстановка се наблюдава и няма заговор за дискредитиране на европредседателството.

"По отношение на съвкупността от престъпни деяния - наистина всяко едно особено тежко или свързано с насилие, със смъртни случаи, е притеснително. От анализа, който правим за всички тези случаи, не виждаме да има някаква последователност. Случаите не са свързани и не са в последователност, която да говори за някакво умишлено действие, което да доведе до нажежаване на обстановката и търсене на ефект на паника и злепоставяне на страната по време на европредседателството", каза Младен Маринов, цитиран от "Фокус".

Той поясни, че органите на реда разглеждат престъпленията като отделни случаи.

По отношение на подготовката на европредседателството, главният прокурор Сотир Цацаров посочи, че е налице изключително добра координация с органите на МВР на всички нива, която дава резултати.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
16
 
! Отговори
Кокинов от Банкя WC преди 6 години
Шефе, ти сам си го избра!
27
1
 
11
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 6 години
Работим, работим, работим...ша ля ля, ша ля ля
26
0
 
24
 
! Отговори
от Чистотата преди 6 години
Добре, че от време на време се намира някой, който да почиства бо-клу-ците.Ако чакаме на Герберасткия съд и прокуратура ...
25
2
 
32
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 6 години
Буцо,забирай и другото прасе и се махайте!!!!Некадърници!!!!!
24
0
 
26
 
! Отговори
антицаратура преди 6 години
Цацаратурата няма ли да провери и друга версия---т.нар. бизнесмен дали не е убит от своите авери-по фирми, които по една случайност са водачи на ГЕРБ?
23
0
 
23
 
! Отговори
КОЙ преди 6 години
И тоя е станал като КОЙ...дебел и нагъл. Ама нали си е негов послушник- следва модела!
22
0
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
А появи се, къде се беше загубил последните дни или нещо не беше много подходящо за медийни изяви :) Българите обаче мине ли 2-3 дни и забравят всичко, ракия и салата да има!
21
0
 
31
 
! Отговори
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР преди 6 години
Открито Писмо .Господи Цацаров , Заявление ,Искам да ви уведомя че в Перник се ОСКВЕРНЯВАТ ГРОБОВЕ .Така Наречения Ковачки , собственик на ТЕЦ ПЕРНИК разкопава ГРОБОВЕ за да изважда Въглища за да ги сложи в ПЕЩИТЕ на ТЕЦ ПЕРНИК .Не искаме да се отопляваме с Мъртъвци , това е правено само от Хитлер .Моля ви прочете ТОВА .ХОРА ПОМОЩЩЩЩ.
20
0
 
33
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Цацацров, ти цялата политическа вихрушка доведохте народа да бтде избиван и унижаван. Не знам как работите, но не се вижда плод от труда ви.
19
0
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Трябва да видим кой ще е следващия гръмнат, ако е от ГЕРБ, значи е отмъщение заради "държавен" рекет, ако е от бизнеса с магистралите, значи е "неуредени бизнес отношения". Не знам кое е по-добре за пред Европата ... Няма да изказвам предпочитания. Според мен и двете версии са показателни за липса на държавност.
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цацаров да прати по един SMS на всички бизнесмени които имат яхти, хотели, коли над 50 хил. евро, и всякакви други млекарници да кажат кои е следващия ...и кой - последния !
17
0
 
26
 
! Отговори
превод преди 6 години
търсиме подходяща изкупителна жертва ама не е лесно. изгорихме най добрия си кадър с нови искър
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото каже Цацаров, това е истината. Ходи до Нови Искър, видя на място, и отсече пред журналистите. Всички са убити с по ЕДИН изстрел в главата. Не чух някой журналист да го сгащи по този повод. Та защо да ни си продължи да плещи врели-некипели, с аргумент да не навреди на следствието. А то от това по увредено следствие едва ли има.
15
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 11. Истината отдавна е излязла наяве. Прочетох я още на 5 януари. Един от коментиращите в един сайт по всичко изглежда че е жител на Н.Искър разкри точно кой е убиеца и кои са чистачите след него. Росен е убит от същите тези дето са очистили семейството. Как си представяте сам човек да премества 100 килограмови тела да забърсва с парцалИ кръв? Смешни ни направиха. Сигурно са си мисли ли че всички сме от онези 80 % ***!
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не работят - лъжат нагло!!!
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работим усилено значи внуците ни да очакват присъди.
12
1
 
23
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Моето мнение е - Трябва да имаме Истински Прокурор .Време е.Видя се че Цацаров е *хванат* от Мафията .Това ще даде Нов тласък в България - В момента Общините ударно правят нови Земеделски Планове , Нови Градоустройствени Планове в ИНТЕРЕС на Мафията .Пазете си ЗАМЯТА и Наследството - може да ви вземат земята и да ви пратят в заменки .
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей прасе цацарско , че ти си един от убийците ... баси смешната жалка държавичка , с още по смешно население
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на мало.умните вече е ясно че на тази територия командват мутрите. Тези марионетки за които гласувате и си мислите че ви управляват са подчинени на такива като този подземния червей Христов. От *** охранител в дискотека да се издигнеш и да заграбиш цял млекопреработвателен завод как си мислите че става? Защо някой от вас тук коментиращите не сее сдобил с такъв завод? Защото неставате за мутри! За мутра не се иска акъл но пък се иска наглост безочие и кръв много кръв и трупове след вас.
9
1
 
28
 
! Отговори
Къде са ни журналята преди 6 години
Точно преди да влезем в Ес и малко след това убиха доста от знаковите фигури в сенчестият бизнес. Тогава се радвах, защото явно, че отвън поемаха нещата в свои ръце. Тогава Мутрата за да спаси Маргините ги вкара в затвора (нищо, че като им станеше скучно отиваха до Истанбул, с частна яхта, на дискотека). После дълго време бяха под домашен арест. И така за жалост някои не бяха убити. То няма начин всички да са трупове, че са много, но поне главните.Сега жените им харчат кървавите пари.